Startet 2024 med nybygg i MøreRoyal

På den siste, ledige industritomta i sentrale strøk av Surnadal kommune, har byggfirmaet HJH Bygg AS rett og slett satt opp et splitter nytt kombibygg. Med kombinert lagerbygg, oppvarmet garasje/verksted, egne kontorer og utleiekontorer, har daglig leder Håvard Fiske rustet seg godt for fremtiden. Den MøreRoyal-kledde fasaden skal heller ikke være i umiddelbar fare!

«Plan for success»

HJH Bygg ble startet da Covid-19 rystet verden som verst, i mai 2020. Sammen med to andre, startet Håvard Fiske opp byggfirmaet med én ansatt og én innleid. På de få årene som har gått siden landet stengte ned første gangen har HJH nå vokst seg til å ha en 12-13 ansatte.

For selv om byggebransjen tidvis kan være en utfordrende bransje, så har Fiske og HJH våget å rette blikket fremover. Tomta de har kjøpt og bygd på er på hele tre mål, så det er mulig å gjøre mer på sikt også.

– Vi begynte på september i 2023, og flyttet inn allerede på november. Og så har vi ferdigstilt på januar i 2024. Vi har gjort alt selv og vi er ganske så godt fornøyde med prosjektet, smiler Fiske.

– Overraskende værhardt

Nybygget til HJH havnet på radaren til oss i Talgø siden vi var så heldige at vi leverte kledning til fasadeelementene som den lokale elementprodusenten Kvatro AS leverte.

– Vi ønsker å vise at vi velger lokale leverandører, og da ble MøreRoyal et svært naturlig valg. Andre lokale leverandører er AS Elektro, Rørservice AS, og så har vi hentet dekkbord og andre rester hos Byggmakker Surnadal.

Og valget av kledning kan vise seg å være svært godt, for industriområdet i Surnadal kommune ligger der Surnadalsfjorden treffer land.

– Det er overraskende værhardt her, forteller Fiske.

Da blir vedlikeholdsvennlig MøreRoyal med 50 års råtegaranti en ypperlig løsning for å ta imot alt været som kommer inn fjorden. Fiske selv trekker frem det lave behovet for vedlikehold som en av hovedgrunnene til at det ble MøreRoyal.

– Vi driver med tre

Den siste, store grunnen, i tillegg til ønsket om å velge lokalt, er rett og slett at trevirke er melk og brød for Håvard og hans ansatte.

– Vi ville ha kledning i tre fordi vi driver med tre.

MøreRoyal er som kjent laget av tre, så dette er utvilsomt en god match. På nybygget til HJH ble det valgt kledning med grå farge. Alle fargene til MøreRoyal er vakre på sine måter, men ifølge Fiske er det antydning til at grå kledning har mindre synlig fargetap over tid.

– Grå motstår sola litt bedre, sier han.

Tiden blir uansett dommeren. På nabotomta står det et annet lager- og verkstedbygg ikledd svart MøreRoyal, riktignok satt opp en del år tidligere.

Les mer om prosjektet på nabotomta her.

Talgø stiller seg i rekken av gratulanter idet HJH Bygg starter året 2024 i splitter nye lokaler, ikledd robust og vakker MøreRoyal.

Produkter brukt:

Dobbeltfals EP 60° Grå

Se produktet her