Kiwi Fredrikstad: Alle dimensjoner med MøreRoyal

I august 2024 åpnet Kiwi en flunkende ny butikk på Sorgenfri i Fredrikstad. Her blir det sikkert mange hyggelige priser for mange Østfolds-kunder i årene som kommer, men minst like hyggelig er bygget sett fra utsiden. Fasaden er nemlig kledd opp med brun MøreRoyal i flere dimensjoner!

kiwi fredrikstad

Handelsbyen Fredrikstad

Ved utløpet av Glomma finner vi altså Østfolds-bastionen Fredrikstad. Siden grunnleggelsen i 1567 har Fredrikstad vokst til å bli den tredje største byen på hele Østlandet. Det er derfor ikke en urimelig påstand at byen har lange tradisjoner for handel og kremmervirksomhet.

Det har skjedd mye siden 1500-tallet, blant annet barokken, kriger, unioner og oppfinnelsen av MøreRoyal. Og med den nye Kiwi-butikken på Sorgenfri Alle finner vi kanskje noe av alt dette i det som har blitt et praktverk av et handelssted.

Selv om dette ikke er den eneste Kiwi-butikken i Fredrikstad, så har det kanskje blitt den flotteste?

Historisk vintervær

Det var imidlertid ikke helt uten utfordringer at entreprenør Pre-Con gjennomførte prosjektet.

– Vi begynte med prosjektet i den tro at det aldri blir kaldt eller snø i Østfold, men der bommet vi kraftig. Det ble vel omtrent både ny kulderekord og snørekord der nede i løpet av sesongen, forteller Alf Johansen i Pre-Con.

Men selv om dårlig vær kan være utfordrende for alle og enhver på en byggeplass, ble bygget levert til avtalt tid. Det krever naturligvis god innsats fra alle involverte, og aktørene som har bidratt på prosjektet fortjener alle sin dose skryt.

kiwi fredrikstad

Byggherre er Fredriksborg Eiendom som har samarbeidet med Kiwi om utformingen av bygget, og selve bygget er tegnet av Griff Arkitektur. Resultatet ble en fantastisk fin fasade som har et helt eget særpreg grunnet mange varierte dimensjoner av både lekter og kledning. Så selv om hele fasaden er ensfarget i brun MøreRoyal, får man likevel et dynamisk og variert uttrykk.

Andre sentrale bidragsytere på prosjektet er XL-BYGG Kongsvinger, Skarpsno Elektro, Rørservice Innlandet og Brødrene Olssen Mur og Bygg. I tillegg nevner vi (i fleng) Fijo Anlegg, MODD, ArealTak, Stillesby Ventilasjon, Ramirent, Olar Portkonsult og Kelvin.

Tredimensjonal MøreRoyal

For å oppnå det dynamiske og varierte uttrykket på fasaden, ble det altså montert både lekter og kledning i forskjellige dimensjoner på den nye Kiwi-butikken i Fredrikstad. Lektene ble levert i dimensjonene 36×48, 36×73 og 48×48, mens kledningen er levert i 19×73, 19×98, 19, 123 og 22×48.

Resultatet taler åpenbart for seg selv. Og det blir, bokstavelig talt, en ekstra dimensjon når man våger å leke med de forskjellige dimensjonene og profilene. For én ting er spillet mellom de forskjellige breddene, men når man også ser på forskjellige høyder på fasadekledningen så får man rett og slett tredimensjonal MøreRoyal!

kiwi fredrikstad

Et annet designmessig valg er den stående retningen som fasaden er montert i. Det bidrar til følelsen av et høyere og litt smalere hus – et uttrykk som gjerne forbindes med en litt mer moderne tilnærming til fasaden.

LES MER: Stående kledning i MøreRoyal

Vi gratulerer alle involverte med ny Kiwi i Fredrikstad! Og hvem vet? Kanskje dukker det opp flere Kiwi-butikken på radaren fremover? Brunt og grønt er som kjent skjønt!

Foto: Jon Hasselgård/Pre-Con

Produkter brukt:

Staffaje_brun_34x70

MøreRoyal lekt, 36×48, 36×73, 48×48 brun

Se produktet her

MøreRoyal rektangulær kledning, 19×73, 19×98, 19×123, 22×48 brun

Se produktet her

INFORMASJON – Kiwi Fredrikstad

Kategori: Næringseiendom
Byggherre: Fredriksborg Eiendom AS
Arkitekt: Griff Arkitektur AS
Entreprenør: Pre-Con AS
MøreRoyal: Kledning, lekter
Profil/dimensjon: 19×73, 19×98, 19×123, 22×48 (kledning), 36×48, 36×73, 48×48 (lekter
Farge: Brun

kiwi fredrikstad