PROSJEKT: Heimdal Videregående skole

På Saupstad i Trondheim finner du Heimdal Videregående skole og flerbrukshall som stod ferdig i august 2018. Skolen har plass til 1140 elever innen både allmenn- og yrkesfag, og har blitt en flott arena for læring, kreativitet og idrettsglede. Kledningen, som er levert av Talgø MøreTre AS, er levert i fargen natur, som vil gråne naturlig og få en fantastisk vakker patina over tid.

Heimdal videregående
Foto: Trøndelag fylkeskommune – Lisbeth Nygård
Heimdal videregående
Foto: Trøndelag fylkeskommune – Lisbeth Nygård

Om prosjektet

Skolen og den tilhørende flerbrukshallen er en del av bydelsprogrammet «områdeløft Saupstad-Kolstad», hvor Trondheim kommune, stat, fylke og lokalsamfunn samarbeider om å skape en mangfoldig og attraktiv bydel. Heimdal Videregående skole tilbyr undervisning i både allmennfag, kreative fag og praktiske fag, og inneholder undervisningsrom, treningsrom, øvingsrom for musikk, dans og drama, kultursal, kantine og skolebibliotek. Flerbrukshallen er hjemmebanen til Kolstad Håndball, inneholder egne saler som er tilpasset blant annet skihopp- og dansetrening, og er samtidig arena for konserter med inntil 4000 publikummere. Slik har Saupstad fått et solid områdeløft innen både skole, idrett og kultur.

En av de mest miljøvennlige skolene i verden?

Sør-Trøndelag fylkeskommune var byggherre for prosjektet og hadde Skanska med seg på laget som hovedentreprenør. I stedet for å renovere den 40 år gamle bygningsmassen ble det besluttet å bygge nytt, også av miljømessige hensyn. Skolen er et ZEB-0-prosjekt, og har med omfattende miljøtiltak blitt et av de aller mest miljøvennlige skoleanleggene i verden. Energien til bygget produseres via solcellepaneler på taket og miljøvennlig biogass, og varmen hentes fra egne geobrønner i bakken. I tillegg er det benyttet «solsmarte» vinduer, energieffektive ventilasjonsanlegg og dagslysstyrt LED-belysning

Talgø MøreTre AS har levert kledning til Heimdal Videregående Skole.

INFORMASJON – Heimdal Videregående Skole

Kategori: Offentlig bygg – skole
Adresse: 7078 Trondheim
Byggherre: Sør-Trøndelag fylkeskommune
Entreprenør: Skanska
Arkitekt: KHR Architecture / Rambøll arkitekter
MøreRoyal®: Kledning
Profil/ Dimensjon: 19×148 dobbelfals ny type (60º)
Farge: RO.0 natur – gråner naturlig
Ferdigstilt 2018

Andre skoler og barnehager i MøreRoyal®

Inspirasjoner