Sesong 9: Eventyrlig Oppussing i Åsenfjord

Ny uke, ny fjordarm! I den sjette episoden av årets Eventyrlig Oppussing tar MøreRoyal-ambassadør Halvor Bakke oss med til Åsenfjorden sammen med Gustav og Torkel. Innerst i fjorden og ytterst på svaberget, i Levanger kommune, ligger det en klynge familiehytter som med tiden har fått mange brukere fordelt på tre generasjoner. To av hyttene får (nesten) stå i fred, men den siste har behov for eventyrlige grep. Bli med på nok en inspirerende uke når Halvor og gutta skal gi trønderhytta en smak av Bali!

Fra kaos til harmoni

Åsenfjorden med sine mange øyer, holmer og skjær er en av Trondheimsfjordens fjordarmer. Ikke langt unna hyttene ligger Steinvikholmen, som i sin tid var det sterkest befestede slottet i landet, og det største byggverket oppført i den norske middelalderen.

Ukens oppussingsobjekt består av en liten klynge på tre hytter. Den opprinnelige hytten ble bygd på 1950-tallet, og på 90-tallet ble det som først var vedbod og uthus slått sammen til én sammenhengende hytte. Til sammen har hyttene i dag hele 35 brukere i alderen 1 til 76 år, og den nye generasjonen drømmer om nytt kjøkken, flere soveplasser og et mer moderne uttrykk. Halvor bemyndiges med frie tøyler, og sammen med Gustav, Torkel og de andre gode hjelperne skal han ta et lite stykke Bali inn i Åsenfjorden.

Vanligvis er det innvendig Halvor og gutta vier mest oppmerksomhet, men denne gangen kliner de til på uteområdet mellom hyttene. Der skal de dele opp området i soner for å lage en form for «hacienda». Det blir også nye utemøbler, nytt utekjøkken og til og med en himmelseng bygd i terrenget! Det er den eldste hytta som  skal få seg en innvendig «make-over» med ny stueløsning, oppusset TV-stue, kjøkken og gang. Og i harmoniens navn skal den gule hytta skifte farge til mørk grå, i stil med de andre hyttene på tunet.

Fra Bali til Åsenfjord

Det ser ut som en fjellhytte, men ligger ytterst inne i Åsenfjorden, og det må vises på interiøret.

Halvor Bakke

Etter å ha tømt hytta innvendig, går Halvor i gang med å forandre fargene innvendig. Det mørke trepanelet i stua skal plateslås og få seg en mønstret tapet, og ellers males veggene i gråbeige i taket blir hvitt. Et tips fra Halvor i tapetsammenheng er å velge tapet før malingen, så «man får riktig nyanse». Samtidig begynner Gustav jobben med å skifte ut vinduene, mens Torkel skifter kledning utvendig.

Foto: Ragnar Hartvig

For å rydde mer plass på kjøkkenet tas kjøleskapet ut. Plana er å bygge det inn i veggen på TV-stua, så for en sjelden gangs skyld, som Torkel poengterer, tetter de igjen i stedet for å åpne opp rommene. Men resultatet taler som alltid for seg selv; alle spor av «fjellhytta» er snart helt borte. Gustav legger en varmgrå eikeparkett, og med hjelp fra Torkel får de kledd opp peisen med ny skifer også.

Foto: Ragnar Hartvig
Foto: Ragnar Hartvig

Og er det en annen ting som er like sikkert som at hyttene gutta besøker får seg et eventyrlig løft, så er det at Torkel og Gustav finner et sted å bade. Ved hyttene i Åsenfjord ligger det et basseng bokstavelig talt i bergveggen!

Himmelsk «hacienda» i MøreRoyal

Ute var tanken å lage en felles samlingsplass mellom hyttene, og måten det blir gjort på er å dele inn i soner. Mens Gustav og Torkel jobber med treverk, tar Halvor selv jobben med de andre sonene. Først pusler han skiferstein, før han deretter fordeler elvegrusen. Og med litt hjelp får han også lagt ny gressplen og plantet bambusbusker – nok et asiatisk innslag på hytta. Og jammen får den 50 år gamle rosebusken sin dose kjærlighet den også!

Foto: Ragnar Hartvig

Det faller på Torkel å lage terrassesonen, og den sorte MøreRoyalen står i vakker kontrast til den grå skiferen, elvegrusen og det grønne gresset. Og for å underbygge harmonien i det hele, maler Halvor de veggene på de andre hyttene som peker inn mot hyttetunet i samme gråfarge som den tidligere gule hytta.

Foto: Ragnar Hartvig
Foto: Ragnar Hartvig

Men Halvor har «glemt» å informere Torkel om prikken over i-en i uteområdet: Han har rett og slett sett for seg en utendørs himmelseng bygd på terrenget! I samme svarte farge setter Torkel opp en vakker himmelseng oppå terrenget. Den robuste MøreRoyalen troner øverst i terrenget på den nye haciendaen – husk bare å ta inn putene!

Foto: Ragnar Hartvig

Og selv om Halvor ønsket å bringe et lite stykke Bali til Åsenfjord, var det til ære for Trøndelag sodd han serverte Gustav og Torkel i fjæresteinene.

Foto: Ragnar Hartvig

MøreRoyal-produkter brukt i episoden fra Åsenfjord

Setersvart terrassebord

Concise terrassebord i 28×120 (svart)

Se produktet her

48x73 justert setersvart

Konstruksjonsvirke i 95×95, 48×98, 48×148 (svart)

Se produktet her

Jernbanesville, setersvart

Jernbanesviller (svart)

Se produktet her

Treolje spann

MøreRoyal treolje (svart)
Brukt til behandling av kappflater

Se produktet her

Les mer om materialer i MøreRoyal her

Flere artikler om eventyrlige prosjekter med MøreRoyal i hovedrollen finner du her

Les mer om Halvor Bakke som MøreRoyal ambassadør her

Se Eventyrlig Oppussing?

Sesong 9 er tilgjengelig på Viaplay, Viafree og TV3 fra 14. september.

Foto: Ragnar Hartvig