Terrassebord – hva bør jeg velge?

Våren og sommeren nærmer seg med stormskritt, og soltørste nordmenn ønsker å trekke ut i friluft og nyte lyse, late dager utendørs. Mange investerer både tid og energi i å oppgradere uteområdet, og sommeren er høysesong for bygging av terrasser og plattinger. På markedet er det mye å velge i, og vi anbefaler deg derfor å bruke tid på å finne terrassebord som passer dine ønsker og lommebok. Stadig flere ønsker en terrasse som krever minst mulig vedlikehold, og velger derfor terrassebord av litt høyere kvalitet.

Hva bør jeg tenke på når jeg skal velge terrassebord?

Det aller viktigste valget du tar når du skal bygge terrasse, er å velge terrassebord. Husk at terrassen skal vare i mange år, bruk derfor litt tid på å finne terrassebord som sammenfaller godt med dine behov og ønsker. Forsøk også å tenke litt frem i tid, kanskje ønsker du på sikt å bygge ut terrassen med enda flere kvadratmeter, eller supplere med en hagestue eller hagebod?

Les mer om Talgø PlusConcept – hagestuer og hageboder i MøreRoyal.

Her er noen punkter du bør tenke gjennom før du velger terrassebord:

 1. Budsjett
 2. Kvalitet
 3. Formstabilitet
 4. Holdbarhet
 5. Råtemotstand
 6. Vedlikehold
 7. Miljøvennlighet
 8. Design

Hvilke terrassebord kan jeg velge mellom?

Terrassebord kommer i mange ulike varianter, både rimelige og mer eksklusive. Pris henger ofte sammen med kvalitet, og legger du litt ekstra penger i potten får du gjerne en mer stabil terrasse som krever mindre og enklere vedlikehold, og som er langt mer bestandig mot råte.

Velg mellom ulike typer terrassebord:

 1. CU-impregnerte terrassebord
 2. Royalimpregnerte / dobbeltbehandlede terrassebord
 3. Varmebehandlede terrassebord
 4. Kompositt

MøreRoyal er dobbelbehandlede terrassebord av høy kvalitet. Sammenlignet med andre ferdigbehandlede terrassebord kommer MøreRoyal gunstig ut i pris. Innkjøpsprisen vil likevel være noe høyere enn for ubehandlede materialer, men siden materialene ikke krever toppstrøk og har lange vedlikeholdsintervaller, gir MøreRoyal et svært godt langtidsregnskap.

Folk flest har travle liv, og ønsker å bruke minst mulig av både tid og krefter på vedlikehold. Stadig flere ønsker derfor å investere i fritid, og velger terrassebord som krever lite og enkelt vedlikehold.

Bjørn Hauglann, Divisjonssjef salg og marked ved Talgø

Selv om materialenes kvaliteter og egenskaper er det aller viktigste, er det også lurt å tenke på at terrassen skal stå i stil med resten av huset. Mens noen terrassebord passer best til den klassiske stilen, har det også kommet terrassematerialer som er tilpasset moderne hus og boliger på markedet de siste årene.

Les mer om Concise Collection – MøreRoyal tilpasset den moderne byggestil.

Hvorfor bør jeg velge terrassebord i MøreRoyal?

MøreRoyal er førsteklasses, ferdig behandlede materialer klare for montering. Materialene er dobbeltbehandlet, noe som innebærer at de både er trykkimpregnert og kokt i olje under vakuum. Det gir terrassebord med unike egenskaper, perfekt for både privat- og proffmarkedet.

Concise Terrassebord 28x120, natur
Terrasse Concise, natur
Brun kledning
Terrasse DUO, brun
Terrassebord grå UNO
Terrasse UNO, grå

Terrassebord klare til bruk

MøreRoyal terrassebord er førstesorterte materialer som er klare til montering uten ytterligere toppstrøk. I MøreRoyal-prosessen blir materialene behandlet på alle sider, slik ivaretas treets egenskaper uansett ytre påvirkning. Materialene kan monteres sommer som vinter, noe som gir stor grad av fleksibilitet.

Formstabile materialer gjør monteringsjobben enkel

Behandlingen MøreRoyal gir materialene egenskapene mindre vridning, krymping, svelling, sprekking og flising, noe som er perfekt når man skal bygge terrasse, der formstabilitet er avgjørende.

Markedets beste råtemotstand – også på terrasse

Materialene er behandlet på alle sider slik at man oppnår en ekstrem råtebeskyttelse. Behandlingen kapsler inn impregneringen i treet og sørger for beskyttelse overalt, også inn mot konstruksjon. Dette gjør at argumentet om råtefrihet står sterkt for et MøreRoyal-produkt.

Terrasse som krever lite og enkelt vedlikehold

En terrasse vil alltid utsettes fra ytre påvirkninger som lys, varme, kulde, regn, fukt og ulike typer mikroorganismer. Det årlige vedlikeholdet i form av grundig rengjøring er derfor avgjørende for å beholde et vakkert utseende lengst mulig. MøreRoyal kan fint stå i 6-10 år uten noen form for etterbehandling. I disse årene blir det en kosmetisk vurdering om man ønsker å etterbehandle.

Se komplett FDV for mer informasjon om vedlikehold av det enkelte produkt.

Miljø i fokus

MøreRoyal er vurdert til å ha en svært god miljøprofil basert på bransjestandarden ECO-product, og brukes derfor hyppig i BREEAM-sertifiserte bygg. Vårt PEFC-sertifikat dokumenterer bruk av bærekraftig råstoff, og vi har miljødeklarasjonen EPD på våre materialer.

Hvilke valgmuligheter har jeg dersom jeg velger MøreRoyal?

Terrassebord kommer i mange former og fasonger, det samme gjelder for dobbeltbehandlede terrassebord i MøreRoyal.

DUO har en glatt og en rillet side. Dette gir flere valgmuligheter med hensyn til personlig smak og designønsker. Rillet side er definert som A-side, men begge sider gir godt resultat. Er du ekstra kreativ kan du kombinere dimensjoner og lage egne mønster eller omramminger.

Terrassebord DUO

Se produktet her

UNO selges som rillet. B-siden uten rill kan legges dersom du ønsker det, men produsenten kan ikke garantere for det kosmetiske utseendet på grunn av muligheten for strømerker. UNO er ferdig fargesatt i en nydelig, transparent gråfarge som fungerer like godt til den moderne bolig som til hytta.

Terrassebord UNO

Se produktet her

Concise Collection er en serie med produkter spesialutviklet for moderne arkitektur. På terrassebordene i Concise Collection er alle buede linjer og runde kanter fjernet. Terrassebordet er glatt og med et moderne formspråk. Overflaten har en «sawcut» finish, ikke ulikt en børstet overflate. Dette gir en jevn og fin overflate som er behagelig å gå på og som samtidig gir et eksklusivt preg.

Terrassebord Concise

Se produktet her

Inspirasjoner