MøreRoyal i Eventyrlig Oppussing: Til fjells i Vågå

I episode 6 av årets sesong av Eventyrlig Oppussing tar MøreRoyal-ambassadør Halvor Bakke og hans handy team turen til fjellkommunen Vågå i Nord-Gudbrandsdalen. Denne gang er det en real «hytte-hytte» som skal få en eventyrlig make-over, når en tradisjonell, men noe utdatert hytte fra 1983 skal gjenoppstå som en praktisk, lun og oppgradert fjellhytte. Her får både kjøkken, stue og gang en modernisering, og også fasaden justeres med nye, store vinduer, perfekte for å ta inn de majestetiske omgivelsene utenfor.

Klassisk familiehytte i Vågå med behov for et løft

I Innlandet fylket ligger Vågå kommune, og her snakker vi en ekte fjellkommune. Store deler av Jotunheimen tilhører Vågå, området er dermed naturlig nok et yndet sted for hytteturister. Det er her, like ved Brimi Klatrepark og ikke langt unna Brimi Fjellstugu og Brimi Sæter, vi finner denne ukens prosjekt.

Med utsikt over Vågådalen i et hytteområde ved Tessevatnet, ligger den gamle familiehytta som endelig skal få spille hovedrollen i dagens episode. På 85 tradisjonelle kvm. holder en familie på fire til, og de har sårt ønsket seg en oppgradering. Dagens planløsning er ikke lenger praktisk, og små vinduer gjør at utsikten utenfor slett ikke kommer til sin rett. Familien vil gjerne at hytta skal kunne brukes for inntil 6 personer, da de nyter å være på hytta og gjerne tar med seg venner opp hit. Her ligger nemlig alt til rette for det gode liv, med turer, soling på terrassen og gode måltider rundt spisebordet.

Modernisering uten tap av fjellhytte-sjarmen

Eventyrlig Oppussing skrider til verket i kjent stil, og selv om hytta absolutt har behov for en modernisering, skal den fortsatt oppleves som en klassisk fjellhytte. På stue og kjøkken blir det en ny planløsning hvor vegger fjernes og nye kommer opp, vinduer flyttes og erstattes med større flater som lar lyset utenfra skape et luftigere inntrykk. Også peisen må til pers, og får en real overhaling.

Eventyrlig Oppussing Vågå | MøreRoyal fra Talgø

Sluttresultatet snakker for deg selv, den nye peisen blir et smykke i rommet, hvor det vil bli rom for mange hyggelige og sosiale stunder. Hytta fremstår etter besøket som langt mer moderne, samtidig som den er både luftig og lun – og perfekt for et oppdatert hytteliv.

Eventyrlig Oppussing Vågå | MøreRoyal fra Talgø

Litt MøreRoyal hører med

Talgø har lenge vært trofast samarbeidspartner med Eventyrlig Oppussing, og også i sesong 8 tar teamet i bruk MøreRoyal på en rekke prosjekter. På den tradisjonelle fjellhytta i Vågå er det meste av oppgraderingen å finne innomhus – men det blir også rom for et mindre prosjekt ute i form av en liten låvebru som bringer besøkende til inngangsdøren.

Når eierne tidligere kom til hytta på vinteren var inngangsdøren ofte tildekket av snø fra takras, og de hadde derfor lenge ønsket å flytte hovedinngangen. Ved å bygge et enkelt platå og en egen låvebru, fikset Eventyrlig-gjengen akkurat den biffen, og vipps hadde eierne enkel og snøfri adkomst til hytta.

Produktene som ble brukt er royalimpregnert bryggedekke, robuste materialer som kler det røffe klimaet til fjells, og med fargen brun spiller også låvebruen på lag med omgivelsene i fjellheimen i Vågå.

En klassisk oppgradering av en klassisk hytte i, og Eventyrlig Oppussing ser også ut til å nyte det klassiske hyttelivet. Hva er vel en hyttetur uten litt vennlig kniving i brettspill, litt snøbading eller snorking fra naboen.

Les mer om terrasse og bryggedekke i MøreRoyal

Se episoden på Viafree

MøreRoyal-produkter brukt i episoden fra Vågå

Bryggedekke 34x145, brun

Concise bryggedekke i 34×145 (brun)
Brukt til dekke på låvebru.

Se produktene her

justert_brun

Konstruksjonsvirke i 48×148 (brun)
Brukt til konstruksjon av låvebru.

Se produktene her

Les mer om Halvor Bakke som MøreRoyal ambassadør her

Les mer om eventyrlige prosjekter med MøreRoyal i hovedrollen her

Se Eventyrlig Oppussing?

Sesong 8 er tilgjengelig på Viaplay, Viafree og TV3 fra 29. september.

Foto: Ragnar Hartvig