DIY / Hageprosjekt: Lun pizza- og grillplass

Hos MøreRoyal-ambassadør Anette Wie flyttes gjerne måltidene utendørs så snart kulda slipper taket. Pizza er enkelt og raskt, og med egen pizzaovn er dette blitt en stor middagsfavoritt å tilberede i hagen for familien. Da passet det utmerket å bygge en egen pizza- og grillplass i tråd med resten av det lekre uterommet, og i MøreRoyal-materialer såklart.

Se Anettes fremgangsmåte for prosjektet:

Vi startet med å tegne hvordan vi ville ha kjøkkenhjørnet. Vi ønsket godt med benkeplass, slik at det både er plass til en pizzaovn og en liten bordgrill. Også tok vi mål, slik at vi viste hvor ting skulle være. Det ble en U-form, hvor selve benkeplaten er på to av sidene. Selve benkeplate er lavere enn veggen på kjøkkenet. Da skjuler vi litt av «rotet» som er det når vi sitter og spiser.

Underlaget murte vi opp av Lecablokker 25×50 cm. Vi har brukt lister av Concise lekter 34×45 mm til alle spikerslag. K-virke grå i 48×98 mm ble lagt dobbelt som stolper i hvert hjørne. De to fremste er lenger enn de to bakerste, da vi ville ha på et tak. Innsiden av grillplassen ble dekt med Concise lekter grå 34×45 mm og 34×70 mm i tilfeldig mix.

Til alle benkeplatene har vi brukt Litexplater (våtromsplater) 12 mm. Og over der har vi lagt microsement. Microsementen tåler vann, og vi har brukt det andre steder i hagen med stort hell. I alle kanter er det festet vinkeljern 20 mm sort for å få en pen avslutning på benken. Ytterveggen er ca 25 cm høyere enn benkeplaten. Da hindrer det litt innsyn til kjøkkenbenken.

I taket har vi som drager i fronten og bak brukt k-virke 48×148 mm og de mindre dimensjonene er lekter i 48×48 mm. Takplatene er av plast, 3 plater av 110×200 cm. De får du kjøpt i ledende byggvarehus.

På utsiden av grillplassen, som også går under gjerdet til terrassen, har vi brukt 48×98 mm på spikerslag. Vi har kledd veggflaten med Concise dobbelfals rettkant 22×123 svart kledning. På veggen i trappen festet vi en vanlig rundstokk, som vi også oljet i svart. Til slutt festet vi 3 LED-lamper på veggen, slik at det lyser opp i trappen på kveldstid.

Den ferdige bredden på grillplassen er 320 cm, og dybden på benken er 60 cm.

Materialliste:

Verktøy:

  • Bordsag
  • Vinkelsliper
  • Skruer til Litexplater
  • Drill
  • Syrefaste skruer
  • MøreRoyal Treolje til behandling av kappflater/endestykker

Arbeidsskisse:

Lykke til med byggeprosjektet!

Inspirasjoner