Hagedesignerens tips til skrå tomt

På eiendommen på Nesttun utenfor Bergen har Alfa Krogh, også kjent som hagedesigneren, bygd opp et utrolig vakkert og inspirerende uteområde. En ekstra x-faktor på tomta er at det er en del skråning, så da har Alfa måtte tenkt kreativt! Les videre for Hagedesignerens tips til skrå tomt.

La deg inspirere

Som så mange andre suksesshistorier, trekker Alfa frem god planlegging som en viktig faktor. Kombinert med litt kreativitet så er det egentlig bare fantasien som setter grensene.

– Skrå tomt har så mange muligheter! Det er bare å slippe kreativiteten løs, og hvis du føler at du ikke har det, så finnes det masse inspirasjon på nett, sier Alfa.

LES MER: Alfa Krogh: Gjestedesigner hos Talgø

Hun anbefaler alle om å bruke nok tid på planlegging, og selvsagt sette av tid til å bli inspirert på medier som Instagram og Pinterest. Et annet tips er å tegne og skissere litt selv, før man iverksetter noe.

– Det kan bli mange skisser før du blir fornøyd, påpeker hun.

LES MER: Hagedesignerens tips til planlegging av hagen

– Bruk det du har!

Å bruke kreativiteten handler gjerne om å snu enkelte utfordringer på hodet, slik at man sitter igjen med løsninger. For Alfa, som har en skrå tomt med flere steiner, ble løsningen å integrere de naturlige elementene på eiendommen i den helhetlige planen.

– Jeg elsker å bruke stein, og ved å bruke naturlige elementer som grus og stein kan du enkelt dele opp i soner. Grus har også en drenerende effekt, noe som passer ekstra fint på skrå tomter!

Selv endte Alfa opp med å bygge blomsterkasser i fjellet, og ikke minst trapper for å knytte de forskjellige sonene sammen.

LES MER: DIY – Slik bygde Alfa Krogh trapp til hagen

La vannet renne

Et annet tips fra Alfa er å ta tyngdekraften til hjelp. Rennende vann blir fort et designelement i hagen, og det ser også helt fantastisk ut.

– Du kan for eksempel lage et vannelement som fanger opp vannet, eller sette inn en fontene. Vannet kan du bruke til vanning av hagen på varme sommerdager.

Du kan også følge Alfa på Instagram for mer inspirasjon