Sjarm og sjel med MøreRoyal i fargen brun

Visste du at MøreRoyal er et miljømessig godt valg, skapt via en skreddersydd cocktail bestående av prima råvare, nøye kalkulert royalimpregnering og vår egen unike fargepigmentering? Lunt og sjarmerende i fargepaletten vår står MøreRoyal brun – vår klassiske nyanse omfavnet av tusenvis av hjem, hytter og næringsbygg over hele landet.

Royalimpregnerte materialer: Slik fremstår fargene

MøreRoyal leveres i fem ulike farger: brun, grå, svart, oker og natur. Fargene er transparente og gir en synlig trestruktur, et naturlig uttrykk og en levende overflate. Duse variasjoner i overflaten oppstår ved ulikt fargeopptak i kjerneved, yteved og kvist, høvlet og uhøvlet overflate. Dette resulterer i en vakker veggfasade med et naturlig fargespill der treverket kommer til sin rett.

Les mer om MøreRoyal og farger

Brun MøreRoyal: Lun favoritt på kledning, terrasse, tretak og lekter

MøreRoyal brun har vært på markedet i 40 år og er kanskje den mest kjente fargen i paletten vår. Den er også en av grunnpilarene i MøreRoyal-sortimentet, og finnes både på kledning, terrasse, tretak, lekter, konstruksjonsvirke og jernbanesviller. Slik kan det skapes et helhetlig uttrykk på fasader, terrasser og hagerom – enten ved kompletterende bruk av brune materialer, eller ved å kombinere med andre farger i MøreRoyal-paletten.

5 inspirerende prosjekter i MøreRoyal brun

Foto: Lediard Foto AS

Bli kjent med de enkelte MøreRoyal-produktene

Foto: Lediard Foto AS

Hvorfor velge fargen brun?

MøreRoyal brun har sterke røtter i norsk byggetradisjon, og er for mange av oss også forankret i vår egen historie. Ferieminner fra lune, stølsbrune fjellhytter som beskjedent titter frem mellom lyng og furuskog, nakne føtter på varme brungylne terrasser i sola og gammelmodige bestemorhus med fargerike staudebed langs solblekne, tjærebrune husvegger.

Nettopp denne tradisjonelle bakgrunnen er det MøreRoyal verner om og tolker inn i moderne byggeskikk. Fortsatt representerer MøreRoyal brun den familiære følelsen av sjel og innbydende atmosfære, og fasader som på luneste vis ønsker varmt velkommen. I hele den vakre MøreRoyal-paletten, er brun den aller fremste brobryggeren mellom tradisjonell og moderne stil. Nettopp derfor er MøreRoyal brun fortsatt en bestselger – både på hytter, hus og store næringsbygg.

MøreRoyal brun var perfekt for oss fordi den traff midt i fargen som allerede var i bebyggelsen. Fargen var like fin for 2 somre siden som i år, og vi elsker kombinasjonen vi tok som er brun mot sort.

Gunn Berit Johansen @hus10a
Foto: Lediard Foto AS

Trenger du inspirasjon? Ta en titt på inspirasjonssidene våre eller kundegalleriet vårt.

Fargeutviklingen av MøreRoyal brun over tid

Som ny er MøreRoyal brun varm og gyllen, der dybden i brunfargen vil varere med treets struktur og pigmentopptak. Værpåvirket vil materialene bli mattere og trestrukturen vil skinne mer igjennom. Noen verdsetter denne utviklingen der pigmenteringen dempes, naturen gjør sin påvirkning og trestrukturen kommer enda mer til sin rett. Andre igjen velger å friske opp fargen og hente frem det gyllenbrune uttrykket fra da materialene var nye.

Foto: Lediard Foto AS

Les mer i inspirasjonsmagasinet vårt, «Farger over tid» (PDF)

Hva koster royalimpregnerte materialer i brun?

MøreRoyal har samme prissetting for alle fargenyansene. Samtidig er det ulike utsalgspriser for de ulike typene av materialer, dimensjoner og profiler. Vi anbefaler en sjekk hos din lokale byggvareforandler for å finne gjeldende utsalgspris på de materialene du er på utkikk etter.

Se oversikt over våre forhandlere

MøreRoyal koster litt mer enn ubehandlede og delvis behandlede trematerialer i innkjøp, siden de allerede er ferdig behandlet, men et gunstig alternativ sammenlignet med andre materialer i samme kategori. Over et livsløpsperspektiv vil prisbildet endre seg ytterligere i favør MøreRoyal. MøreRoyal er nemlig monteringsklare materialer med svært lange vedlikeholdsintervall, ekstrem motstandsdyktighet mot naturelementer og råte, og ikke minst svært lang levetid. Derfor sier vi at MøreRoyal er en langsiktig og bærekraftig investering i egen fritid og fremtid.

Les mer om MøreRoyal og vedlikehold

Foto: Lediard Foto AS

Fordeler med MøreRoyal i et byggeprosjekt

Med MøreRoyal går byggeprosessen kjapt siden materialene kommer ferdige fra fabrikken. Fasaden blir strøken, beskytter mot naturelementene og krever lite og enkelt vedlikehold gjennom levetiden.

MøreRoyal er den sommeren du ikke sto i stilasjen med malekosten i flere uker, våren du ikke måtte skifte ut værveggen på grunn av råte og høsten du ikke sto med høytrykksspyler, skrubb og terrasseolje. Kort sagt; MøreRoyal er vedlikeholdet som aldri fant sted.

Hvem vil vel ikke heller bruke sesongen til viktigere ting? Ta heller sommeren på solsenga med ei god bok, lær poden dine beste fotballtriks, dyrk frem de flotteste gulerøtter, eller sykle ned til stranda for et forfriskende bad så snart sola titter frem!

Bare slapp av – we got you.

MøreRoyal

Inspirasjoner