Sørenga: Mer MøreRoyal i hjertet av Oslo

Det som en gang var kjent som «gamle Oslo» er i dag blitt til et av de travleste og mest sprudlende området i hele hovedstaden. Med stadig pågående prosjekter vokser hele Bjørvika i et forrykende tempo, og da treverket som først ble montert på Sørenga råtnet etter få år, var det MøreRoyal som måtte til.

Bjørvika – en nasjonal perle

Før i tia, som noen av oss sier, var Sørenga en søppelplass og konteinerområde. Mot slutten av 2000-tallet begynte eiendommene å skifte eiere og i 2009 fikk LPO sammen med Dr. Ing. A. Aas-Jakobsen AS oppdraget med å prosjektere de nye offentlige arealene med park, promenade og sjøbad på Sørenga.

I dag har området blitt forvandlet til et moderne og yrende område i hjertet av Oslo. Store, flotte leilighetsbygg preger de siste hundre meterne av Oslofjorden, og i førsteetasjene finner vi både restauranter og isbarer. Med utsikten over til både Aker Brygge og inn mot Bjørvika, er Sørenga en fantastisk deilig plass å bare sette seg ned og ta inn hovedstaden på.

Helheten vokser med Sørenga

Med tilførselen av materialer også til Sørenga, vokser tilstedeværelsen av MøreRoyal i Bjørvika. Tidligere har Talgø levert naturfarget bryggedekke til Vannkunsten i Bjørvika, og hvis du sitter på Sørenga og nyter en kaffe kan du også se over til badstua «Anda», en del av badstuflåten på Sørenga.

LES MER: Oslofjord Sauna med badstu i MøreRoyal
LES MER: MøreRoyal til Vannkunsten

Da prosjektet med både bryggekanten og sjøbadet ytterst på Sørenga sto ferdig rundt 2015 var det med hensyn til universell utforming og allmenn tilgjengelighet slik vi ser det også i dag. Forskjellen mellom nå og da er som nevnt MøreRoyal sitt inntog. For det var ikke MøreRoyal som ble foretrukket den gangen.

Kvalitetssikring med MøreRoyal

For etter alt for kort tid begynte trevirket som først ble montert å råtne. Det ble til slutt ingen vei utenom, og hele bryggedekket på Sørenga måtte byttes ut. Arbeidene med utskiftingen er utført av Anleggsgartner Arnesen, og ble ferdig sommeren 2024. Så nå er det robust MøreRoyal med 50 års råtegaranti du går over på tur til sjøbadet eller andre ting i området.

LES MER: Garantert råtefritt i 50 år

Leveransen til Sørenga er en spesial, for det er ikke ordinært bryggedekke eller terrassebord som er lagt. Faktisk er det 48×148 Justert, også kalt 2 tomme 6, som har blitt dobbelbehandlet og innkokt med gråfarge. Talgø leverte det grove «bryggedekket» til Thaugland.

Når det kommer til selve utformingen på Sørenga, så er det designet på en slik måte at de kombinerte sitteplassene og trappetrinnene er montert slik at de går «i flukt» med fjorden. Gåsonene har plankene montert i motsatt retning – på tvers av sittesonen – for et kontrasterende uttrykk.

Det er stort fokus på miljø og bærekraft i forbindelse med sentrumsutviklingen i Bjørvika, og med MøreRoyal nå på plass fortsetter Sørenga å være en populær sentrumsattraksjon for både lokale og tilreisende.

LES MER: Derfor er MøreRoyal et miljøvennlig valg

Foto: Lediard Foto AS

Produkter Brukt:

48x98_justert_graa

Justert, 48×148 grå

Se produktet her

INFORMASJON – Sørenga sjøkant

Kategori: Offentlig miljø/spesialprosjekt
Byggherre: Oslo S Utvikling
Entreprenør: Anleggsgartner Arnesen
MøreRoyal: Kledning, terrassebord
Profil/dimensjon: 48×148
Farge: Grå