Skoler i MøreRoyal

En skole er så mye mer enn bare et bygg, og bygging av en ny og fremtidsrettet skole er et tydelig signal på at det i denne kommunen virkelig satses, både på arbeidstakere og elever. Gode skoleanlegg sørger nemlig for gode arbeidsforhold uansett om man er ansatt eller elev, i tråd med de krav og forventninger som hører hjemme i 2020. Moderne skoleanlegg bidrar blant annet til et godt læringsmiljø, og dermed ligger alt bedre til rette både for utvikling og trivsel. Nye skoleanlegg spiller stadig oftere en sentral rolle i nærmiljøet også, og på flere skoler får både idrett, kultur og det sosiale livet en fremtredende plass.

Se noen av skolene som er bygd i MøreRoyal de siste årene:

1. Ullerål skole

Ullerål skole
Foto: Stefan Offergaard – bygg.no

I 2020 åpnet Ullerål skole med brask og bram, som en erstatning for gamle Ullerål skole og Hønefoss skole. Med plass til 600 elever fra 1.-7.trinn, amfi, Black Box, bibliotek, kantine og en rekke spesialrom har Ringerike kommune skapt et moderne læringsmiljø hvor elevene kan blomstre. Skolen er også kombinert med en flerbrukshall, og et utendørs område hvor man har funnet rom til både hinderløype, zip-line, trampoliner og ballbinge, for å nevne noe. Byggherre for prosjektet har vært Romerike kommune, med Betonmast Romerike som totalentreprenør. Skolen er kledt med MøreRoyal, royalbehandlet kledning i setersvart.

Talgø MøreTre AS har levert MøreRoyal® kledning i setersvart til prosjektet Ullerål skole.

Les mer om Ullerål skole

2. Tvedestrand Videregående Skole

Tvedestrand vgs 16
Foto: Christian Aarhus – bygg.no

«Skolen i skogen» er det hyggelige tilnavnet til Tvedestrand Videregående Skole, som ligger i naturskjønne omgivelser ved Mjåvann i Tvedestrand kommune. Skolen ble åpnet til skolestart i 2020, og har plass til nærmere 700 elever. Skolen erstatter delvis tre eksisterende skoler, og har vært et samarbeidsprosjekt mellom Agder fylkeskommune og Tvedestrand kommune, og entreprenøren Veidekke. Høye miljø- og klimaambisjoner har sørget for at den nye skolen regnes som er en av Norges aller mest miljøvennlige skoler. Kledningen er royalbehandlet MøreRoyal, hvor det er mikset ulike farger for å skape et spennende uttrykk på fasaden.

Talgø MøreTre AS har levert MøreRoyal kledning i fargene RS.25 setersvart og RO.0 natur til prosjektet Tvedestrand Videregående Skole.

Les mer om Tvedestrand Videregående Skole

3. Heimdal Videregående Skole

Heimdal videregående

I 2018 åpnet nye Heimdal Videregående Skole og flerbrukshall på Saupstad i Trondheim, med plass til 1140 elever innen både allmennfaglig studieretning og yrkesfag. Sør-Trøndelag fylkeskommune var byggherre for prosjektet, hvor Skanska var hovedentreprenør. Skolen har med omfattende miljøtiltak blitt et svært miljøvennlig skoleanlegg. Utvendig er det brukt royalimpregnert kledning, som også er miljøsertifisert fra vugge til grav. Valget falt på MøreRoyal i fargen RO.0 natur, som vil gråne naturlig over tid.

Talgø har levert MøreRoyal kledning i RO.0 natur til prosjektet Heimdal Videregående Skole.

Les mer om Heimdal Videregående Skole

Se andre referanseprosjekter i MøreRoyal

Inspirasjoner