Renovering av boligblokker med MøreRoyal 2.0

Sandnes har i flere år vært en voksende kommune med jevn befolkningsvekst, og byen Sandnes har nå blitt landets 7. største. Slik vekst forutsetter at folk har et sted å bo, og både nybygg og renovering av eksisterende boliger må til for å håndtere veksten. I Anne Grimdalens vei er arbeidet med både innvendig og utvendig renovering av fem leilighetsblokker i mål. Utvendig falt valget på MøreRoyal 2.0 da det skulle velges kledning.

Sandnes – en bykommune i vekst

For den uinnvidde, kan det være lett å skjære Sandnes og Stavanger under samme kam. Regionen som helhet refereres gjerne til som «Stavangerregionen», men realiteten er at Sandnes har vokst seg til å bli landets sjuende største by. Med en historie som strekker seg tilbake til vikingtiden, har Sandnes gjort seg svært så gjeldende selv i skyggen av storebror.

Tilbake i 1960 var folketallet i Sandnes under 4000, mens det i 2022 krøp over 80.000, så her snakker vi en av landets raskest voksende kommuner. Uavhengig av hva man mener om emnet, så ble heller ikke Rogaland berørt av regionreformen. Den historiske susen over det gamle «Rygjafylket» forblir derfor uendret. Det er derfor en både historisk viktig, men også en moderne by som nå oppgraderer både infrastruktur og boligmarkedet i høyt tempo.

Naturfarget MøreRoyal 2.0 med innslag av svart i Anne Grimdalens vei i Sandnes

50-åring ruster seg for 50 nye år

Anne Grimdalens vei er et borettslag som først sto oppført på 1960-tallet. Med årenes løp har behov for oppgradering meldt seg, som hos alle andre. Sommeren 2024 skal derfor både innvendig og utvendig renovering av totalt fem boligblokker med til sammen 120 leiligheter stå ferdig.

Det er passende nok borettslaget Anne Grimdalens vei som er byggherre på renoveringen. Som utførende entreprenør har de med seg Eger Bygg AS, Tretec Byggsystemer AS og Tytek AS, som for øvrig også har prosjektert arbeidet.

Den første av de fem blokkene ble ferdig rett før jula 2023, med fortløpende arbeider inn mot sommerferien i 2024. Da skal borettslaget Anne Grimdalens vei ha gjennomført både fasadeoppgradering og ikke minst energireduserende tiltak.

Rehabilitering for å redusere energitap

Når det kommer til den innvendige jobben, så har miljøvennlighet og reduksjon av energitap vært motivasjonen for å gjennomføre prosjektet. Alle 120 leiligheter har nå blitt utstyrt med nye ventilasjonsanlegg. Slett ingen dårlig oppgradering med tanke på at det ikke har vært ventilasjon tidligere!

Det er imidlertid behovet for at vinduene har måttet fores og listet på nytt som hovedsakelig har utløst behovet for innvendig rehabilitering. Vinduer er det en annen lokal aktør, NorDan, som har levert.

Les mer om vinduer fra NorDan her

– Og så er det nå slik at når vi først er i gang med arbeid av dette omfanget så er det noen kunder som har ønske om å oppgradere andre ting, sier Morten Midbrød i Eger Bygg.

Miljøbesparende kan også valget av ny kledning sies å være, all den tid MøreRoyal 2.0 kommer med 50 års råtegaranti og har alle egenskaper til å motstå alle værkreftene som herjer med Vestlandet i løpet av et år.

Naturfarget MøreRoyal 2.0 med innslag av svart i Anne Grimdalens vei i Sandnes

Velger MøreRoyal 2.0 for egenskapene

For oss i Talgø er det ingen tvil om at det er kledningen vi ønsker å trekke frem. For ikke bare falt valget på MøreRoyal da kledningen skulle bestemmes. Leilighetene i Anne Grimdalens vei er blant de første prosjektene i landet som vi har levert vår nye MøreRoyal 2.0 til.

Les mer om MøreRoyal 2.0 her

MøreRoyal 2.0 er, for den uinnvidde, en videreutvikling av vår eldre kledning. Den store forskjellen er at kledning 2.0 har brannegenskaper tilhørende klasse D. Dette er i tillegg et ferdigprodukt, så brannklassen vil ikke endre seg etter montering på vegg. Ekstra stolte er vi over at vår MøreRoyal 2.0 er den aller første royalimpregnerte kledningen med klasse D!

Og da smaker det ekstra godt når man kan møte et behov i markedet. Morten Midbrød i Eger Bygg forteller at valget falt på MøreRoyal 2.0 nettopp på grunn av krav til brannsikkerhet.

Egenskapene til MøreRoyal 2.0, i tillegg til brannklassen, er grunnen til at produktet ble valgt. I tillegg gir det et vedlikeholdsvennlig kostnadsbilde på lang sikt

Morten Midbrød, Eger Bygg

Svart og naturlig med MøreRoyal

På leilighetsblokkene i Anne Grimdalens vei er det brukt en vakker kombinasjon av naturfarget kledning med innslag av svart. Over tid vil den naturfargede kledningen gå fra en tydelig trestruktur over til en mer gråaktig og værbitt patina. Kombinasjonen mellom svart og natur er en økende og stadig mer populær trend.

MøreRoyal gir et estetisk fint uttrykk, og jeg synes at disse blokkene ser langt finere ut etter oppgradering enn andre blokker i nærområdet som har blitt oppgradert med steinplater eller andre materialer

Morten Midbrød, Eger Bygg

Det er brukt liggende MøreRoyal 2.0 dobbelfals med 60 graders vinkel. Dette er en av Norges mest populære kledningsprofiler, og nå altså med brannklasse D i tillegg.

Les mer om dobbelfals 60 grader her

Liggende kledning gir gjerne en effekt av at bygget er lavere og bredere, i motsetning til stående kledning. Det handler gjerne om smak og behag hva man foretrekker, men det vi er sikre på er at liggende kledning holder bygget ekstra godt beskyttet mot vær og vind, siden vannet renner lett av.

Det er stas å få levere markedets råeste og mest innovative kledning, som ikke bare ser herlig ut, men som også oppfyller alle kriteriene som utbygger har. To pluss to blir gjerne fire.

Naturfarget MøreRoyal 2.0 med innslag av svart i Anne Grimdalens vei i Sandnes

INFORMASJON – Anne Grimdalens vei – leilighetsblokker

Kategori: Leilighetsblokker
Byggherre: Borettslaget Anne Grimdalens vei
Entreprenør: Eger Bygg AS, Tretec AS, Tytek AS
Prosjekterende: Tytek AS
MøreRoyal: Dobbelfals 60 grader
Farge: Natur, svart

Her kan du se flere referanseprosjekter hos Tretec

Her kan du lese mer om referanseprosjekter hos Tytek

Her kan du få hjelp av Eger Bygg til fremtidige prosjekter

Foto: Tretec

Utvalgte produkter brukt i prosjektet:

Dobbelfals rettkant natur

MøreRoyal 2.0 Dobbelfals 60 grader 19×148 (natur)

Se produktet her

Dobbelfals med fuge

MøreRoyal 2.0 dobbelfals 60 grader med fuge 19×148 (svart)

Se produktet her