Pizzaovn til uterommet – i ekte MøreRoyal!

Visste du at det finnes en pizzaovn hvor MøreRoyal spiller en hovedrolle i designet? Sjekk ut Impruneta Original, utviklet i tett samarbeid mellom fagfolk i pizzaens hjemland Italia og designere fra Norge. Resultatet av prosjektet er en lekker, vedfyrt pizzaovn som leverer pizza av topp klasse, med et flott design hvor sort buet stål kombineres med spiler i MøreRoyal. Det perfekte tillegget til ditt uterom!

Pizzaovn av Impruneta med MøreRoyal lekter
Foto: Impruneta

Impruneta Original – for deg som vil lage kvalitetspizza utendørs

I 2021 satte en gjeng pizzaentusiaster kursen mot Italia med et mål for øye – å skape den ultimate pizzaovnen for det norske markedet. Et sentralt element var å finne den riktige produsenten av terrakotta, og i Firenze ble jakten kronet med suksess. En Impruneta Original er i bunn og grunn en leirovn med terrakotta fra Goti, håndlaget og herdet ved 1080 grader. Og har du smakt mat fra leirgryte kan du tenke deg hva en pizzaovn med terrakotta kan gjøre for pizza, kjøtt, poteter eller brød… Her kan du med andre ord briljere med dine kokkekunster – og servere ekstra sprø pizzabunn eller en riktig saftig biff. Hva er vel hyggeligere enn å samle familie og venner til en utendørs festaften – med alles favorittpizza på menyen?

Les mer om Impruneta Original her

Last ned brosjyre om Impruneta Original her

Hvorfor vedfyrt pizzaovn?

Pizzaovn av Impruneta med MøreRoyal lekter
Foto: Impruneta

Impruneta Original er en vedfyrt pizzaovn, hvor kombinasjonen av høy temperatur og røyk gir et ekstra smakfullt resultat, som det kan være vanskelig å oppnå på andre måter. Selve prosessen med å få ovnen opp i riktig temperatur tar selvsagt noe lengre tid enn med for eksempel gass, men vi kan love at det er verdt ventetiden. Fyr opp ovnen en times tid før du skal steke pizzaen, og sørg for at varmen er balansert før du går i gang. Straks ovnen har nådd ønsket temperatur er du klar til å steke pizza på 1-2 minutter. Bellissimo!

Visste du forresten at en pizzaovn i terrakotta har unike egenskaper når det kommer til å absorere varme, og kan holde 2-300 grader i mange timer etter at du la på siste vedkubbe? Det er også en av grunnene til at en Impruneta Original er noe mer enn en ren pizzaovn. Her kan du nemlig lage en mengde andre matretter. Hva med å langtidssteke ribbe på ekte italiensk vis, porchetta med massevis av urter og sitron? Eller langtidsstekt lam? Visste du forresten at morgenen etter pizzafesten er ovnen fortsatt så varm at du kan sette brød i ovnen – og få velduftende og nystekt brød fra den samme bakerovnen?

Når design møter funksjon

I utviklingen av Impruneta var det først og fremst viktig å skape en pizzaovn som leverte på det aller viktigste – pizza av høy klasse. Men funksjon trenger slett ikke å gå på bekostning av design, noe Impruneta beviser til fulle. Dette er en lekker pizzaovn med et stilrent uttrykk, som passer like godt inn i klassiske miljøer som til moderne arkitektur. I designet er terrakotta og sort stål kombinert med MøreRoyal lekter fra serien Concise Collection. Perfekt for det norske uterommet!

Les mer om Concise lekter

Hvorfor MøreRoyal?

MøreRoyal er dobbeltbehandlede materialer, både trykkimpregnert og kokt i olje. Slik får materialene superkrefter til å takle et røft, nordisk klima. Med en Impruneta Original skal du være trygg på at du får en kvalitetsovn som varer.

Les mer om egenskapene til MøreRoyal her

Pizzaovn av Impruneta med MøreRoyal lekter
Foto: Impruneta

FAKTA OM IMPRUNETA ORIGINAL – PIZZAOVN

Vekt: 300 kg
Størrelse: 121x121x154
Tilbehør: Stålbørste og klut følger med
Herdet inntil 1080°C, og bygd for å stå ute året rundt.

Noe for deg?

Ta kontakt med Impruneta på tlf: +47 924 43 186 eller post@impruneta.no

Inspirasjoner