PROSJEKT: Voksentoppen Ski- og Friluftsbarnehage

På Voksenkollen i Oslo finner du Voksentoppen Ski- og Friluftsbarnehage, en barnehage hvor naturen står i sentrum, noe som gjenspeiles i både arkitektur og måten barnehagen drives på. Barnehagen ble påbegynt i februar 2019, og allerede i august 2020 stod bygget klart til å tas i bruk. Bak prosjektet står byggherre Norlandia, entreprenør Consto og arkitektene i TAG Arkitekter.

Voksentoppen ski- og friluftsbarnehage
Voksentoppen ski- og friluftsbarnehage
Voksentoppen ski- og friluftsbarnehage

Om prosjektet

Voksentoppen Ski- og Friluftsbarnehage ligger naturskjønt plassert ved inngangen til Nordmarka i Oslo. Barnehagen inneholder åtte avdelinger over to plan, og har som navnet tilsier utvidet fokus på friluftsliv. Friluftsliv skal være en naturlig del av hverdagen for både barn og ansatte, med turer i nærområdet som viktige elementer i sommerhalvåret, og ski og vinterlek i vinterhalvåret. Målet er å fremme både psykisk og fysisk helse fra ung alder, hvor barnas naturlige utforskertrang får komme til sin rett. Barnehagen vil også ha et miljøperspektiv, hvor barna lærer hvordan de kan bidra til et mer miljøvennlig samfunn.

Siden barnehagen ligger rett ved skogen har naturen også fått komme til uttrykk gjennom arkitekturen. Barnehagen er oppført med royalimpregnert kledning, hvor valget falt på MøreRoyal i setersvart. Vinduer og andre bygningsdetaljer har fått en mørkegrønn farge, som harmonerer med skogen utenfor. Det er også tatt hensyn til at bygget skal passe inn blant allerede eksisterende bebyggelse i området, både med tanke på plassering i terreng, form, farge og materialvalg.

Talgø MøreTre AS har levert kledning i fargen RS.25 setersvart til prosjektet Voksentoppen Ski- og Friluftsbarnehage.

INFORMASJON – Voksentoppen Ski- og Friluftsbarnehage

Kategori: Barnehager og skole
Adresse: Voksenkollen, Oslo
Størrelse: Ca. 1.470 kvm.
Byggherre: Nordlandia
Entreprenør: Consto
Arkitekt: TAG Arkitekter
MøreRoyal®: Kledning
Farge: RS.25 setersvart
Byggeperiode 2019 – 2020

Andre barnehager i MøreRoyal®

Kilde: Byggeindustrien / bygg.no
Foto: Truls Tunmo – bygg.no