PROSJEKT: Ånestad kontrollstasjon – Riksveg 3/25 Løten-Elverum

Nye Ånestad kontrollstasjon ble offisielt innviet i forbindelse med åpningen av riksveg 3/25 Løten -Elverum høsten 2020, og erstattet med det den tidligere servicestasjonen på Husum. Med tre etasjer i tre og glass er den nye trafikkstasjonen blitt et realt signalbygg, hvor det vil bli utført utallige kjøretøykontroller av både tunge og lette kjøretøy i årene som kommer. Bygget er kledt med MøreRoyal kledning i fargen RO.0 natur, og vil få en vakker, værgrå patina med tiden.

Ånestad kontrollstasjon
Foto: Jørn Hindklev – bygg.no

Om prosjektet

Nye Ånestad kontrollstasjon ligger på sørsiden av den nye riksvegen, og er en del av et større veganlegg som omfatter både kontrollstasjon og pendler-/innfartsparkering. Selve bygget er på ca. 1.500 kvm. og strekker seg over tre etasjer. I kontrollstasjonen finner du blant annet haller for kontroll av tunge og lette kjøretøy, kundemottak, rom for verktøy, garderober, møterom og kontorer. I tillegg inneholder den et døgnåpent servicetoalett for alle som ferdes langs riksveg 3/25.

Øverste del av bygget kan best beskrives som en glassboks med kontorer og møterom. Men bygget består av mer enn glass og metall, også tre har nemlig fått en fremtredende rolle, både i form av massivtre som bærende konstruksjon, og som følge av utstrakt bruk av royalimpregnert kledning. Utvendig er det brukt stående MøreRoyal kledning i fargen natur, som vil gråne i takt med at bygget påvirkes av vær og vind.

15 ansatte har sitt daglige virke i den nye kontrollstasjonen, som både har større kapasitet og langt bedre teknologiske løsninger enn servicestasjonen den erstattet.

Talgø MøreTre AS har levert MøreRoyal kledning til nye Ånestad kontrollstasjon på Løten.

INFORMASJON – Ånestad kontrollstasjon

Kategori: Offentlig bygg
Adresse: Kongsvegen 1635, 2340 Løten
Byggherre: Statens vegvesen
Entreprenør: Skanska
MøreRoyal: Kledning
Farge: RO.0 natur
Klikk her for å se utvikling av farger over tid
Ferdigstilt 2020

Se andre referanseprosjekter i MøreRoyal

Inspirasjoner