Legge terrassebord: Smilende eller ei?

Skal marg opp eller ned? En klassisk diskusjon når det skal legges ny terrasse er hvilken veg terrassebordet skal vende. Du har kanskje lært at terrassebordet skal legges slik at det «smiler» til deg i endeveden, det vil si med margsiden opp? Vel, de lærde strides, men for MøreRoyal er det hele egentlig ganske enkelt. Så… Opp? Eller ned?

MøreRoyal terrassebord og marg

I produksjonen av MøreRoyal behandles råstoffet enkelt forklart på en slik måte at sluttresultatet blir best mulig. Siden våre royalimpregnerte terrassebord har ulik finish på hver side gir leggingen seg selv. Du trenger derfor ikke å tenke på om margsiden skal legges opp eller ned.

 • Terrassebord UNO grå: Ensidig, legges med rillet side opp
 • Terrassebord DUO brun: Tosidig, legges med valgfri side opp
 • Concise UNO: Ensidig, legges med strukturhøvlet, sawcut overflate opp

Terrassebord UNO – grå

Terrassebord UNO 28x120, grå

Bestselgeren, terrassebord UNO med rill, er et ensidig terrassebord i MøreRoyal grå (RG.25) Disse skal legges med rillet side opp.

Terrassebord UNO

Les mer om produktet her

Terrassebord DUO – brun eller natur

Tett på terrasse i MøreRoyal brun. Sittegruppe i bakgrunnen.

Terrassebord DUO er et tosidig terrassebord, med en rillet side (definert som A-side) og en høvlet, glatt side (definert som B-side). Begge sidene kan legges, så det blir en smakssak hvilken du velger å legge opp. Du kan også kombinere glatt og rill for å lage mønster.

Pssst… På den høvlede siden (B-siden) kan ferske terrassebord ha strømerker. Dette vil jevne seg ut med tiden, etter hvert som terrassen påvirkes av vær og vind. Strømerker er ikke reklamasjonsberettiget.

Terrassebord DUO

Les mer om produktet her

Terrassebord Concise

Concise Terrassebord 28x120, grå

Terrassebord Concise UNO er et ensidig terrassebord med et stramt, stilrent og moderne design. A-siden har en strukturhøvlet, sawcut overflate som gir en børstet eksklusiv finish – en «comfortstruktur».

concise_graa_28x120

Terrassebord Concise

Les mer om produktet her

Reduser sjansen for kuving

En terrasse av tre vil alltid ha noe bevegelse, som for eksempel kuving. For å unngå kuving er det noen forholdsregler du kan ta:

 • Velg formstabile terrassematerialer av høy kvalitet
 • Bygg med tett bjelkelag – cc 60 cm
 • Legg hvert terrassebord over to bjelkelag (minimum lengde 120 cm)
 • Bruk terrassebord med minimum 28 mm tykkelse
 • Bruk terrasseskruer av god kvalitet
 • Velg litt størrelse på skruehodet
 • Ikke skru terrasseskruene lenger inn enn at de går jevnt med overflaten
 • Skru terrasseskruene godt utpå kanten

For terrassebord med riller er anbefalingen å skru cirka ved ytterste rille. Vær oppmerksom på at jo lenger ut du skrur, jo større sjanse for sprekkdannelse, så finn den gyldne middelveg.

Et triks for å få skruene på linje for terrassebord uten riller er å sette en strek som skruene kan settes etter. Enkelt og effektivt!

Inspirasjoner