Arkitekttegnet funkis på Frei

Vakre Frei ligger rett utenfor Nordmørshovedstaden Kristiansund. Ikke ulikt mange andre byer i Norge, så trekker folk gjerne litt utenfor bykjernen for å bygge sine drømmeboliger. To som har gjort det er et legeektepar som har fått sin drømmebolig i det populære boligfeltet Jørihaugen Vest.

Annas vei, Jørihaugen, Frei

Ny legebolig på Frei

Frei var tidligere egen kommune, men ble etter hvert innlemmet i den nye storkommunen Kristiansund. Med beliggenheten i ytre fjordstrøk, kan Frei by på både idylliske omgivelser og rimelig værharde forhold til tider. Boligfeltet på Jørihaugen har en fantastisk utsikt mot byen, samtidig som de vakre omgivelsene inviterer til ro og en avslappet hjemme stemning.

Ekteparet som har fått satt opp praktboligen i Annas vei er begge leger, og det var på anbefaling fra en kollega at de gikk til Einar Mork Snekkerverksted for å realisere boligdrømmen. Som medlem i Vestlandshus, sendte Henning Mork, daglig leder i Einar Mork AS, ekteparet i riktig retning. Turen gikk derfor til Vestlandshus Arkitekter i Ålesund.

Annas vei, Jørihaugen, Frei

Robust funkis

Det er et solid stykke arbeid som har gått inn for å sette opp dette arkitekttegnede funkishuset. På en nøye opparbeidet tomt, signert Aasen Maskin AS, ligger huset i Annas vei helt fantastisk til på «tuppen» av Jørihaugen. Med støttemur av naturstein er det en utrolig fin tomt med utsikt mot både Kristiansund og ut mot Bremsnesfjorden.

Fasaden på huset er satt sammen av svart MøreRoyal og hvite fasader med Sto-puss, en kombinasjon som aldri slår feil, og som tåler det røffe, nordiske klimaet svært godt. Glassrekkverk er levert av Glassmester Solbjør og utgjør prikken over i-en utvendig.

Annas vei, Jørihaugen, Frei

Tilfeldigheter er det lite av, og planløsningen i huset er gjennomtenkt og med høy funksjonalitet, som balanserer privatlivet med åpne løsninger for sosiale lag. Store vinduer fra Natre sørger for mye og naturlig lys, og med nytt og stort kjøkken fra Drømmekjøkkenet Lade så er det bare å finne frem oppskrifter på de herligste retter!

Innvendig er det lagt laminatgulv, BerryAlloc Champs Elysees, i kombinasjon med vegg-til-vegg-teppe fra Danfloor. Følelsen av luksus og eleganse finner man med andre ord igjen både inne og ute.

Vi trekker også frem den enkle, men akk så stilfulle Loke-trappen som Melby Snekkerverksted har levert. Loke-trappen kombinerer tre med glass, som gir en delikat og moderne profil, helt i tråd med resten av huset!

Annas vei, Jørihaugen, Frei

MøreRoyal for Nordmørskysten

Siden den fantastiske beliggenheten øverst på Jørihaugen også kommer med en garanti for alt Nordmørsklimaet har å by på, er det viktig at fasaden ikke bare ser bra ut, men at den også tåler været som kommer inn fra Atlanterhavet.

Derfor er huset kledd opp med kombinasjonen av hvite pussede fasader og svart MøreRoyal med stående profil. Svart og hvitt er en fargekombinasjon som aldri går av moten, og den stående kledningen er med på å gi et inntrykk av at huset er høyere og smalere. For å gi litt ekstra kontrast er vinduene i overetasjen kledd inn med grå, liggende MøreRoyal-kledning.

Les mer om stående kledning i MøreRoyal

Grå kontrastkledning er ikke helt tilfeldig valgt, naturligvis, fordi gråfargen matcher nemlig de grå terrassebordene som er brukt i begge terrassesonene. Den ene sonen er i andreetasjen og forbindes med en trapp ned til den andre sonen på bakkenivå.

Annas vei, Jørihaugen, Frei

Med den smarte konstruksjonen av huset, fungerer andreetasjen som overbygg på den nederste terrassen slik at den yngre garde eksempelvis kan jobbe mer eller mindre tørrskodd på utekjøkkenet sitt. Og de eldre blant oss kan enkelt gå mellom inne og ute uten at man må tenke fullt kostymeskift.

Så får vi avslutningsvis unnskylde oss for manglende tålmodighet når det kommer til bildene. De gjennomtenkte fargevalgene må naturlig nok sees i sammenheng med at det skal vokse grønt gress der. Men dette huset var rett og slett for fint til at vi klarte å vente!

Annas vei, Jørihaugen, Frei

Foto: James Harmsworth

Produkter brukt:

Stående dobbelfals tett, 19×148 svart

Se produktet her

Liggende dobbelfals med fuge, 19×148 grå

Se produktet her

Lekt

Lekter til spiletak, 19×98 grå

Se produktet her

Produktfoto: MøreRoyal terrassebord UNO i grå

Terrassebord UNO med rill, 28×120 grå

Se produktet her

INFORMASJON – Annas vei 17

Kategori: Enebolig
Byggherre: Privat huseier
Arkitekt: Vestlandshus Arkitekter
Entreprenør: Einar Mork Snekkerverksted AS
MøreRoyal: Kledning, terrassebord
Profil/dimensjon: 19×148 (kledning, stående), 19×98 (spiletak), 28×120 (terrasse)
Farge: Svart, grå