Hvorfor er det egentlig så viktig å bruke MøreRoyal olje?

Våren er i anmarsj og mange proff- og hobbysnekkere begynner å få planene spikret for årets utesesong, og vi slår et slag for konseptet «å gjøre ting ordentlig». For deg som har valgt å bruke MøreRoyal på terrassen eller fasaden, eller på mindre prosjekter i hagen, så har vi derfor følgende budskap: Bruk MøreRoyal olje.

MøreRoyal er royalimpregnerte materialer som leveres fiks ferdig og klare til montering. Det eneste forbeholdet vi tar om etterbehandling, er at alle kappender og tomme skruehull må mettes med MøreRoyal Treolje. Dette sikrer nemlig at «sårflatene» forsegles på nytt og at det dannes en ny barriere som hindrer fukt i å trenge inn i treet.

Er tiden kommet for vedlikehold er det imidlertid én huskeregel du ikke må glemme – bruk MøreRoyal olje på MøreRoyal-materialer. Gjennom årenes løp har vi likevel fått tilbakemeldinger om at det har vært både varierende råd og praksis i omløp på akkurat dette området. Her er en kundehistorie som synliggjør nettopp det:

–  –  –

Det var en gang en kunde som hadde kjøpt seg kledning i MøreRoyal. Denne kunden hadde fått tips om en treolje som skulle være knakende bra og ditto billig, og valgte derfor å ikke bruke MøreRoyal treolje på kappendene.

I butikken der denne kunden handlet ble selgeren litt usikker, men gikk likevel hardt ut og sa: «det spiller ingen rolle hvilken olje du bruker. Det viktigste er å mette kappendene – det blir like bra uansett!»

Så kunden dro hjem og monterte kledningen på huset sitt. «Dette ble rett så vakkert,» slo kunden fast. Årene gikk sin gang, og kunden var velsignet med flere fine og solrike somre. Men etter hvert som sola hadde stått på noen år, så begynte fargen på kledningen å falme!

NB: MøreRoyal falmer naturlig med årenes løp – det er litt av poenget med å velge naturlig, royalbehandlet trevirke. Det er opp til hver enkelt å vurdere hvor ofte man fyller på med olje for å bevare fargen. Det spiller uansett ingen rolle for råtegarantien på 50 år, og materialene mister ikke de robuste egenskapene selv om fargen forandrer seg med tiden.

Men det var noe rart med plankene til kunden. Området nederst på planken, der han hadde påført den «andre» oljen, hadde ikke det samme, naturlige uttrykket. Dette sto ikke i stil med kundens ønsker, så han dro tilbake til butikken for råd.

«Det du da gjør er å smøre på MøreRoyal olje på hele huset! Da blir det bra! Kall det gjerne en oppfriskning av fasaden – så forsvinner problemet av seg selv», sa den usikre selgeren.

Så kunden dro hjem igjen og oljet over hele huset med MøreRoyal olje denne gangen. Kledningen tok til seg oljen slik som den skal, bortsett fra på ett sted: Der den «andre» oljen hadde blitt påført.

Snipp, snapp, snute, så var eventyret ute.

– – –

Historien over er faktisk helt sann, og resultatet av å ha etterbehandlet kappendene med annen olje førte rett og slett til et svært uheldig sluttresultat.

Resultatet av å ikke bruke MøreRoyal olje på MøreRoyal kledning.

Moralen er derfor at det alltid er lurt å følge produsentens anbefalinger, så les produktets FDV nøye før montering og ved vedlikehold. Det finnes nemlig mange gode oljer på markedet, men både viskositet og innhold av f.eks. voks eller herdemidler kan få konsekvenser for materialer i MøreRoyal. Vi kan derfor kun garantere for resultatet dersom du har brukt MøreRoyal olje på materialer i MøreRoyal.

Les mer om vedlikehold av MøreRoyal og bruk av olje her