Vangsløkkja: Helhetlig og moderne hyttefelt på Oppdal

Med utsikt mot Dovrefjell og det kjente skiparadiset Vangslia i ryggen, ligger hyttefeltet Vangsløkkja på Oppdal ideelt plassert for den som måtte ønske seg en drømmhytte på fjellet. Utbygger Norgeshus Oppdal Bygg har satt opp flere hytter av forskjellig profil i Vangsløkkja, men felles for alle er at de er kledd opp med MøreRoyal.

Nyt hele året på Oppdal

Fjellkommunen Oppdal er nok først og fremst assosiert med ski og alpint – vinteraktiviteter. Og selv om det er riktig at hyttene i Vangsløkkja treffer ganske midt i blink for den som er glad i ski, så skal man ikke sove på mulighetene som byr seg når snøen er borte. Når våren slår ut i full blomst så er det nesten Tyrol-stemning i liene i retning Blåøret, som er høyeste punkt i den retning.

Med kort avstand til de nordligste områdene av Dovrefjell, samt og populære og vakre fjelldaler som Storlidalen og Gjevilvassdalen, står naturopplevelsene i kø. Og veien inn til Oppdal sentrum er kort for de gangene man ønsker å se litt folk eller kjøpe seg en matbit.

Rasjonelle Vangsløkkja

Hyttefeltet i Vangsløkkja er et samarbeidsprosjekt mellom Vangsløkkja Eiendom og Norgeshus, og består av totalt 32 fritidsboliger. Litt av forhistorien til prosjektet er at grunneieren har fire døtre, der en av dem hadde funnet seg en kavaler som tilfeldigvis jobber for Troll Arkitektur på Oppdal.

Det var ikke ønskelig med for stor variasjon på hyttene, så sammen med svigersønnen ønsket grunneieren å se på mulighetene for et hyttefelt med en helhetlig arkitektur.

Knut Sneve, prosjektleder hos Troll, daglig leder i Vangsløkkja og ovennevnte svigersønn, gikk i bresjen for prosjektet og den helhetlige tankegangen, og Vangsløkkja Eiendom AS så dagens lys.

– Vi ønsket et stramt og moderne uttrykk på hyttene, men ikke for moderne. Og det skulle være rasjonelt å bygge, forteller Sneve.

For å gjøre det enkelt(?), designet Sneve og Troll hyttemodeller med to forskjellige planløsninger og seks forskjellige hytter.

– Hyttene følger samtidig terrenget de er bygd i. Det er små og enkle grep, men som gir et variert uttrykk.

Akkurat passe moderne med MøreRoyal

«Stramt og moderne, men ikke for moderne»? Høres ut som en jobb for MøreRoyal. For med grå og svart kledning fra MøreRoyal-serien, står Vangsløkkja hyttefelt virkelig frem som et moderne smykke på resten av Vangslia.

Med det enormt populære alpinanlegget i Vangslia tre gode snøballkast unna, fremstår hyttene som et ekstremt tiltalende alternativ til den som ønsker seg en hytte mer eller mindre på fjellet.

For selv om det er lov å tenke at MøreRoyal gir et litt mer moderne uttrykk, så er det gjort designvalg som forankrer hyttene til den mer tradisjonelle oppfatningen av hva en fjellhytte representerer.

Spesielt lekkert er sedumtaket på hyttene, ikke minst i samspill med den populære MøreRoyal-blandingen mellom grå og svart. Grønne tak, som sedumplantene sorterer under, er et annet eksempel på en relativt moderne løsning, men som gir et naturlig og mer tradisjonelt uttrykk. I tillegg kjøler grønne tak om sommeren og isolerer om vinteren.

Enkle grep

Knut Sneve trekker gjerne frem MøreRoyal-paletten som fin å jobbe med. For ifølge ham så er det gjerne små ting som skaper det større bildet. Et eksempel på dette er hvordan grå lekter er skrudd rett på det sorte panelet på blant annet carportene.

Et annet, enkelt grep er hvordan kledningen er montert: Den grå kledninger montert liggende, mens den sorte kledningen er montert stående.

LES MER: Stående eller liggende kledning?

MøreRoyal består av et veldig fornuftig og fint sortiment.

Knut Sneve, Troll Arkitektur

Vangsløkkja kan på mange måter beskrives som et lokalt prosjekt. Både prosjekterende og utførende har base på Oppdal, og heller ikke andre leverandører av varer og tjenester befinner seg for langt unna. Alt av elektro er utført av Nyvold Installasjon, og rørlegger er Bademiljø Oppdal VVS. Grunnarbeid og betongarbeid er det Hoel & Sønner som har gjort, og kjøkken er levert av Foss Snekkeri fra Meldal.

Konklusjonen blir uansett at ved å gå for smart design, materialer av høy kvalitet og lokale tjenesteleverandører, så lyktes Sneve og svigerfamilien med å skape et helhetlig og passe moderne hyttefelt i Vangsløkkja. Dønn strøkent – med to streker under svaret.

Foto: Lediard Foto AS

Produkter brukt:

Dobbelfals tett, 19×148 grå og svart

Se produktet her

Dobbelfals 60 grader, 19×148 grå og svart

Se produktet her

Rektangulær kledning, 19×148 grå

Se produktet her

Lekt, 36×48 grå

Se produktet her

48x98_justert_graa

Justert, 48×98 grå

Se produktet her

INFORMASJON – Vangsløkkja Hyttefelt

Kategori: Hyttefelt
Byggherre: Vangsløkkja Eiendom AS
Entreprenør: Norgeshus
Arkitekt: Troll Arkitektur
MøreRoyal: Kledning, lekter/Justert
Profil/dimensjon: 19×148 (kledning), 36×48, 48×98 (lekter/Justert)
Farge: Grå, svart