Slik legger du tretak

MøreRoyal tretak er vakre, varige og miljøvennlige, og MøreRoyal-behandlingen gjør at treet ikke suger vann, er lett i vekt og raskt å legge. Som tilbehør finnes også takrenner i tre og rennekorker. Sammenligner du tretak med andre naturtak i torv eller stein vil du finne at tretak er et godt alternativ også prismessig.

Det er viktig å følge leggeanvisningen nøye ved montering av et tretak. Her er de viktigste punktene å passe på:

1. Tett undertak – viktig!

Et MøreRoyal tretak er ikke 100% vanntett, så det er viktig å legge et tett undertak. Et tett undertak vil samle opp og drenere bort vannet som kan komme under takbordene. Bærende undertak består av underpanel eller trebaserte plater med asfaltunderlagsbelegg med polyesterstamme. Ikke bærende undertak (garasjer og boder) består av asfaltimpregnerte trefiberplater, kartongplater eller rullprodukter. NB! Bruk alltid undertak!

2. Trykkimpregnerte sløyfer og lekter

Sløyfetykkelsen må være min. 13mm og lekter min. 30mm, spikres med varmforsinket spiker.

3. Takbord

Ved klassisk tretak med over/underligger: Takbordene monteres slik at sporene korresponderer ovenfor hverandre. Festes som utvendig kledning, dvs. ingen skruer/spiker må gå gjennom både overligger og underligger.

4. Avslutning mot gavl

Man bør alltid starte/slutte legging av bordene slik at en får en overligger ytterst mot gavl. Dette vil gi den peneste overgangen mot vindskier.

5. Møneløsninger

Det er viktig å lage en avslutning som hindrer fuktinntrengning.

6. Festemidler

Det skal brukes rustfrie A2 eller syrefaste A4 festemidler.

Se produktene og finn monteringsanvisninger under produktsiden Tretak