Moderne enebolig på Averøya

Averøya er en vekstkommune, og i boligfeltet på Bruhagen Panorama blir det jevnlig overlevert nye nøkler til glade beboere. Her har Einar Mork Snekkerverksted satt opp en arkitekttegnet perle på ett plan, og resultatet taler for seg selv. Og siden Averøya dessverre ikke kan skryte av å være den mest værskjermede plassen på jord, så er det ekstra godt å ha kledd opp huset med MøreRoyal!

Kreklingstien 14, Averøya

Vekstpanorama på Averøya

Boligfeltet på Bruhagen, nord for kommunesenteret, er et moderne felt som det har vært rift om i over 15 år. Einar Mork Snekkerverksted har med årenes løp blitt godt kjent i området, og denne eneboligen er langt i fra det første bygget som har blitt bygd av kyndige, nordmørske hender.

Se flere referanseprosjekter fra Einar Mork her

Denne eneboligen, med adresse Kreklingstien 14, er arkitekttegnet av Pål Løvik ved Tegneriet AS. Det var med ferdig tegning derfra at kunden kom til Einar Mork Snekkerverksted AS. Daglig leder, Henning Mork, forteller at de er godt kjente i området på Bruhagen Panorama fra før.

Og når både byggherre, eller huseier, entreprenør og arkitekt snakker godt sammen, så blir resultatet gjerne smashing.

Kreklingstien 14, Averøya

Lokalkjent arkitekt med praktisk erfaring

Som nevnt kom huseier til Einar Mork Snekkerverksted med ferdige tegninger fra Pål Løvik ved Tegneriet. Med base på Frei, like utenfor Kristiansund, så ser også arkitekten fordelene ved å gå med MøreRoyal på et værutsatt øyrike på Nordmøre.

– Kundene kommer gjerne med gode skisser, og så jobber vi mye sammen med dem. Mange har ofte klare tanker om hva de vil, forteller Løvik.

Kreklingstien 14, Averøya

Og sammen fikk alle involverte samlet sine klare tanker, som materialiserte seg i et rålekkert ettplanshus litt oppe i høyde på Bruhagen. Geografisk preges jo tomtevalg gjerne av kombinasjonen av hvor huseier ønsker å bo, og hvor det er ledig tomt. Derfra handler det om å jobbe med det man har.

– Det handler om å se helheten på tomta, solforhold og generell beliggenhet. Og så må vi ta med oss det gode kvalitetene videre. Vi liker å tenke praktisk, og gjennom god dialog oppnår vi gode resultater, fortsetter Løvik som selv har bakgrunn som byggmester.

Kreklingstien 14, Averøya

Elegant fargespill med MøreRoyal

Av designmessige hensyn, så var det ønsket om å skape litt dybde i fasaden som utløste fargevalgene. Ut av samarbeidet mellom huseier og arkitekt, endte det opp med MøreRoyal grå som hovedfarge, og så er endeveggene kledd opp med MøreRoyal svart.

MøreRoyal er et godt produkt med lange vedlikeholdsintervaller og som ser bra ut.

Pål Løvik, arkitekt Tegneriet As

Les mer om vedlikehold av MøreRoyal

Kreklingstien 14, Averøya

Selve kledningen ble levert ferdig montert på elementer fra Kvatro, i likhet med takkonstruksjonen, og prosjektet er gjennomgående utført av mer eller mindre lokale bedrifter som sogner til Averøya. Bøifot Elektro har installert det elektriske, mens rørleggingen er utført av Rørspesialist 1. Vi nevner også Averøy Ventilasjonsteknikk, Aubo Kjøkken og Byggeria som andre, sentrale bidragsytere til at resultatet ble så bra.

MøreRoyal-profilen som huseier gikk med her heter dobbelfals tett – dimensjon 19×148. Denne profilen gir en slett, homogen flate uten faser og skygger, og har en rett fals på begge sider for et strammere og mer moderne uttrykk. Denne profilen er blant de vanligste for montering av stående kledning – slik det også har blitt gjort her!

Kreklingstien 14, Averøya
Kreklingstien 14, Averøya

Les mer om MøreRoyal og farger

Noen liker å mikse dimensjoner for å gjøre noe med uttrykket, mens i dette tilfellet er det ved å mikse fargene at huset har fått sitt særegne uttrykk. Hovedsakelig er Kreklingstien 14 kledd opp med MøreRoyal grå, og så har innhukene nærmest blitt sminket opp med svart kledning. Med sorte Plannja Trend takplater, løfter det helhetlige fargespillet virkelig huset inn i en moderne fremtid – rustet for alt av vær som slår innover Nordvestkysten.

Kreklingstien 14, Averøya

Foto: James Harmsworth            

Produkter brukt:

Dobbelfals tett, 19×148 grå og svart

Se produktet her

INFORMASJON – Kreklingstien 14

Kategori: Enebolig
Byggherre: Privat huseier
Arkitekt: Tegneriet AS
Entreprenør: Einar Mork Snekkerverksted AS
MøreRoyal: Kledning
Profil/dimensjon: 19×148 (kledning, stående)
Farge: Grå, svart