Trend og tradisjon med MøreRoyal i fargen svart

Fargevalg på fasaden må kunne sies å være et av byggeprosjektets viktigste valg. Enten det er snakk om et hus, en hytte eller et større næringsbygg – med MøreRoyal i fargen svart kan det rett og slett ikke bli feil. Både trendy og historisk, omfangsrik og minimalistisk på samme tid – de svarte fasadene står som den fremste brobygger mellom fortid, nåtid og fremtid. Vår selvsikre påstand; MøreRoyal svart passer til alt!

Hytte i MøreRoyal setersvart

Royalimpregnerte materialer: Slik fremstår fargene

MøreRoyal leveres i fem ulike farger: brun, grå, svart, oker og natur. Fargene er transparente og gir en synlig trestruktur, et naturlig uttrykk og en levende overflate. Duse variasjoner i overflaten oppstår ved ulikt fargeopptak i kjerneved, yteved og kvist, høvlet og uhøvlet overflate. Dette resulterer i en vakker veggfasade med et naturlig fargespill der treverket kommer til sin rett.
Les mer om MøreRoyal og farger

Foto: Ingeborg Skrudland

Svart MøreRoyal: Bestselger på kledning, tretak og lekter

Svart den nyeste fargen iMøreRoyal- paletten. Svarte fasader har de siste årene gått fra å representere tradisjonelle stølsfarger til å ose trend og modernisme. Mer enn noen andre av MøreRoyal-fargene, kan svart sies å være brobyggeren som strekker seg fra det tradisjonelle til det moderne. MøreRoyal svart finnes både som kledning, tretak, lekter og konstruksjonsvirke. Fargen har stor popularitet både som ensartet og monoton fasade, og i kombinasjon med de andre fargene i MøreRoyal-paletten.

Bli inspirert av flere MøreRoyal-prosjekter i vårt kundegalleri

Foto: Lediard Foto AS

Bli kjent med de enkelte MøreRoyal-produktene

Foto: Lediard Foto AS

Hvorfor velge fargen svart?

MøreRoyal svart har en lang historie som fasadefarge på norske hjem og hytter. Den klassiske stølsbrune fargen har alltid vært utbredt på hytter i fjellheimen, gamle romantiske støler og sætre og historiske gårdseiendommer rundt om i landet vårt.

Nettopp denne tradisjonelle bakgrunnen er det MøreRoyal verner om og tolker inn i moderne byggeskikk. I dag er svarte fasader av mange foretrukket også på nye og moderne bygg, for å gi et minimalistisk og trendy uttrykk. Slik kan man si at ringen er sluttet for den evig elskede fargen svart på norske bygg.

Trenger du inspirasjon? Ta en titt på inspirasjonssidene våre eller kundegalleriet vårt.

Foto: Jørn Olav Løset

Fargeutviklingen av MøreRoyal svart over tid

Som ny er MøreRoyal svart dyp sort med en brunlig tone for å gi noe varme og lunhet. Over tid vil den lysne noe og bli kaldere i tonen. Kvister og trestrukturer vil komme tydeligere frem. Svart er en nydelig farge som lett lar seg kombinere med andre farger i MøreRoyal-paletten. Fargen er også eksklusiv og vakker sammen med andre materialer og strukturer, sånn som fasadeplater, glass og stein.

Hvis det er en dekkende svartfarge du er på utkikk eter, er det nok ikke et MøreRoyal-materiale som er det riktige valget. Nettopp den levende, naturlige trestrukturen står i hovedrollen på alt trevirke MøreRoyal. Slik gjenspeiles materialenes egenart, og harmonerer godt med det aktuelle trendbildet for kledning.

Les mer i inspirasjonsmagasinet vårt «Farger over tid» (PDF)

Foto: Lediard Foto AS

Hva koster royalimpregnerte materialer i svart?

MøreRoyal har samme prissetting for alle fargenyansene. Samtidig er det ulike utsalgspriser for de ulike typene av materialer, dimensjoner og profiler. Vi anbefaler en sjekk hos din lokale byggvareforandler for å finne gjeldende utsalgspris på de materialene du er på utkikk etter.

Oversikt over våre forhandlere finner du her

Generelt sett koster MøreRoyal litt mer enn endel andre trematerialer i innkjøp siden de allerede er ferdig behandlet. Over et livsløpsperspektiv minimeres prisforskjellen sammenlignet med andre alternativer. MøreRoyal er monteringsklare materialer med svært lange vedlikeholdsintervall, ekstrem motstandsdyktighet mot naturelementer og råte, og ikke minst svært lang levetid. Derfor sier vi at MøreRoyal er en langsiktig og bærekraftig investering i egen fritid og fremtid.

Les mer om MøreRoyal og vedlikehold

Foto: Lediard Foto AS

Fordeler med MøreRoyal i et byggeprosjekt

Med MøreRoyal går byggeprosessen kjapt siden materialene kommer ferdige fra fabrikken. Fasaden blir strøken, beskytter mot naturelementene og krever lite og enkelt vedlikehold gjennom levetiden.

MøreRoyal er den sommeren du ikke sto i stilasjen med malekosten i flere uker, våren du ikke måtte skifte ut værveggen på grunn av råte og høsten du ikke sto med høytrykksspyler, skrubb og terrasseolje. Kort sagt; MøreRoyal er vedlikeholdet som aldri fant sted.

Hvem vil vel ikke heller bruke sesongen til viktigere ting? Ta heller sommeren på solsenga med ei god bok, lær poden dine beste fotballtriks, dyrk frem de flotteste gulerøtter, eller sykle ned til stranda for et forfriskende bad så snart sola titter frem!

Bare slapp av – we got you.

MøreRoyal
Foto: Lediard Foto AS