Diamanten Rørvik: MøreRoyal på storstått boligprosjekt i havgapet

En liten trøndersk by med en stor diamant i sjøkanten – dette er blitt essensen av Rørvik. Leilighetskomplekset Diamanten pryder byens flotteste tomt og har en sjøutsikt av ypperste klasse. Og når denne juvelen reiste seg – ble selvsagt MøreRoyal en del av pakken med sine premium kvaliteter; vakker, varig og vedlikeholdsvennlig.

Kystperlen Rørvik – Trøndelags nordligste by

Kystbyen Rørvik ligger tett ved Nærøysundet med en bebyggelse som består for det meste av eldre og nyere trehus. Her, nordligst i trøndelagsfylket, bor drøyt 4250 innbyggere. Byen opplever stor vekst og utvikling, og har et godt handelstilbud for fastboende og besøkende enten de kommer til lands eller til vanns. I Rørvik er man tett på kystlinja, og fortsatt står fiske- og skipnæringen sterkt her i Trøndelags nordligste by.

Foto: Roger Luneborg

En diamant på byens beste tomt

Sentrum av Rørvik ligger tett på sjøkanten, naturlig nok for et område med lang historie for liv og virke fra sjøen. Her i sjøkanten ligger også det mange vil omtale som byens beste tomt på Kullbryggholmen.

På denne eiendomsperlen har det vært byggevirksomhet over mange år i et stort byggeprosjekt som har fått tilnavnet «Diamanten». Og navnet skjemmer virkelig ingen i dette tilfellet, for her bys man på både utsikt, beliggenhet og byggekvalitet fra øverste hylle.

Her snakker vi om et leilighetskompleks med en fantastisk beliggenhet, et virkelig tøft prosjekt å oppleve, spesielt i innseiling til Rørvik fra sør. Diamanten kan også fremheves ut fra sin fine kombinasjon av MøreRoyal-farger kombinert med stål og glass.

Roger Luneborg, Distriktsansvarlig Talgø MøreTre

Prosjektet som ble kronen på verket

Foto: Roger Luneborg

 Diamanten på Rørvik består totalt av 30 leiligheter av relativt stor størrelse inkludert fellesareal og parkeringskjeller. For mannen bak prosjektet – byggherre Ingvar Settenøy, representerer Diamanten selve kronen på verket etter en mannsalder i entreprenørbransjen – og ikke minst en fantastisk siste fjær i hatten før pensjonisttilværelsen overtar.

Hardfør og vakker kledning i MøreRoyal

Det sier seg selv at et leilighetskompleks som settes opp rett i havgapet – trenger den ypperste motstandsdyktighet mot værforholdene. Samtidig setter prosjektnavnet Diamanten forventning om kvalitet og hardførhet – også på fasaden.

Valget falt på MøreRoyal kledning til hele prosjektet – nettopp på grunn av materialenes egenskaper som tåler godt det norske ekstremværet langs kysten. I tillegg representerer MøreRoyal en moderne tolkning av den norske trearven, en vakker tilpasning mellom den moderne bygningsfasaden og Rørviks historiske trehusbebyggelse.

MøreRoyal-effekten står støtt selv i tøffe værforhold

MøreRoyal er dobbeltbehandlet trelast – først trykkimpregnert og deretter kokt i olje under vakuum. Den doble beskyttelsen sørger for at impregneringen kapsles inn i treet, og materialene får dermed ekstra krefter til å motstå et røft, nordisk klima.

MøreRoyal har den aller beste råteklassifiseringen, råteklasse 1, og er ekstremt råtemotstandig. Dette gjør at argumentet om råtefrihet står sterkt for et MøreRoyal-produkt ved riktig bruk og montering. Av denne grunnen, kommer MøreRoyal med hele 50 års garanti mot råte.

Les mer om MøreRoyal og råtemotstandighet

Foto: Roger Luneborg
Foto: Roger Luneborg

Produkter brukt i prosjektet :

MøreRoyal dobbelfals 60° grader (Ny type)

19×148 mm i fargene setersvart, grå og brun.

Se produktene her

Se flere prosjekter med MøreRoyal kledning og fasade

Inspirasjoner