Skifterom på 1, 2, 3

Anette Sørum Wie

Gjesteblogger

Anette Wie

AD, designer, kreatør, innholdsleverandør og DIY´er, samt gründeren bak merkevaren Designparken @designparken

Med tenåringer i hus og et basseng i hagen, er det ofte besøk innom hagen vår og mye bading i løpet av sommeren. Det er veldig koselig, men for å avlaste badet vårt inne, hadde vi lyst å lage et lite skifterom i del delen av trappen som ikke er så mye brukt.

En utedusj er forfriskende om sommeren, og et must før man hopper ut i bassenget for å skåne vannet i bassenget for mange bakterier. Vi ønsket at skifterommet og dusjen skulle stå i nærheten av hverandre, for å gjøre det praktisk.

Skifterom i møreroyal
Før-bilde

Slik gjorde vi det:

Dusjen har to veggen, og en dusj montert midt i. Skifterommet ligger vegg i vegg med dusjen, og inn mot husveggen. På gulvet brukte vi samme materiale som i trappen, terrassebord 28×120, da skifterommet skulle være en del av trappen. Men på veggen som lager selve skifterommet valgte vi MøreRoyal lekter i mix. Lektene har vi også brukt oppe på selve terrassen.

Vi startet med å sette opp rammen til veggene, og tok samme høyde på veggene som dusjen som er ved siden av. Rammen ble bygd i justert 48×98.

Begynte med lektene på midten for å treffe nivået på gulvet. Brukte her Camo slik at det ikke er noen synlige skruer på lekteveggen.
På toppen av terrassen ville vi ha en blomsterkasse slik at skifterommet ble godt skjermet. Blomsterkassen startet vi også med å bygge rammen. Lektene er liggende, og de følger hele veien fra starten av skifteveggen og bort til trappen.

Skifterom i møreroyal

Oppi blomsterkassen festet vi grunnmursplast på innsiden for å beskytte treverket. Et lite snitt nederst slik at vann dreneres ut. Fylte på med lecakuler, så fiberduk før vi la på jord. Oppi plantet vi prydgress som er litt høyt og som blomstrer sent på sommeren og utover høsten.

Som topplate satt vi på terrassebord, både på selve skifteveggen og på blomsterkassen slik at det ble likt.

Skifterom i møreroyal

Inni selve skifterommet har vi hengt opp en knaggrekke, slik at man kan henge fra seg håndklær og tøy. Vi hadde to hylleknekter som vi skrudde fast i husveggen, og et restebord fra terrassen som ble en fin hylle hvor det står blomster og lykter.

Nå kan man skifte i ro og fred uten innsyn.

Vi har brukt:

Siden skifterommet er plassbygd, så vil det være avhengig av hvor stort rom du ønsker deg og hvor mye materialer du trenger.

  • Concise lekter i mix 34×45 og 34×70, grå (RG.25)
  • Concise terrassebord 28×120, grå (RG.25)
  • Justert (k-virke) 48×98, grå (RG.25)
  • Syrefaste skruer
  • MøreRoyal® treolje til endestykkene
  • Knotteplast, fiberduk, lecakuler og jord
concise_graa_28x120

Concise terrassebord

Se produktet her

Staffasje_graa_34x45

Concise lekt

Se produktet her

48x98_justert_graa

Justert (k-virke)

Se produktet her

MøreRoyal Treolje

Se produktet her