Tidens tann gjør jobben med MøreRoyal i fargen natur

Selv i den moderne verden, med alle verdens materialer og farger for våre føtter, vender vi alltid tilbake til det naturlige. Naturlig treverk slik naturen selv skaper det, gir oss en følelse av ro, å vende hjem, og ikke minst forankrer oss i naturen omkring oss. MøreRoyal natur er vår mest rene og naturlige nyanse – skapt for deg som vil ha både lang levetid, lite vedlikehold og naturlig skjønnhet i materialene.

Foto: Fjord Arkitekter

Royalimpregnerte materialer: Slik fremstår fargene

MøreRoyal leveres i fem ulike farger: brun, grå, svart, oker og natur. Fargene er transparente og gir en synlig trestruktur, et naturlig uttrykk og en levende overflate. Duse variasjoner i overflaten oppstår ved ulikt fargeopptak i kjerneved, yteved og kvist, høvlet og uhøvlet overflate. Dette resulterer i en vakker veggfasade med et naturlig fargespill der treverket kommer til sin rett.

Les mer om MøreRoyal og farger

Foto: Fjord Arkitekter

MøreRoyal i natur: Naturlig utvikling av treet på kledning, terrasse, tretak og lekter

MøreRoyal natur finnes både som kledning, terrasse, tretak, lekter, konstruksjonsvirke og jernbanesviller. Slik kan det skapes et helhetlig uttrykk på fasader, terrasser og hagerom – enten ved kompletterende bruk av brune materialer, eller ved å kombinere med andre farger i MøreRoyal-paletten.

Over tid vil fargen gråne og få en værbitt patina som igjen skaper en fasade som glir mer og mer inn i naturen omkring seg. Til slutt vil materialene se ut til å ha hørt hjemme der i uminnelige tider, samtidig som den kraftige royalimpregneringen fortsatt beskytter og i varetar treet.

Bli inspirert av denne arkitektperlen i MøreRoyal natur i Risør

Grånet fasade i MøreRoyal natur – Foto: Lediard Foto AS

Bli kjent med de enkelte MøreRoyal-produktene

Grånet fasade i MøreRoyal natur – Foto: Lediard Foto AS

Hvorfor velge fargen natur?

Særegne MøreRoyal natur er en spennende farge for deg som er glad i det helt naturlige uttrykket. Snakk om å eldes naturlig med verdighet! Med denne fargen får naturen fritt spillerom til å gjøre sin magi. Rå, naken patina utvikles over tid og gir treet den sølvgrå nyansen som ser urørt ut. Samtidig er også MøreRoyal natur dobbeltbehandlet i vår omfattende impregneringsprosess. Så her får du fasaden i både pose og sekk – naturlig og urørt, samtidig som superkrefter mot vær, slitasje og råte.

Trenger du inspirasjon? Ta en titt på inspirasjonssidene våre eller kundegalleriet vårt.

Gyllen MøreRoyal natur på ny fasadevegg – Foto: Lediard Foto AS

Fargeutviklingen av MøreRoyal natur over tid

Som ny er fargen litt gul, varm og gyllen i tonen, og trestrukturen uttalt og tydelig. Over tid vil fargen gråne og få en værbitt patina som er populær i trendbildet. Bruker du denne fargen skal du være oppmerksom på at fargeutviklingen i stor grad vil være avhengig av i hvilken grad materialet påvirkes av vær- og UV-stråling. Materialer montert under tak i ly for været vil kanskje aldri gråne på samme måte som en slett værvegg eller en terrasse.

Noen ønsker å beholde fargen akkurat som den var da den var ny. Man kan nok forsinke gråningen noe ved å oljebehandle med MøreRoyal treoljen, men gråning av værpåvirkede materialer vil ikke være til å unngå på sikt. Noen bruker fargen natur som kontrastfarge til for eksempel svart i overbygde inngangspartier, svalganger og lignende nettopp med tanke på den naturlige gylne fargen.

Les mer i inspirasjonsmagasinet vårt «Farger over tid» (PDF)

Gyllen MøreRoyal natur på ny fasadevegg – Foto: Lediard Foto AS

Hva koster royalimpregnerte materialer i natur?

MøreRoyal har samme prissetting for alle fargenyansene. Samtidig er det ulike utsalgspriser for de ulike typene av materialer, dimensjoner og profiler. Vi anbefaler en sjekk hos din lokale byggvareforandler for å finne gjeldende utsalgspris på de materialene du er på utkikk etter.

Oversikt over våre forhandlere finner du her

Foto: Fjord Arkitekter

Generelt sett koster MøreRoyal litt mer enn endel andre trematerialer i innkjøp siden de allerede er ferdig behandlet. Over et livsløpsperspektiv minimeres prisforskjellen sammenlignet med andre alternativer. MøreRoyal er monteringsklare materialer med svært lange vedlikeholdsintervall, ekstrem motstandsdyktighet mot naturelementer og råte, og ikke minst svært lang levetid. Derfor sier vi at MøreRoyal er en langsiktig og bærekraftig investering i egen fritid og fremtid.

Les mer om MøreRoyal og vedlikehold

Foto: Fjord Arkitekter

Fordeler med MøreRoyal i et byggeprosjekt

Med MøreRoyal går byggeprosessen kjapt siden materialene kommer ferdige fra fabrikken. Fasaden blir strøken, beskytter mot naturelementene og krever lite og enkelt vedlikehold gjennom levetiden.

MøreRoyal er den sommeren du ikke sto i stilasjen med malekosten i flere uker, våren du ikke måtte skifte ut værveggen på grunn av råte og høsten du ikke sto med høytrykksspyler, skrubb og terrasseolje. Kort sagt; MøreRoyal er vedlikeholdet som aldri fant sted.

Hvem vil vel ikke heller bruke sesongen til viktigere ting? Ta heller sommeren på solsenga med ei god bok, lær poden dine beste fotballtriks, dyrk frem de flotteste gulerøtter, eller sykle ned til stranda for et forfriskende bad så snart sola titter frem!

Bare slapp av – we got you.

MøreRoyal