Sesong 9: Eventyrlig Oppussing i Larvik

Ny uke, nye muligheter sies det, og det gjelder for MøreRoyal-ambassadør Halvor Bakke og hans gode kumpaner Torkel og Gustav i Eventyrlig Oppussing også. Ukens episode tar oss med til Tjodalyng, som vi finner i Larvik kommune, hvor en sjøhytte som to brødre bytter på skal få litt ekstra oppmerksomhet. Hytta får seg et solid og moderne løft med eventyrlige grep, så her er det bare å la seg inspirere!

Sjøhytta i Larvik

Langs den idylliske Vestfolds-kysten finner vi den tidligere kommunen Tjølling, som både på folkemunne, men også av norrønt opphav heter Tjodalyng. Sammen med kommunene Brunlanes, Hedrum, Larvik og Stavern ble Tjølling slått sammen til storkommunen vi i dag kjenner som Larvik i 1988.

Sjøhytta som spiller hovedrollen i dagens episode arvet brødrene Bjørn og Tom, med familier, av sin far, som tegnet og bygde den helt tilbake i 1972. Bjørn og Tom bytter nå på å ha hytta ett år om gangen, og den 15. juli hvert år bytter hytta derfor «eierskap». Begge brødre har besøkt hytta flittig siden studietiden med både venner og senere familie, og de synes alle det er på tide å oppgradere litt.

Av frykt for å «kløne det til» selv, har brødrene fridd til Eventyrlig Oppussing og gitt dem frie tøyler. Planen til Halvor og gutta blir derfor å gå for en mer funksjonell planløsning, der kjøkkenet flyttes inn stua og nye garderobeløsninger erstatter det gamle kjøkkenet.

En sjeldent utfordrende hytte

I denne episoden får Halvor og gutta virkelig utfordret seg selv.

– Dette er egentlig en funkishytte, men så har det gått klin gærent. Dette er kanskje en av de vanskeligste hyttene vi har sagt ja til å pusse opp.

Halvor Bakke

Da hytta ble bygd var det ikke en gang brygge for båter å legge til, så materialene ble båret over fjellet. Heldigvis for Halvor og gutta finnes det helikopter som leverer det de trenger. Etter å ha tømt hytta får Gustav sette i gang med uteområdet, mens Halvor og Torkel begynner jobben med å flytte en gammel panelvegg i brasiliansk furu inn i stua. Målet er å minimere antall ulike overflater.

– Jeg har utfordret meg selv, for å si det forsiktig.

Halvor Bakke

Ofte ønsker Halvor å ta farger utenfra og inn, og med nærheten til sjøen ville blått vært en naturlig farge. Men denne gangen er det fargen Whispering Red, en litt dempet, jordtonet rødfarge som harmoniserer med resten av helheten på en utsøkt måte. Det gir også en gjenkjennbar følelse når fargen blir med til det nye uteområdet.

Nytt utekjøkken i MøreRoyal

Gustav fikk sin fulle hyre med å ordne et uteområde med massevis av potensiale. Her er det mulig å sette seg og nyte utsikten og ta inn sjølufta, og så kan man trekke seg litt innover i terrenget mot svaberget for en lunere følelse. Det er her Gustav skal sette sammen nye, store utemøbler og nytt utekjøkken.

Først rammer han inn området ved hjelp av royalimpregnert konstruksjonsvirke, før han bruker jernbanesviller for å rette opp nivåforskjellene i grunnen. Deretter er det bare å brette opp ermene og spe utover de 1600 kiloene med elvegrus som det nye uteområdet skal stå på. Resultatet blir fire benker og et bord, der to av benkene har integrert levegg.

De to benkene uten levegg får sitteplater i samme farge som kjøkkenet – det gir en gjenkjennbar følelse om man er ute eller inne. Så da er det bare å sette varmekilden under det nye utebordet og nyte et vakkert, nytt uteområde. Alle utemøbler er selvsagt laget i robuste MøreRoyal-materialer, klare til å motstå det verste Vestfold-været har å by på.

Og når Torkel står opp og serverer kaffe halv 5 på hyttetaket, da vet man at nok en hytte har fått seg en Eventyrlig Oppussing.

Foto: Ragnar Hartvig

MøreRoyal-produkter brukt i episoden fra Hvaler

Concise terrassebord i 28×120 (grå)
Brukt til kledning av utemøbler

Se produktet her

48x98_justert_graa

Konstruksjonsvirke i 95×95, 48×98, 48×148, 48×198 (grå)

Se produktet her

Jernbanesviller 7,5x20x180, grå

Jernbanesviller (grå)
Brukt til utjevning av uteområde

Se produktet her

Treolje spann

MøreRoyal treolje (grå)
Brukt til behandling av kappflater

Se produktet her

Les mer om materialer i MøreRoyal her

Flere artikler om eventyrlige prosjekter med MøreRoyal i hovedrollen finner du her

Les mer om Halvor Bakke som MøreRoyal ambassadør her

Se Eventyrlig Oppussing?

Sesong 9 er tilgjengelig på Viaplay, Viafree og TV3 fra 14. september.

Foto: Ragnar Hartvig