Slepphaugen: Flermannsboliger for alle på Oppdal

Mange assosierer Oppdal med alpinisme, vintersport, hytteliv og innenlandsturisme. Med et av landets flotteste alpinanlegg er det lett å forstå sesong- eller bare helgeturister. Men Oppdal er jo så mye mer! Med tanke på alle de flotte naturopplevelsene i alle kompassretninger fra sentrum, forstår vi godt dem som velger å bosette seg her på heltid.

Slepphaugen, Lediard Foto AS

Oppdal for alle

Med sin naturskjønne beliggenhet på toppen av Gudbrandsdalen, ligger Oppdal som et knutepunkt mellom Trollheimen og Dovrefjell. Oppdal er for mange starten på E6 om Gudbrandsdalen, og det passerer mye trafikk gjennom kommunen hver eneste dag. Det gir derfor mening at Oppdal satser på turisme.

Samtidig satser Oppdal også egne innbyggere, og for å dekke et økende behov for boliger, ble prosjektet Slepphaugen flermannsboliger iverksatt og etter hvert ferdigstilt i 2020. Med nærhet til sentrum og nærhet til det aller meste, dekker leilighetene på Slepphaugen de fleste behov, som skole, barnehager og butikker.

Slepphaugen, Lediard Foto AS

Tradisjonsrikt på Slepphaugen

Prosjektet på Slepphaugen består av totalt tolv bygg, som hver består av tre eller fire leiligheter. Boligene ligger delvis skjermet og tilbaketrukket fra hovedveien i retning Sunndalsøra, men fortsatt ganske så sentrumsnært. Innenfor en radius på en liten kilometer finner vi både sentrum og skianlegget i Hovden, og rett ved tomten er det faktisk innregulert langrennsløype.

Bygningsmassen på Slepphaugen ble delt inn i flere byggetrinn, og først ferdig ble den sørvendte husrekken med brun MøreRoyal, bestående av åtte bygg. Senere kom de fire siste byggene, kledd opp med grå MøreRoyal.

Slepphaugen, Lediard Foto AS

Flermannsboligene er utformet med funksjonalitet i fokus. I tillegg til selve boligene, er det også satt opp carporter med integrerte bodløsninger. Uteområdet er pent anlagt med naturstein og grønne soner, og for barnefamilier er det til og med satt opp en liten lekeplass rett utenfor ytterdøra.

Slepphaugen, Lediard Foto AS

Entreprenør Norgeshus Oppdal Bygg har også på dette prosjektet samarbeidet godt med andre, lokale tjenesteleverandører. Grunn- og betongarbeid er utført av Mur og Anlegg AS, mens det er Comfortbutikken Rørsenteret AS som har tatt seg av rørleggingen. Elektro er utført av Nyvold Installasjon AS, og vi ser at gode relasjoner og tillit blant og til de utførende aktørene betaler seg i dønn strøkne prosjekter.

LES MER: Vangsløkkja med Norgeshus Oppdal Bygg

Slepphaugen, Lediard Foto AS

Trygghet med MøreRoyal

Den store fellesnevneren for prosjektet på Slepphaugen er fasaden, som i stor grad utgjøres av MøreRoyal. På den ene siden finner vi som sagt den varme, litt gyllenbrune MøreRoyal-kledningen. Både boligene, carporter med bod, søppelboder og postkassestativer er kledd opp i den robuste MøreRoyalen.

Og det samme mønsteret gjentar seg på den andre siden av innkjørselen, bare med grå MøreRoyal.

Slepphaugen, Lediard Foto AS

Det spesielle med dette prosjektet sett med MøreRoyal-øyne er valget av Buerkledning. Med denne profilen får man et mer klassisk og tradisjonelt uttrykk. Og selv om Buerkledning ofte brukes som stående kledning, er det spesielle med den at man like gjerne kan bruke den som liggende kledning.

LES MER: MøreRoyal Buerkledning

Slepphaugen, Lediard Foto AS

Buerkledning har skrå 60 graders kanter på begge sider, og leveres i dimensjonen 19×148. Da får man en svært gjenkjennbar kledningsprofil på husveggen, og spesielt kombinert med den brune fargen blir uttrykket tradisjonelt og klassisk. Samtidig får man konturene av en litt mer moderne tilnærming ved å velge den populære gråfargen.

Slepphaugen, Lediard Foto AS
Slepphaugen, Lediard Foto AS

Foto: Lediard Foto AS

Produkter brukt:

Buerkledning, 19×148 brun og grå

Se produktet her

Rektangulær kledning, 19×123, 19×98, brun og grå

Se produktet her

INFORMASJON – Slepphaugen flermannsboliger

Kategori: Flermannsboliger
Byggherre: Nestuggu Oppdal AS
Entreprenør: Norgeshus
Arkitekt/prosjekterende:
MøreRoyal: Buerkledning
Profil/dimensjon: 19×148
Farge: Brun, Grå

Slepphaugen, Lediard Foto AS