Det gode terrasselivet – lektegulv i MøreRoyal

Anette Sørum Wie

Gjesteblogger

Anette Wie

AD, designer, kreatør, innholdsleverandør og DIY´er, samt gründeren bak merkevaren Designparken @designparken

Terrassen vår hadde sett sine beste dager. Vi bygde terrassen for 15 år siden når vi bygde ut huset. Fra stuen og hovedsoverommet kan man gå ut på terrassen som fører til en trapp ned til hagen og bassenget. Den gangen vi bygde ville vi bli fort ferdig ute og tenkte ikke så mye på valg av treverk og skruer – nå har vi lært… Vi valgte terrassebord som etter hvert måtte males. Det var et ork, og dessuten kostet det mye penger å male hvert 2.-3. år.

Valget falt på vedlikeholdsvennlige materialer. Terrassebord MøreRoyal® Concise Grå ble brukt i selve trappen, og oppå toppen hadde vi lyst å legge lektegulv av Concise lekter i 2 bredder (45 og 70) i random mix. Det gir et artig spill og gjør at ikke alt blir helt likt. Og denne gangen hadde vi lært; vi brukte syrefaste skruer (A4) og Camo skrueinnfesting som gjør at skruene blir skrudd inn fra siden. Det gir usynlige skruene og et lekkert restultat – helt genialt. Når man bruker skjult innfesting kan man tillate seg at spikerslagene ikke er linet opp og i system, for de synes jo ikke som de gjør ved vanlig innfesting fra toppen.

Lektegulv hos gjesteblogger
Før-bilde og legging av lektegulv med Camo verktøy.

Vi rev de gamle terrassebordene men lot en del av reisverket under være igjen. Der vi manglet deler og der underlaget var dårlig bygde vi opp nytt. Når alt reisverket var ferdig begynte vi ytterst med lektegulvet og jobbet oss innover mot husveggen. Lektegulvet er i et bestemt mix-mønster og rekkefølgen på mixen finner du her. Da blir det greit å beregne hvor mye du trenger av de smale og de brede lektene.

Vi laget oss en liten mal på mixen med kapperester, slik at vi hadde det foran oss hele tiden. Da var det effektivt og enkelt å se hvilken lekt som skulle brukes neste gang. Målet på selve toppen av terrassen er ca 25 kvm. Ved inngangen til stuen og soverommet laget vi et lite trappetrinn, siden høyden var for stor til bare å gå rett inn/ut. Den lille trappen ved soverommet stikker ut ca 15 cm på hver side av dørene. Trappen som går inn til stuen har vi laget litt lenger, slik at vi også kan bruk den til å ha sitteputer på og noen lykter.

Lektegulv hos gjesteblogger
Trappen inn til stuen bygde vi så dyp at vi fikk plass til puter og kunne sitte på trappen.

Innerst i kroken mot to av hushjørnene hadde vi et lite avlukke – der hadde det ansamlet seg litt vann før. Vi foret opp og la ny papp slik at vannet renner bort. Også der la vi lektegulv slik at det ble en helhet med resten av terrassen. Som pynt plasserte vi en stor bananplante i en lekker potte i dette hjørnet.

Vi har lite gressplen i hele hagen, og har vært bevisste på å dele opp hagen i soner. Det har vi også gjort på terrassetoppen. En chill stol i et hjørne, en liten sofa i en krok med blomsterkasse som skjermet og hvor man kan sitte uforstyrret. Den store sofagruppen med bord står midt på terrassen, og der ser vi frem til mange sosiale og hyggelige stunder.

Lektegulv hos gjesteblogger
Lag soner på terrassen om du har plass til det. Her er en liten avslapningskrok. Chill stol og masse grønne planter.

Vi er så fornøyde med materialvalget denne gangen, og hvordan hele uteområdet vårt ble til slutt.

Lektegulv hos gjesteblogger
Trappen opp er laget av terrassebord.

Vi har brukt:

  • Concise lekter i mix 34×45 og 34×70, grå (RG.25)
  • Syrefaste skruer
  • MøreRoyal® treolje til endestykkene
Staffasje_graa_34x45

Concise lekt

Se produktet her

MøreRoyal Treolje

Se produktet her