Slik vedlikeholder du terrassen

For å beholde et vakkert utseende på terrassen er det viktig at du tar godt vare på den. Selv om terrasser i MøreRoyal® tåler å stå ubehandlet i mange år uten påfylling av olje, er det avgjørende med årlig vask og rengjøring. Rengjør gjerne terrassen både vår og høst, så unngår du at smuss og skitt fester seg.

Vask og rengjøring av terrasse


Rengjør terrassebordene med en mild husvask og vannslange med normalt trykk. For årlig rengjøring er det tilstrekkelig å skrubbe lett med en stivbørstet kost for å løsne rusk og rask, før du skyller godt med hageslangen. Det kan være lurt å vaske flere ganger gjennom sesongen, smuss og groe tar opp fuktighet som igjen danner grobunn for smuss.
Bruk ikke sterke fettløsende midler, da disse vil løse opp oljen i MøreRoyal® materialene. Bruk også høytrykkspyler med stor forsiktighet, da man lett kan skade materialene og fjerne pigmenter som ikke skal fjernes. Ved uforsiktig bruk kan materialene lett flise seg.
Før en eventuell påføring av etterbehandlingsolje må terrassen være helt tørr, og den må tørke minst ett til to døgn etter påføringen før den tas i bruk.

Vedlikehold av MøreRoyal® terrasse

Hvor ofte må jeg vedlikeholde terrassen?

Alt trevirke trenger vedlikehold, også MøreRoyal®-impregnert trelast. Imidlertid er kravet til vedlikehold av MøreRoyal®-impregnerte terrassebord mindre og betydelig enklere enn for andre typer terrassebord. MøreRoyal® er nemlig dobbeltbehandlet, både trykkimpregnert og kokt i olje under vakuum. Denne prosessen tilfører olje inn i treet, slik at behandlingen varer lenge, selv om materialene påvirkes av vær, vind og sollys.

En MøreRoyal® terrasse kan fint stå 6-7 år uten nødvendig vedlikehold. Selv om pigmentene i materialene blekner over tid, er det fremdeles innkokt olje i materialene, og man skiller derfor mellom nødvendig vedlikehold og kosmetisk vedlikehold. Det blir den enkeltes subjektive oppfatning som avgjør om man ønsker å friske opp fargen med å tilføre olje før det har gått 6-7 år. Hvor fort en terrasse blekner vil variere fra terrasse til terrasse, basert på en rekke ulike forhold som klima, plassering og bruk.

Terrassebord i fargen natur vil bli «værgrå» over tid, mens de pigmenterte vil bli påvirket av UV-stråler, noe som medfører gradvis bleking av pigmentet. Derfor vil de ulike fargene ha ulike vedlikeholdsintervaller. Terrassebord i natur RO.0 kan fint ligge i en årrekke uten fargevedlikehold når den har fått den værgrå patinaen som mange er ute etter. Den grå RG25 vil også trenge lite oppfrisking de første årene, mens den brune RB10 er den den som tidligst vil miste noe av fargen og lysne av værpåvirkning.

Hvordan vedlikeholder jeg terrassen?

På terrassen skal MøreRoyal® EKSKLUSIV Terrasseolje, med eller uten farge, benyttes. Oljen påføres i et tynt lag, og eventuell overflødig olje tørkes av med en fille, slik at man unngår at smuss fester seg til hinnen. Både MøreRoyal® EKSKLUSIV Terrasseolje og MøreRoyal® Treolje kan påføres med rull eller pensel.

Terrassolje

Pssssst! Husk at alle kluter og filler må brennes eller legges i vann umiddelbart for å hindre selvantennelse.

Se ofte stilte spørsmål om vedlikehold

Se komplett FDV for vedlikehold av MøreRoyal® terrasse

MøreRoyal® Oljer er produkter som er spesielt utviklet for vedlikehold av MøreRoyal®, og leveres i de samme farger som du finner i fargepaletten på materialene. Vi anbefaler i utgangspunktet å bruke klar olje til å hente tilbake den opprinnelige fargen på materialene. Dersom du for eksempel bruker brun olje på brune materialer vil du få en mørkere, mer mahogny farge. Dette blir en smakssak.

MøreRoyal® Treolje

  • benyttes til etterbehandling av MøreRoyal® kledning og tretak
  • benyttes til behandling av kappflater
Treolje spann

MøreRoyal® Treolje

Se produktet her

 

Les mer om behandling av kappflater

MøreRoyal® Eksklusiv Terrasseolje

  • benyttes til etterbehandling av MøreRoyal® terrassebord og dekke
Terrasseolje spann

MøreRoyal® Eksklusiv Terrasseolje

Se produktet her

 

Pssssst! Ved all etterbehandling av MøreRoyal® skal det brukes MøreRoyal® Oljer dersom garantibestemmelsene skal gjelde.

Hvorfor bør jeg bruke MøreRoyal® EKSKLUSIV Terrasseolje?

MøreRoyal® EKSKLUSIV Terrasseolje inneholder maksimalt med soppdreper, noe som gjør oljen til en av de mest effektive på markedet, med varig beskyttelseseffekt. Fargepigmentet i oljen har maksimal score på lysekthet og høy score på værbestandighet, og oljen inneholder et særlig godt UV-filter som beskytter materialene. Oljen har en høy andel tørrstoffer, noe som gjør at den er drøy i bruk. Oljer med en høy andel tørrstoff dekker enkelt forklart flere kvadratmeter og gir lengre vedlikeholdsintervaller. MøreRoyal® EKSKLUSIV Terrasseolje er en tørkende olje, hvor virkestoffene trekker inn i treverket. Dette gir vannavvisende, men likevel pustende effekt.


Pssssst! Visste du at MøreRoyal® Oljer også egner seg meget godt til vanlige grønnimpregnerte terrassematerialer? Materialene kan imidlertid ikke være behandlet med andre terrasseoljer som inneholder voks eller herdemidler fra før.

Se vår film om MøreRoyal® EKSKLUSIV Terrasseolje