Lekter som rekkverk

Ligger terrassen din mer enn en halv meter over bakkenivå, er det krav om rekkverk. Dette kan løses på mange ulike måter, men løsningen du velger bør være både funksjonell og sikre ønsket designmessig uttrykk. Et spennende rekkverk med stående eller liggende lekter kan være detaljen som gir hele huset et etterlengtet løft! Er du på jakt etter et moderne og stilrent design, kombinert med materialer som krever lite vedlikehold? Da anbefaler vi lekter fra nye Concise Collection.

Foto: @yvonne_janbu

Rekkverk i tre

Et rekkverk kan bygges i mange materialer, som tre, glass eller plastmaterialer, men det tradisjonelle valget er fortsatt rekkverk laget i tre. Utviklingen har likevel ikke stått stille, og mens man tidligere gjerne kjøpte ubehandlede materialer og tok en større del av jobben med etterbehandling, går trenden nå klart i retning av ferdigbehandlede løsninger som stiller mindre krav til vedlikehold på både kort og lang sikt. Da slipper man også å rive seg i håret over at det er vanskelig å komme til fra alle fire sider for å beise eller male.

Lekter som rekkverk for et mer moderne uttrykk

Er du på jakt etter et smalere, mer dempet og moderne uttrykk er lekter et godt tips. Det er en ren smakssak om man foretrekker et liggende, stående eller diagonalt rekkverk. Likevel har vi de siste årene sett en tydelig trend i retning av liggende rekkverk, som gir et mer dempet og mindre dominerende uttrykk enn stående bord. Et rekkverk med liggende lekter vil gjerne få rekkverket til å virke lavere og bredere, mens stående bord vil få rekkverket til å virke høyere og smalere.

Foto: @fossumtina
Foto: @maloloeiendom
Foto: @makerbard

Moderne lekter i Concise Collection

Våre fasadelekter tilhører serien Concise Collection, tilpasset moderne arkitektur med rette linjer og skarpe kanter. Alle produktene har sawcut, en spesialbehandlet overflate som gir en børstet følelse, mindre fiberreisning og jevnere fargeheft. De er særlig egnet til godt synlige deler på bygget, som for eksempel rekkverk. Alle lekter finnes i flere profiler og dimensjoner.

Se vårt varierte utvalg av MøreRoyal lekter og finn produktet som passer ditt rekkverk

Staffasje_graa_34x45

Concise fasadelekt

Se produktene her

 

Kombiner rekkverk av lekter med glass

Ønsker du å beholde utsikten kan det også være aktuelt å kombinere et rekkverk av lekter med enkelte seksjoner med glass. Du kan få glassrekkverk med stolper mellom glassene, eller varianter helt uten stolper. Velger du en løsning uten stolper kan du få store og sammenhengende glassflater som sørger for et utsyn andre rekkverk ikke kan konkurrere med. Hvordan du kombinerer rekkverket er selvsagt en smakssak, men vi anbefaler at du velger en løsning som harmonerer godt med huset.

Rekkverk i brun MøreRoyal @villalille
Foto: @villalille

Tenk sikkerhet

Skal du bygge ditt eget rekkverk må du ha oversikt over reglene som finnes i Byggteknisk Forskrift (TEK17). Rekkverket må utformes på en måte som gjør at det er trygt i bruk, uavhengig av hvor det er plassert. Det er selvsagt fullt mulig å oppnå, også uten at det går på bekostning av design.

For korrekt montering av rekkverk – se komplett regelverk og veiledning i TEK 17 og Byggforsk.

La deg inspirere

Er du som oss opptatt av hva som rører seg i nabolaget, og lar deg villig imponere av både kreativitet, innsats og resultater? Vi elsker både å bli inspirert – og å inspirere! Da er det ekstra gledelig at våre kunder gjerne sender oss foto fra spennende prosjekter som de står bak. Samtidig jobber vi hver dag med å skape spennende innhold som vi håper kan være med å sette fart på de små grå også hos deg, slik at du får kommet i gang med drømmeprosjektet med stor D. Vi anbefaler deg derfor å ta turen innom både vårt kundegalleri og våre inspirasjonsartikler. Vipps, så er du et lite skritt videre i riktig retning.

Lykke til!

Inspirasjoner