Terrasse – Trendene i 2020

Hvert år bruker nordmenn nærmere 100 milliarder kroner på oppussing, noe som gjør oss til uoffisielle verdensmestere. Og mens vi tidligere brukte mye tid og ressurser på oppussing innendørs, er det mye som tyder på at uterommet nå står for tur. Les mer om trendene for 2020 – og la deg inspirere. Kanskje er det på tide med en liten oppgradering av egen terrasse?

1. Back to nature

Uterommet skal være et sted for rekreasjon, hvor vi lader batteriene og finner roen, og hva er vel da mer naturlig enn å søke tilbake til naturen? De fleste nordmenn velger å bygge terrasse i tre. Vi ønsker en hjemmekoselig og lun atmosfære, og søker et ekte og jordnært uttrykk både når det kommer til material- og fargevalg.

En av årets store trender er fargen natur, som vil gi en terrasse med et naturlig værbitt uttrykk med tiden. Siden MøreRoyal® leveres med transparente farger, vil materialene også få en svak variasjon i overflatespillet ved at kjerneved, yteved og kvist har forskjellig olje- og pigmentopptak. Det gir en levende og vakker overflate på terrassen.

Concise Terrassebord 28x120, natur

Les mer om MøreRoyal® og farger her

2. Invester i fritid

Tid er en knapphetsressurs og det ser ut til at tidsklemma er kommet for å bli for de fleste av oss. Og selv om tradisjonelle trykkimpregnerte terrassebord fortsatt er populære, krever de en solid dose egeninnsats i form av jevnlig behandling med olje eller beis. Det gjør at mer vedlikeholdsvennlige alternativer får stadig bedre fotfeste i markedet. MøreRoyal® er dobbeltbehandlede materialer som både er trykkimpregnert og kokt i olje under vakuum. Oljen fungerer som en beskyttende regnfrakk og sørger for at behovet for vedlikehold reduseres kraftig.

Les mer om MøreRoyal® og vedlikehold her

3. Bærekraftige materialer

Det har vært en oppvåkning over det ganske land med tanke på miljø, og der vi tidligere lot smak og lommebok styre beslutningene har nå bærekraft kommet inn som et nytt og stadig viktigere parameter. MøreRoyal® har gjennom årene blitt sertifisert, klassifisert og vurdert fra råstoff til ferdig bygg med gode score i alle ledd. Produktet blir produsert av nordisk bærekraftig skog, selve produksjonsprosessen har lite utslipp, produktet har egenskaper som gir lang levetid og har ingen farlig avfall eller forurensing ut i naturen. Det gjør MøreRoyal® til er et miljøvennlig og trygt valg både i dag og for fremtiden.

Les mer om MøreRoyal® og miljø her

4. Flytende overgang mellom ute og inne

Ute er det nye inne, og vi bygger i soner og nivåer med ulik funksjonalitet. Enkelte områder trenger solskjerming, mens andre områder krever avskjerming for nysgjerrige blikk eller andre forstyrrende elementer som trafikk. Dette løses gjerne med levegger, en hagestue eller pergola. Utearealet kommer bedre til sin rett når det etableres egne soner for f.eks. bespisning og avslapping, og du får også et mye mer spennende uteområde når møbler, planter, lys og tekstiler er med på å underbygge de ulike sonenes funksjon.

Planlegg terrassen

Les mer om hvordan du kan planlegge terrassen din her

5. Litt ekstra luksus i hverdagen

Med travle dager kommer gjerne behovet for litt ekstra luksus i hverdagen. Stadig flere velger derfor å investere i ulike former for bassenger, enten det er jacuzzi eller et fullverdig svømmebasseng innfelt i terrassen. En terrasse i tre er fleksibel og kan med enkelhet tilpasses bassengets form. Hva med å bryte opp det stramme uttrykket med et basseng med mer organiske former? Velg slitesterke materialer som tåler vannsprut og lek i området rundt bassenget, så kan du ha glede av investeringen i mange år. Imens er det bare å nyte kveldsbadet på egen terrasse.

Terrassebord grå UNO

6. Grønt er skjønt

I takt med det stadig økende fokuset på naturlige materialer, har plantene inntatt terrassene rundt omkring i det ganske land. Planter i potter og bed er ikke noe nytt, men nå tar vi det gjerne litt lenger, og bygger egne grønne oaser i hagen. Mange bygger plantekasser i materialer og farger som matcher terrassen, mens andre bryter opp uttrykket ved å bruke kontraster. Innfelte bed er også med på å skape et mer spennende uttrykk på en terrasse, og kan gjerne huse urter som passer godt til sommerens grillmiddag eller salater. Kortreist – og dekorativt! Er du av sorten som har grønne fingre frister det kanskje også med en pergola med klatreplanter til tak?

Tid for hjem Tv2
Foto: Pandora Film/TV 2

7. Miks av materialer

Kontraster skaper spenning, og mens tre som materiale oppleves som varmt og lunt, oppleves betong, flis og stein som kaldt og hardt. Ved å kombinere materialer oppnår du et mer variert design. Siden materialene har ulike egenskaper og uttrykk kan det gjøre mye med uterommets helhet. Hva med å kombinere en terrasse i tre med en trapp i stein? Eller hva med å bruke corténstål som ruster langs blomsterbedet – for et røft og rustikt uttrykk?

Terrassebord grå UNO

8. Gjør det selv

Mange synes det er rekreasjon å få pusle med prosjekter til uterommet, enten det er i form av enkle bord eller mer omfattende prosjekter som utekjøkken. Uansett om prosjektet er stort eller lite, det er alltid deilig å vite at man har bygd noe helt selv. MøreRoyal® er formstabile materialer som gjør jobben til en lek, helt uavhengig av hvor mange tommeltotter du måtte ha.

Les mer om DIY-prosjekter i MøreRoyal® her

Lykke til med planleggingen av din terrasse – og riktig god sommer!

Kilder: forskning.no