Hana Alendar: Garasje i MøreRoyal

Da vår gjestedesigner Hana Alendar skulle fortsette på oppussingsprosjektet hun og mannen har holdt på med i flere år, så kom tiden naturlig nok til garasjen etter hvert. Hana ønsket seg en gjennomført garasje som er både vakker og praktisk. Valget falt på MøreRoyal sin Concise Collection.

Hana Alendar: Stilsikker og leken

Selv om Hana i utgangspunktet staket ut kurs som psykolog, er det som en stilsikker og leken interiørdesigner vi har blitt kjent med henne. Sammen med samboeren, kjøpte hun et eldre hus på Lillehammer og satte i gang med et stort og omfattende renoveringsprosjekt.

Og sammen har Hana og samboer Stian stort sett gjort alt selv, så prosjektet har både tatt tid så langt, og kan sies å være «stadig pågående». Etter at kursen ble endret i retning interiør og design, har Hana virkelig fått la kreativiteten blomstre.

La deg inspirere av Hana på Instagram

Oppussingsprosjektet har blitt delt opp i flere delprosjekter – noe store og andre mindre, og første prosjekt i MøreRoyal var pergolaen. Men Hana har alltid hatt helheten i tankene når hun har tatt valgene sine.

En komplett garasje

Da turen var kommet til garasjen, ønsket Hana å tenke litt utenfor boksen – og kanskje litt mer ambisiøst.

– Garasjen vår er veldig synlig ved innkjøringen på tomta, så vi ønsket oss sterkt en litt annerledes løsning. Vi hadde ønsket oss en løsning med tretak og skjulte takrenner lenge.

Hos Hana kan man gjerne si at det ene har ført til det andre. Så da garasjen skulle opp, ble det valgt en veldig naturlig fortsettelse av det som allerede hadde blitt gjort. Tidligere hadde hun og samboeren satt opp en pergola, og denne hang sammen med garasjen.

– Så da falt valget på MøreRoyal Concise grå, og ikke minst tretak fra samme serie.

Les mer om Concise Collection her

Endelig ble det skjult takrenne

Hana endte derfor opp med å realisere den etterlengtede løsningen med tretak og skjult takrenne.

– For å få det til måtte vi velge en smalere type takrenne enn standard. Men ellers løste vi det enkelt ved å lekte ut veggen. Og så brukte vi snøfangere i 48×98 slik at vi fikk mest mulig treverk, sammen med kroker for taktorv. Til slutt valgte vi å gjære hjørnene på garasjen for et mest mulig gjennomført uttrykk.

Og gjennomført ble det. I likhet med hovedhuset ble garasjen altså kledd opp med kledning fra Concise Collection, og på garasjen ble det også tretak fra samme kolleksjon.

– MøreRoyal trenger lite vedlikehold og særlig Concise gir et stilrent design som passer oss svært godt. Og siden sortimentet til MøreRoyal er så bredt, kan vi bruke det på hele eiendommen.