Hjemme hos: Gunn Berit Fineidet

I et rekkehusområde på Flatåsen, rett utenfor bykjernen av Trondheim, finner vi damen bak Instagram-kontoen @hus10a, Gunn Berit Fineidet. Det skal godt gjøres å ikke la seg påvirke av den harmoniske atmosfæren hjemme hos Gunn Berit. For selv om hun og familien bor i ett av mange rekkehus i området, så har hun likevel fått laget sin egen lille oase.

Foto: Lediard Foto

Siden forrige gang vi skrev om Gunn Berit, har hun både rukket å fylle 50 år og jammen har ikke hun og mannen giftet seg. Det relativt ferske ekteparet har tre barn, der minst ett av dem har forlatt redet. På de tre etasjene Gunn Berit og familien disponerer, har de tre soverom, loftstue, garderoberom, bad og toalett og et vaskerom.

Uteområdet til Hus10a, behørig kledd opp i MøreRoyal, består av en liten lufteterrasse på baksiden, men hovedsakelig er det ved inngangspartiet, skjermet med gjerder og en utebod, at Gunn Berit ser frem til å tilbringe sommeren.

Foto: Lediard Foto

Hobby eller jobb? Ja takk, begge deler!

– Vi gleder oss til sommeren og utetid! Materialene fra Talgø gir oss mange år med lite vedlikehold av terrassen, akkurat slik vi vil ha det.

Som de fleste av oss, må også Gunn Berit jobbe for å ha til salt i maten og MøreRoyal til terrassen. Den tiden av døgnet fylles av jobben som ansvarlig for sosiale medier i Vi-Bo AS, Trondheims største boligstylist-firma. Mannen til Gunn Berit jobber på sin side med Audiovisuelle løsninger for bedrifter.

– Jeg jobber med hobbyen min! Jeg har ansvar for sosiale medier, blogg, nyhetsbrev og nettbutikk. Det er en utrolig kreativ og morsom jobb!

Hvor og når Gunn Berit skiller mellom jobb og hobby er kanskje ikke så lett å se, men at hun vet hva hun driver med og hva hun vil kan vi trygt slå fast. Hobby-kontoen @hus10a har rundt 100.000 følgere, og der viser hun gjerne frem den store stoltheten deres fra Flatåsen: Uteområdet.

Mye med lite

I utgangspunktet hadde Gunn Berit en gressflekk på 8 x 2,5 meter å jobbe med. For å gjøre det enda litt mer koselig hjemme, så ble terrassen et sentralt element for å friske opp uteområdet. Med hjelp fra hagedesigner Alfa Krogh, ble det lagt planer om å bygge terrasse på den ubrukelige gressflekken som aldri ble fin og grønn.

Tipset fra Alfa Krogh når man skal bygge terrasse er å spille på lag med naturen og omgivelsene. Samtidig var Gunn Berit opptatt av at uterommet også skulle være både vakkert og funksjonelt. Oppbevaring var et stort ønske.

Foto: Lediard Foto

Andre tips til et smart og lekkert uteområde er å skape soner. Gunn Berit skulle skape en oase midt i rekkehusområdet, så da var det vesentlig å legge opp til grønne soner. Terrassen ble bygd opp i to høyder, samtidig som den henger sammen med inngangspartiet. Dermed er det mulig å gå tørrskodd ut til terrassen.

Jeg ønsket å ha noen wow-faktorer!

Gunn Berit Fineidet
Foto: Lediard Foto

På lag med omgivelsene

Men det er mer enn bare terrassen som er prydet med MøreRoyal. Gunn Berits helhetlige tilnærming til uteområdet har utvilsomt vært en suksessfaktor til å faktisk få til den oasen hun alltid hadde hatt så lyst på.

Med god hjelp fra Alfa Krogh så endte Gunn Berit altså opp med en terrasse i to høyder, blomsterkasser, en sykkelrom og ikke minst oppbevaring under sittebenker og innerst i sykkelrommet – alt i MøreRoyal! Og selv om Gunn Berit kanskje ikke fikk den MøreRoyal-fargen hun i utgangspunktet likte best, så ble resultatet helt smashing!

Foto: Lediard Foto

– Min favoritt hos Talgø var grå, men med tanke på bygningsmassen og omgivelsene her så hadde grå blitt helt feil hos oss. Jeg angrer ikke på valget av materialer eller farger – det ble perfekt!

For det Gunn Berit gikk for var i stedet MøreRoyal med brun farge, med noen innslag av svart i spilene på blomsterkassene og i innrammingen av sykkelrommet.

Foto: Lediard Foto

– Uteområdet ble perfekt i forhold til beliggenhet og bygningsmassen rundt. Fargene til Talgø var tilnærmet like de fargene som var der fra før.

Når våren er i anmarsj, kan Gunn Berit og familien bare telle uker før den lille oasen nok en gang blir et samlingspunkt. Med gode og varige løsninger som har mange bruksområder, blir uteområdet brukt mye av alle sammen.

Og ved at vi valgte materialer fra Talgø får vi en uteplass med minimalt vedlikehold i mange år fremover.

Gunn Berit Fineidet

Ønsker du mer inspirasjon til uterommet?

Inspirasjoner

Hagedesignerens tips når du skal planlegge hagen