Talgø går inn som majoritetseier i Melby Snekkerverksted AS

Talgø Invest AS og Melby Invest AS har blitt enige om en avtale hvor Talgø-konsernet går inn som majoritetseier i Melby Snekkerverksted AS. Melby Snekkerverksted AS er en tradisjonsrik og innovativ familiebedrift i Hustadvika kommune, som leverer både standardiserte og skreddersydde trapper til Norge og utlandet. Bedriften har vunnet den gjeve, tyske prisen Treppen des Jahres hele 4 ganger, og blir et spennende tilskudd til Talgø-konsernet for årene som kommer.

Melby Snekkerverksted AS

Melby Snekkerverksted er en tradisjonsrik familiebedrift som ble etablert av Emil Melby helt tilbake i 1952. Selskapet er lokalisert på Eide i Hustadvika kommune, hvor de produserer standardiserte trapper til privatkunder og byggefirma, og skreddersydde trapper til større prosjekter. Pr. i dag har selskapet 22 ansatte, fordelt på design, oppmåling, produksjon, montering, administrasjon og salg, hvorav 19 på Eide, 2 i Oslo og 1 i Tyskland.

Les mer om Melby Snekkerverksted her

Bedriften er kjent for sin kjærlighet til faget, og har opparbeidet seg et rykte som produsent av trapper av høy kvalitet. Melby er for øvrig den eneste norske trappeprodusenten som eksporterer til Tyskland, og har der gjort seg bemerket ved å vinne den høythengende prisen Treppen des Jahres fire ganger, senest i 2020, da de stakk av med årets innovasjonspris. Den prisvinnende trappen er et spektakulært stykke arbeid, og er plassert på Jotrons nye hovedkontor på Ringdalskogen i Larvik.

Juryen begrunner at Melby vinner Årets trapp i 2020 slik (oversatt):

«Med så mye mot til å komme med innovative ideer, holder selv den mest dyktige trappespesialist pusten: dette trappesystemet kan forbløffe selv erfarne håndverkere. Det blir et absolutt blikkfang i et romslig atrium, som nesten lekfullt overgår arkitekturen rundt, men passer likevel harmonisk inn i helhetsbildet. Et kunstverk du ikke kan få nok av på lang tid – og som derfor fortjent er kåret til Årets trapp 2020».

Les mer om årets trapp 2020 her

MadeByWood AS

I forbindelse med kjøpet av Melby Snekkerverksted AS blir Talgø Invest AS også medeier i Made by Wood. Made by Wood er et unikt samarbeid mellom de tre norske snekkerbedriftene Melby, Hamran og Meling, hvor hver bedrift eier 33,3% hver. Made by Wood tilbyr eksklusive design i tre, forankret i bærekraft, kvalitet og det aller beste av norsk håndverk, og skaper unik skreddersøm, enten det er snakk om vinduer, ytter- og innerdører, trapper, kjøkken, bad, garderobe eller annen spesialtilpasset innredning.

Les mer om Made by Wood her

Sterkere sammen

Avtalen mellom Talgø Invest AS og Melby Invest AS muliggjør en videre positiv utvikling for begge selskapene. Melby Snekkerverksted AS får nå en sterk og fremoverlent eier i ryggen, som kan bidra med fortsatt videreutvikling av Melby Snekkerverksted og MadeByWood, og strategien frem mot 2023 er allerede klar. Med nye investeringer og innovative løsninger vil det bli spennende å følge selskapets utvikling i årene som kommer. For Talgø innebærer kjøpet av Melby Snekkerverksted et utvidet produktsortiment og flere bein å stå på.

Innovasjon Norge en viktig brikke

I forbindelse med inngåelse av avtalen mellom Talgø Invest AS og Melby Invest AS er det utarbeidet en langsiktig strategi og tilhørende investeringsplan for å nå mål satt for perioden 2021 – 2023. I dette arbeidet har også Innovasjon Norge vært involvert, og de har behandlet tilhørende investeringssøknad med positivt utfall. Talgø Invest AS understreker at uten støtte og velvilje fra Innovasjon Norge ville ikke satsingen vært mulig å gjennomføre i den skala som nå er planlagt.

Med blikket rettet fremover

Både Talgø og Melby ser nå frem til fortsettelsen for Melby Snekkerverksted AS, med nok et spennende selskap under Talgø-paraplyen:

Vi er to tradisjonsrike familiebedrifter som nå har funnet sammen, og ved å forene krefter skal vi ta Melby Snekkerverksted og Made By Wood til nye høyder i årene som kommer. Vi er glade for å få nok en kvalitetsbedrift inn i konsernet, og ser frem til å se nærmere på hvilke synergieffekter vi kan hente ut i felleskap.

Terje Talgø

At Talgø Invest nå blir majoritetseier i Melby snekkerverksted vil gi store utviklingsmuligheter for oss. Å ha et solid konsern i ryggen vil gi oss muskler til å fortsette med produktutvikling og fokus på norsk handverk, kombinert med moderne produksjon. Samtidig trygger dette ansatte og kunder på at selv om det er tid for endring, vil Melby fortsette å levere norske kvalitetstrapper produsert lokalt her på Eide.

Bjørn Melby

Terje Talgø (t.v) og Bjørn Melby

Vi ønsker Melby Snekkerverksted AS velkommen inn i familien.