La deg inspirere av disse uteområdene

Drømmer du om det ultimate uteområdet, men sliter med å få de små grå til å spille på lag når det kommer til kreative og velfungerende løsninger? Fortvil ikke, det finnes massevis av flinke folk der ute som har tenkt de gode tankene for deg. Her er et lite knippe flotte uteområder fra vårt kundegalleri. Vi håper du finner noe som kan inspirere.

Oppbevaring

Oppbevaring er sjelden feil. Det er alltid kjekt å ha et sted å gjemme unna sofaputer og pledd når den lumske, norske sommeren har stått opp med feil fot og sender ei real regnskur i vår retning, eller når poden har spredd alle sine leker i hele terrassens radius, og venninnene skal komme på visitt om 15 minutter. Husk at oppbevaring kan være så mye mer enn en standard putekasse, utnytt gjerne plassen under terrassen eller trappen, det er utrolig hva som kan skjules med enkle grep.

Putekasse
Foto: Byggmakker

Nivåer og soner

Ahhhh, nivåer… Vi kan ikke få sagt det nok, men nivåer gjør hele forskjellen. Bygger du i nivåer er det enklere å etablere ulike soner, og du får et mer dynamisk og personlig uttrykk på din terrasse. Av og til skal det ikke mer enn noen få trinn til, før du får et nytt uttrykk på hele uteområdet. Tenk også gjennom hvor og hvordan du ønsker å etablere ulike soner, hvor det er naturlig å skjerme, og hvor det er naturlig å åpne opp. Og du, ikke glem å knytte det hele sammen, slik at hele uteområdet fremstår med et helhetlig og gjennomtenkt uttrykk.

Nivå terrasse
Foto: @henning_gjerde – Henning Gjerde

Kombiner materialer

Vi har vanskelig for å innrømme det, MøreRoyal®-elskere som vi er, men en terrasse kan bli fantastisk flott ved å kombinere ulike typer materialer. Det er noe med kontrastene mellom mørkt og lyst, hardt og mykt, kaldt og varmt som blir visuelt spennende. Har du valgt MøreRoyal i natur vil denne gråne naturlig og få en kjølig tone. Suppler da gjerne med varmere materialer på utemøblene, som eik eller bambus. Det kan også være spennende å kombinere en terrasse i varme toner med uteflis i en kjøligere tone. Gå gjerne for noen lekre, italienske i høy kvalitet, det vil garantert gjøre naboene grønne av misunnelse.

Stein og tre på terrasse
Foto: Lediard foto AS

Integrert bed

Apropos grønt, planter og vekster liver opp enhver terrasse. Det finnes selvsagt mange måter å gjøre akkurat det på, og mange tenker nok tradisjonelt og planter i kasser og potter. Det er absolutt ikke noe galt i det, du kan bygge dine egne blomsterkasser og gjøre de akkurat så klassiske eller trendy som du bare vil! Er du blant dem som gjerne vil ta det hele et steg lenger, er det imidlertid også mange andre løsninger det kan være verdt å utforske. Hva med å integrere et bed i terrassen? Å integrere et bed bryter opp flatene og gir en ekstra dimensjon til designet.

Blomsterkasse
Blomsterkasse av lekter. Foto: @solfridmoe – Solfrid Moe Røv
Omramming bed
Bedomramming av jernbansviller. Foto: Lediard foto AS
bed i terrasse
Bed innfelt i terrasse. Foto: Lediard foto AS
bed på terrasse
Foto: Laila Lillerovde – @villalille

Vann i hagen

Tør vi egentlig å foreslå det? Jaaaa! Det er nemlig noe helt eget med vann i hagen, det gir en egen ro, og er perfekt for deg som søker ut i hageområdet for å koble av fra hverdagens kjas og mas. Er du blant dem som liker å slå på stortromma, er kanskje en hagedam et prosjekt som ikke skremmer overhodet? Kombiner gjerne hagedammen med en hagesti som knytter de ulike områdene i hagen sammen på en naturlig måte, det gir ro i sjelen. Blir hagedam litt i overkant holder det kanskje med et vannspeil, som gir samme effekt, og er overkommelig for de fleste.

vannspeil
Vannspeil på terrassen. Foto: @kristinvind – Kristin Vindenes
Vannspeil
Vannspeil i Tid for hage på TV2. Foto: Pandora Film/ TV 2

Lykke til med ditt hageprosjekt!