Huske i MøreRoyal – HanaStyle

Det er mye artig man kan finne på med restene etter middels store eller bare store prosjekter i uteområdet. I samarbeid med vår gjestedesigner, Hana Alendar, presenterer vi her del 2 av det lille bærekraftsarbeidet Hana gjorde med restene etter en pergola hun og samboeren bygde i MøreRoyal.

Vi har tidligere skrevet om hvordan Hana bygde seg et bord i MøreRoyal da hun satt igjen med en del spiler etter pergola-prosjektet, og siden det fortsatt var igjen rester så fulgte Hana samme metode for å lage en robust huske i MøreRoyal.

Her kan du se hvordan Hana lagde bord av pergola-restene

For det Hana hadde gjort var å ta spiler i 48×98 mm og dele dem i to. Hun ønsket holde spilene på plass med skiver og stenger, så da brukte hun et søylebor for å bore hullene hun trengte for å tre spilene på stanga. For å forsikre seg om at borehullet ble sentrert og likt på hver spile så brukte hun en hjemmesnekret mal av bjørkefinker-rester.

Kanskje finner du et passende DIY-prosjekt her?

I likhet med bordet Hana lagde, så ble spilene kantfrest for en ekstra lekker finish.

Til slutt må enhver god huske henges opp, og i forbindelse med tauet så har Hana et par smarte tips:

– Brenn tauet i stedet for å klippe det. Og da er et annet tips å bruke gassbrenner til å varme opp en jernstang eller stålkniv til den blir helt rød, og så kjøre denne gjennom tauet der det skal kuttes. Da unngår man at tauet fliser seg opp og avslutningen blir penere.

Både visuell kontroll og funksjonstest ble bestått med glans. Husk bare myggsprayen!

Se den utførlige versjonen på Hanas egen blogg