Tid for hage – En moderne loungehage med MøreRoyal

I den åttende og siste episoden av årets Tid for Hage møter vi en familie som ønsker seg et forbedret uteområde som de voksne kan trekke seg tilbake til når ungene er lagt og kveldssola stråler. Huset er nybygd, bygd i litt minimalistisk stil, og huseierne er godt fornøyde med huset. Men de aner ikke hva de skal gjøre ute. Det skal gjengen i Tid for Hage i samarbeid med gjestedesigner Jennie-Ann Hansson gjøre noe med.

Nytt hus må ha ny hage

Huseierne og småbarnsforeldrene Benedicte og Kristoffer trenger hjelp til å sette i stand uteområdet for det nye huset sitt. De har gjort noe selv, men hovedsakelig for barna. Hva og hvordan de skal komponere den litt mer voksne delen av uteområdet er de rådville for, men heldigvis for dem så har Tid for Hage-gjengen med Kjersti, Rune og Einar i spissen akkurat den kompetansen som trengs. Med seg på laget har de gjestedesigner Jennie-Ann Hansson fra Jord Studio.

Benedicte og Kristoffer ønsker seg et sted som de kan komme til når ungene er lagt og de skal senke skuldrene og kose seg, muligens med noe godt i glasset. De har et stort og åpent område mot solsiden av huset, og det er her Jennie-Ann vil rette mesteparten av sin innsats.

Det viktigste for Jennie-Ann var å ivareta husets detaljer, slik at det nye uteområdet blir en naturlig forlengelse av stua. Hun er også opptatt av at hagen skal speile de som bor der, så målet er å gjøre det både lunt og hyggelig.

Inn og ut med MøreRoyal

Plana er å legge et større flisgulv utendørs. Innerst inn mot stua blir det en god meter med naturfarget MøreRoyal Concise terrassebord, og den naturfargede Conciseen dukker opp igjen på den andre siden av flisgulvet også, nærmest som en boardwalk fra det nye uteområdet og videre til den litt mer barnevennlige delen av hagen.

Designer Jennie-Ann ønsker også at hovedmøbelet i det nye uteområdet rett og slett er helstøpt betong. Snekker Rune gjør seg flid med forskalingen til det som blir både ny benk og utepeis, og når det etter hvert reiser seg en pergola med tett tak så begynner det nye uteområdet til Benedicte og Kristoffer å virkelig ta form.

Et kjekt gjenbrukstips fra Rune er å klyve terrassebordene i to, for så å bruke dem til spilevegg på pergolaen! Husk bare å etterbehandle alle kappflater med olje. Et annet tips er å velge skruer med fargede skruhoder for å skjule innfestingen bedre når man ikke velger skjult innfesting.

For å fullføre uttrykket sørger Jennie-Ann for å plante massevis av grønne planter – i tillegg til det grønne gullet som allerede vokser på stedet. Og for en fin og naturlig kontrast til den naturfargede Concise-terrassen, går gjengen for norsk elvegrus, som har et litt gråere uttrykk enn for eksempel dansk elvegrus.

MøreRoyal-produkter brukt i episode 8 av Tid for Hage 2023

Concise terrassebord 28×145 (natur)

Se produktet her

Lekt

Konstruksjonsvirke i 48×98 (svart)

Se produktet her

Treolje spann

MøreRoyal treolje (natur, svart)

Se produktet her

Les mer om MøreRoyal i andre episoder av Tid for Hage her

Se Tid for Hage?

Tid for Hage er tilgjengelig på TV2 og TV2 Play

Foto: Per Olav Sølvberg/Pandora Film TV2