Utetrapp i en fei? Bygg en kjapptrapp fra Talgø

Kjapptrapp fra Talgø er et byggesett som gjør det enkelt å sette opp en ny utetrapp til terrassen, inngangspartiet eller mellom ulike nivåer i uterommet. Med en enkel handleliste av ferdige CU-impregnerte materialer og standard håndverktøy er prosjektet kjapt og monteringsklart for snekkeren, enten du er hobbysnekker eller proff.

Foto utetrapp med tre trinn, CU-impregnert og oljet svart. En del av Talgøs kjapptrapp-konsept. Ferdig montert trapp opp til verandadør. Grønn krukke med plante til venstre for trappen. Utesofa med grå puter til høyre for trappen.
Se så! Da var vi i mål – utetrappen er ferdig. Du bygger enkelt en kjapptrapp selv, i alt fra 2 til 7 trinn. Foto: Allsidig Design

Hva er kjapptrapp?

Kjapptrapp fra Talgø er en gavepakke til enhver handywoman og handyman som liker at jobben blir gjort kjapt, lett og nøyaktig. Med kjapptrapp er den vanskelige delen nemlig ferdig allerede – alt du trenger er å plukke materialene fra handlelista og følge oppskriften. Sluttresultatet blir en gjennomført og solid trappeløsning av høy kvalitet, klar til fargesetting ut fra eget ønske.

Kjapptrapp-konseptet passer for deg som ønsker en stødig og stilren utetrapp på inntil 120 cm bredde, og i 2- til 7-trinns høyde. Kjapptrapp er i tillegg tilgjengelig med både standard inntrinn (2-7- trinns) og med dype inntrinn (3-, 5- eller 7-trinns) – velg den løsningen som passer best til ditt uterom. Uansett har vi gjort det enkelt for deg å bygge utetrappen selv.

Foto av utetrapp med tre trinn, CU-impregnert. En del av Talgøs kjapptrapp-konsept. Hvit blomster i stor, grønn krukke på venstre side. Diverse redskaper fra montering på høyre side,
Vipps – ferdig montert utetrapp i en fei! Kun siste finish med olje gjenstår. Foto: Allsidig Design

Handleliste for komplett kjapptrapp:

Enklere blir det ikke. Handle inn materialene under hos din nærmeste forhandler, og vipps så er du klar til å montere din egen kjapptrapp i en fei!

Materialer:

 1. 2 stk. kjapptrapp trappevanger fra Talgø i ønsket størrelse.
  Kjapptrapp er tilgjengelig fra 2 til 7 trinn.

 2. Fra 2-7 stk. kjapptrapp trappetrinn fra Talgø – alt etter valgt vange.

Pssst… Dersom du har valgt trappevangene DYP (med dypere inntrinn) – husk å ta høyde for at du trenger noen ekstra trappetrinn. Se egen monteringsanvisning.

 • 2-3 stk. sarger for stabilisering, impregnert materiale i 46×73 mm eller 48×98 mm.
  Vi anbefaler 2 sarger for trapper opp til 3 trinn og 3 sarger for trapper fra 4 trinn.

 • Stusstrinn, impregnerte terrassebord i 28×120 mm

Tilbehør:

 • A2/A4 rustfrie eller syrefaste skruer, 5×90 mm til trinn og vanger, og 4,5×60 mm til stusstrinn.
 • MøreRoyal olje i ønsket farge – alternativt beis, om du heller ønsker det.
Nærbilde av deler til utetrapp under montering. CU-impregnert. En del av Talgøs kjapptrapp-konsept. Tett på at trappetrinn som er plassert i forkant. Ferdig monterte vanger synlig i bakgrunnen.
Med kjapptrapp er det blitt enklere å bygge utetrapp i tre. Trinnene er fiks ferdige – og trenger kun å legges på plass på vangene. Foto: Allsidig Design

Hvilke verktøy trenger du?

Du trenger kun enkelt håndverktøy – håndsag, måleverktøy, vater og drill.

Dersom du har valgt trappevangene DYP (med dypere inntrinn) – husk å ta høyde for at trappetrinn må klyves på langs med enten håndsag, håndsirkelsag / dykksag med skinne eller bordsag. Langsgående kappflate skjules enkelt ved at det delte bordet monteres innerst og dekkes av stusstrinnet. Se egen monteringsanvisning.

Slik monteres kjapptrapp:

Monteringen av kjapptrapp er fort gjort. Sørg for at alle materialer er kappet i ønsket lengde, så er du klar for jobben. Følg 4 trinn – og du har en ferdig kjapptrapp i en fei:

 1. Fest trappevangene til sargene med 90 mm skruer
 2. Skru fast trappetrinnene til trappevangene – forbor gjerne for å unngå sprekker
 3. Montér stusstrinn i forkant av hvert trinn
 4. Olje trappen med MøreRoyal olje i ønsket farge
Nærbilde av montering av utetrapp med tre trinn, CU-impregnert. En del av Talgøs kjapptrapp-konsept. Tett på at trappen monteres. Mann som måler med tommestokk. Drill synlig nederst i bildet.
Selve monteringen er enkel – enten du er ekstremt handy eller har ti tommeltotter. Bare følg den enkle monteringsanvisningen! Foto: Allsidig Design

Se komplett monteringsbeskrivelse for hver enkelt trapp:

Sjekk også ut vår kjapptrapp brosjyre – enkel utetrapp på 1, 2, 3

NB!

Alle kappflater, skruehull og eventuelle skjøter skal behandles med etterbehandlingsolje snarest mulig etter montering.

Se produktets FDV for korrekt montering og bruk.

Slik vedlikeholdes kjapptrapp:

Selv om kjapptrapp er en utetrapp i tre vil den kreve minimalt med vedlikehold. Materialene er trykkimpregnerte og kan beskyttes ytterligere ved å tilføre olje eller beis fra anerkjente leverandører. Vi anbefaler MøreRoyal EKSKLUSIV terrasseolje til kjapptrapp, med effektiv soppdreper kombinert med et kraftig UV-filter og sterkt fargepigment. Dette er en drøyere olje som dekker mange kvadratmeter, og som gir en transparent overflate som ikke flasser.

Behandling med MøreRoyal olje kan gjennomføres så snart trappen er ferdig montert. Velger du beis, søk råd hos din lokale byggevarebutikk eller hos leverandøren av beis.

Se utvalget av MøreRoyal olje hos Talgø

Nærbilde av utetrapp med tre trinn, CU-impregnert og oljet svart. En del av Talgøs kjapptrapp-konsept. Tett på at trappen oljes. En arm med pensel er synlig i bakkant av bildet.
Snart i mål! Med et strøk MøreRoyal olje blir trappen ekstra godt rustet mot naturkreftene. Foto: Allsidig Design

Husk å ta en årlig inspeksjon og grundig vask av trappen, på samme måte som for terrassen. Begynner trappen å virke tørr eller slitt er det på tide å gi den litt ekstra omsorg, slik at den kan vare lenge. Dette gjør du enkelt ved å tilføre olje eller beis med pensel eller rull.

Vi håper dette ga deg inspirasjon til å bygge din egen utetrapp. Med kjapptrapp blir jobben enkel!

3D visualisering av Talgøs kjapptrapp-konsept. Visualiseringen viser en brun trapp med to trinn som leder opp til en hvit verandadør. Utemiljø med grus, gress og planter i krukker.
Kjapptrapp leveres CU-impregnert og kan oljes i den fargen du ønsker. Bruker du MøreRoyal olje kan du f.eks. velge mellom svart, brun eller grå trapp. Illustrasjon: Tett