Liten og smal terrasse? Få inspirasjon fra Gunn Berits uterom

Gunn Berit Johansen AKA @hus10a bor på Flatåsen i Trondheim – i et klassisk lite rekkehus med en smal tomt og en hage det er utfordrende å utforme. Mindre hager byr ofte på litt ekstra hodebry, og det kreves gjerne kreativ tankegang for å komme på gode og praktiske løsninger. Dette har Gunn Berit virkelig mestret! Sammen med hagedesigneren Alfa Krogh har hun forvandlet en liten og slett hageflekk til en egen uteromsoase med terrasse, levegger, utebod, sykkelkrok og plantekasser, alt i MøreRoyal. Her får du den «hemmelige» oppskriften på hvordan Gunn Berit bygde sin terrasse – la deg inspirere!

Innledende skisse til Gunn Berit Johansens uterom – som komplett forvandler det smale uterommet. Skisser utarbeidet av hagedesigner Alfa Krogh.

Fra plan til virkelighet – et lite uterom forvandles

Gunn Berits hage bestod opprinnelig av en bare 8 meter lang og 2,5 meter bred gressflekk, som verken var optimal, praktisk eller spesielt fin å se på. Her var det viktig med et godt grunnarbeid og nøye planlegging, for at hele uteområdet skulle bli brukt til sitt fulle potensiale.

Det første, og kanskje viktigste Gunn Berit gjorde for å sette i gang prosjektet, var å skrive ned alt av tanker, ideer og løsninger. Hun noterte ned alle sine ønsker, hva terrassen skulle inneholde, terrassens ulike funksjoner og hvordan uterommet skulle se ut. Det var viktig for henne at terrassen inneholdt rom for ulike soner, flere steder å sitte, plass til store planter, og ikke minst at det var muligheter for god oppbevaring. Når hun fikk et godt overblikk på hva hun så for seg på den tomme hageflekken, kontaktet hun hagedesigneren Alfa Krogh, som tok hennes ideer fra plan til virkelighet.

Innledende skisse til Gunn Berit Johansens uterom. Skisser utarbeidet av hagedesigner Alfa Krogh.

Alfa er en dreven hagedesigner og selv om Gunn Berits tomt ved første øyekast kan se utfordrende ut, hadde hun mange forslag som også fungerer selv om uterommet er lite og smalt. Etter noen småjusteringer godkjente Gunn Berit tegningen – og designet ble klart for produksjon. Det ble bestilt materialer og snekkere fra Gunnar T. Strøm ble booket inn. Ved å leie inn profesjonell hjelp kunne de være trygge på at uterommet ble akkurat slik de ønsket det, og har du selv anledning til det kan det være vel verdt investeringen.

Les mer om hagedesignerens tips til hagen her

Ferdig uterom med terrasse, levegger, utebod, sykkelkrok og plantekasser, alt i MøreRoyal. Foto: Lediard Foto AS

Uterommet vårt bestod av en plen som ikke fungerte optimalt, både på grunn av jordsmonn og lysforhold. Vi bestemte oss derfor for at vi ønsket å bygge en praktisk terrasse i stedet, og ønsket en platt som virkelig kunne løfte uterommet vårt til nye høyder. Og Alfa, hun hjalp oss med å se mulighetene.

Gunn Berit Johansen
Ferdig uterom med MøreRoyal terrasse i brun. Foto: Lediard Foto AS

De første byggetrinnene

Når skissene av uterommet var godkjent, materialer levert og snekkere på plass, kunne det første byggetrinnet settes i gang. I stedet for å støpe påler, gravde de rekker hvor dragerne skulle plasseres. Ved å gjøre dette sparte Gunn Berit og familien både tid og penger.

Så ble det snekkerfirmaet sin tur. De startet med å skru ned store jordskruer for å holde terrassen på plass. Deretter ble det lagt MøreRoyal Concise terrassebord i brun som hovedelement, kombinert med MøreRoyal i setersvart som detaljer.

Concise terrassebord

I Gunn Berits hage falt valget på Concise terrassebord i brun som bærende element. Et moderne og stilrent terrassebord med strøken finish.

Les mer om Concise terrassebord her

Ferdig uterom med terrasse i ulike høyder og soner. Foto: Lediard Foto AS

Fra bygging til dekorering

Gunn Berit ønsket en terrasse som var i to høyder – derfor bygde snekkeren først selve platten med MøreRoyal Concise terrassebord, deretter ble det bygd plantekasser og spilevegg ved sykkelrommet. Ved å bygge i litt ulike høyder og med MøreRoyal i ulike farger fikk det lille uterommet et mer spennende uttrykk. Når snekkerfirmaet hadde fullført byggingen, gjenstod det kun møblering og dekorering av den helt nye og unike terrassen.

Etter fem hele dager med bygging var Gunn Berits drøm blitt virkelig. Nå kunne hun glede seg over å ha en innholdsrik terrasse med ulike soner, en plass til grønne planter og oppbevaring, og et sted å hygge seg med familie og venner. Med møbler, dekorasjoner, planter og andre elementer skapte hun til slutt sin helt egen uteromsoase!

Les mer om Gunn Berit Johansen / @hus10a som gjestedesigner for Talgø

Oppbevarings- og plantekasser i MøreRoyal. Foto: Lediard Foto AS

Følg med på talgo.no for nye innlegg fra våre gjestedesignere

Les også flere artikler fra Hus10a:

Hagedesignerens tips når du skal planlegge hagen

Elektrikerens tips til hagen

Sykkelparkering – enkel løsning med MøreRoyal

Inspirasjoner