MøreRoyal i Eventyrlig Oppussing: Et realt westerneventyr på Bugøynes

Makeover ála ville vesten var planen da Eventyrlig Oppussing tok turen til Bugøynes i Finnmark. Ei lita, beskjeden hytte på vidda trengte ekspertenes hjelp både innvendig og utvendig. Dessuten – med ei hytte beliggende i et såpass værutsatt område – ble hardføre royalmaterialer naturligvis med på lasset. Følg med til Finnmarksvidda og se hvordan MøreRoyal bidro til å skape ei rå hytte i westernstil– med både tretak, staselig platting og røffe utemøbler.

Eventyrlig oppussing med MøreRoyal - Bugøynes

Den lille hytta på Finnmarks-prærien

Det lille fiskeværet Bugøynes i Sør-Varanger kommune i Finnmark huser knappe 200 fastboende. Her slo finske innvandrere seg ned på 1800-tallet, og takket være sin beliggenhet ytterst i havgapet fikk den lille trehusbebyggelsen stå i fred for tyskernes nedbrenningstaktikk ved krigens slutt.

Knappe 5 kilometer fra tettstedet – godt plassert mellom småbjørk og nakne åser ute på Finnmarksvidda, ligger denne ukens eventyrlige oppussingsprosjekt.

Hytta som samlingspunkt for en spredt familie

Den lille hytta var opprinnelig bygd på 80-tallet, og inneholdt en enkel standard uten vann og strøm. Sammen med dårlige oppvarmingsmuligheter og vonde senger, ble hytta mindre brukt enn familien ønsket.

Hytta på Bugøynes ligger i et fantastisk naturområde, som hele familien setter stor pris på. Med hjelp fra Eventyrlig Oppussing var målet å få ei mer attraktiv og tilrettelagt hytte som samlingspunkt for den spredte familien.

Gutta går «all in» for full renovering

Halvor og gutta legger en ambisiøs plan for hytta på Bugøynes – her er det mye å ta tak i for å skape den koselige hyttestemningen som trekker familien sammen til vidda!

Hytta trenger sårt hjelp – både med praktiske løsninger, men kanskje mest av alt komfort og stiluttrykk. Vi skal derfor gjøre så å si hele hytta denne uka!

Team Eventyrlig Oppussing

Og i velkjent stil går det unna når oppussingsteamet setter i gang. Begge soverommene trengte en overhaling og fikk nye overflater med maling, gulv, nye senger og tekstiler. Det lille baderommet fikk også et strøk maling og ny benkeplate, utslagsvask og et koselig forheng for å skjule det tekniske på undersiden. Prikken over i’en ble ekte saloon svingdører i tråd med westernstilen for hele hytta.

Eventyrlog Oppussing - soverom på Bugøynes
Eventyrlig Oppussing - saloondører til badet på Bygøynes

Videre fikk hyttas åpne stue- og kjøkkenløsning virkelig smake Halvors interiørekspertise. Kjøkkenet ble utvidet og forlenget med lengre benkeplate, nye fronter i resirkulert tre og overskapene ble byttet med åpne hyller for mer luft. Alle innerdørene ble malt – nye vinder og dobbel terrassedør åpnet hytta mot naturen utenfor. Prikken over i’en i interiøret ble en ny moderne peisinnsats i tråd med den barske westernstilen på hytta.

Eventyrlig Oppussing - stue og kjøkken på Bugøynes
Eventyrlig Oppussing - stue på Bugøynes

Et utvendig løft med MøreRoyal tretak og terrasser

Selv med mye jobb innenfor hyttas fire vegger, ble ikke ambisjonene mindre for den utvendige delen av prosjektet. Neida, her skulle hele hytta fremstå i ny drakt og tilrettelegges for kos og hygge i det vakre naturmiljøet.

Eventyrlig Oppussing med MøreRoyal tretak og terrasse

For å beskytte bygget mot det tøffe finnmarksklimaet, fikk hele hytta nytt grått MøreRoyal Concise tretak. En hytte i westernstil trenger lune uteområder, så hytta fikk utbygd en stor og herlig platting i MøreRoyal terrassebord, og overbygd takutstikk. Med ekte verandahuske og kjerrehjul på veggen som prikken over i’en – ble hytta på Bugøynes intet mindre enn en ekte amerikansk ranch ute på finnmarksprærien.

Eventyrlig Oppussing på Bugøynes med MøreRoyal Concise tretak

Chunky utemøbler i cowboystil med MøreRoyal Jernbanesviller

Å skape gode soner utendørs for å nyte naturen rundt seg, betyr ekstra mye for det gode hyttelivet. Og det er ingen tvil om at det å samles rundt bålet for et ekte cowboy-måltid, hører westernlivet til. Med utgangspunkt i MøreRoyal jernbanesviller skapte tredesigner Ole i oppussingsteamet et røft og kraftig sett utemøbler som tåler godt å stå utendørs året rundt selv i det værharde finnmarksklimaet.

Eventyrlig Oppussing på Bygøynes - utemøbler med MøreRoyal jernbanesviller
Eventyrlig Oppussing på Bugøynes - MøreRoyal materialer

Les mer om trelast i MøreRoyal

MøreRoyal-produkter brukt i episoden fra Bugøynes

Produktfoto: MøreRoyal terrassebord UNO i grå

UNO terrassebord i 28×120 (grå) Brukt til platting rundt hytta

Se produktet her

Concise tretak i 28×148 (grå)
Brukt til hyttas nye tak

Se produktet her

Konstruksjonstolpe i 95×95 (grå)
Brukt til stolper for takutstikk

Se produktet her

Jernbanesviller 7,5x20x180, grå

MøreRoyal jernbanesviller (grå)
Brukt til cowboystoler

Se produktet her

Treolje spann

MøreRoyal treolje (grå)
Brukt til behandling av kappflater

Se produktet her

Les mer om Halvor Bakke som MøreRoyal ambassadør

Les mer om eventyrlige prosjekter med MøreRoyal i hovedrollen

Se Eventyrlig Oppussing?

Sesong 8 er tilgjengelig på Viaplay, Viafree og TV3 fra 29. september 2022.

Foto: Ragnar Hartvig

Inspirasjoner