2019: Eventyrlig oppussing i Nevlunghavn – ufoen har landet

På 1960-tallet tegnet den finske arkitekten Matti Suuronen det nyskapende elementhuset «Futuro», som skulle ta verden og markedet for fritidsboliger med storm. Futuro er helsyntetisk, laget av fiberglass og polyester, og utformet som en flyvende tallerken med fellesrom, kjøkken, soveplass til fire, dusj og toalett på til sammen ca. 50 kvm. I dag finnes det kun rundt 100 slike UFOer på verdensbasis, og bare ett enkelt eksemplar i Norge. Denne kultboligen finner du i idylliske Nevlungshavn, like ved Larvik, og det var nettopp hit Halvor Bakke og hans crew tok turen for å gi hytta nytt liv.

Foto: TMM Produksjon/TV3

Prosjektet i Nevlunghavn

Det er ikke hver dag man får muligheten til å oppgradere en fritidsbolig med kultstatus, men det var nettopp det som stod på agendaen til Halvor Bakke, Ole Rosén-Lystrup og Gustav Brustad-Nilsen, da de tok turen til Nevlunghavn for å bringe ufoen «Futuro» inn i fremtiden. Dagens eiere ønsket at Futuro skulle få en oppgradering som gjorde den enda mer velegnet til familiehytte, samtidig som det unike ved boligen ble godt ivaretatt. Siden uteområdet stort sett bestod av tett buskas og kratt var det også naturlig å sette uteplassen ordentlig under lupen, og Halvor og kompanjongene lot seg slettes ikke be to ganger…

Utenomjordisk uteområde

Uteområdet får ekstra oppmerksomhet i denne utgaven av Eventyrlig oppussing, når Halvor, Ole og Gustav tar fatt på et annerledes oppdrag med stor kreativitet. Ved å etablere flere soner får uteplassen en leken og futuristisk stil, med smijernsport, bøkehekk, en sti av betongheller og elvegrus, betongunderlag – samt LED-lys som gir inntrykk av at selve UFOen svever i mørket. I tillegg blir det etablert et større loungeområde, hvor terrassegulv i MøreRoyal får spille en sentral rolle, når den gamle og slitne plattingen erstattes med moderne, royalimpregnerte materialer. Terrassen tar igjen den runde formen på selve ufoen, med en spennende levegg som følger den organiske formen, og samtidig gir le mot naturkreftene.

Eventyrlig oppussing Tv3
Foto: TMM Produksjon/TV3/Ragnar Hartvig
Utekjøkken i MøreRoyal
Foto: TMM Produksjon/TV3/Ragnar Hartvig
Utekjøkken i MøreRoyal
Foto: TMM Produksjon/TV3/Ragnar Hartvig
Utekjøkken i MøreRoyal
Foto: TMM Produksjon/TV3/Ragnar Hartvig

Eventyrlig DIY-prosjekt – utedusj

For å få mest mulig glede av uteplassen er det vel verdt å investere litt ekstra tid i selve planleggingsfasen. Tenk nøye gjennom hvilke soner du ønsker å etablere, og hvilken funksjon du ønsker at de ulike sonene skal ha. Som f.eks. spiseplass, sosialt samlingssted eller område for avslapping.
Er du litt nevenyttig kan du enkelt lage spennende prosjekter ved hjelp av overskuddsmaterialer, slik som denne utedusjen i Nevlungshavn. Slike DIY-prosjekter blir gjerne prikken over i’en i ethvert uteområde. Og ved å bruke samme type materialer flere steder får uteplassen et gjennomarbeidet og helhetlig uttrykk. Sneglehusformen kjenner du kanskje igjen fra feriehus i utlandet, og formen sørger for at du er skjermet for nysgjerrige blikk fra forbipasserende.

Utedusj laget av kledning.

Spilevegg i organiske former.

MøreRoyal produkter brukt i episoden i Nevlunghavn i Larvik

MøreRoyal Concise terrassebord 28×120 i setersvart (spesialbestilling).

Concise terrassebord

Se produktet her

 

MøreRoyal dobbelfals tett kledning i setersvart.

Brukt på loungeområde med terrasse, levegg og utekjøkken – samt utedusj

Dobbelfals tett

Se produktet her

MøreRoyal Concise lekt i setersvart. Brukt på spilevegg rundt terrasse.

Concise lekt

Se produktet her

 

 

Les mer om Halvor Bakke som MøreRoyal® ambassadør her

Se Eventyrlig Oppussing?

Tidligere sesonger er tilgjengelig på Viaplay og Viafree 

Inspirasjoner