PROSJEKT: Stad Hotell

De to sjøbodene Furebuda og Hoddevikbuda på ville og vakre Stadlandet har gjennomstått i ny og moderne drakt, etter at Ervik Havfiske Gruppen satset stort og sørget for ombygging til todelt kai-hotell. I november feiret over 600 åpningen av det nye hotellet, som sammenfalt med dåpen til to nybygde skip i Ervik Havfiske. Talgø har levert både kledning og bryggedekke til et unikt og spennende prosjekt.

stadhotel.no
Foto: stadhotell.no

Om prosjektet

Bak prosjektet står Ervik Havfiske Gruppen, et av verdens største linebåtrederier, som ble grunnlagt av Stig og Kjell Magne Ervik på 1980-tallet. Ervik Havfiske har de siste årene investert milliardbeløp i fiskebåter med stor suksess, og gründerne har derfor kunnet utvide sin portefølje med eget hotell på hjemstedet i tillegg. Prosjektet oppstod som direkte følge av at Selje Hotell brant ned til grunnen i 2017, da det ble underskudd på overnattingsplasser på Stadlandet.

Hotellet er bygd i en stil som passer fortiden som kaihus, og har 33 gjesterom, stort konferanserom og flere mindre møterom, og er blitt ferdigstilt over to byggetrinn. Den første fløyen stod ferdig i 2017, mens et eget nybygg ble ferdigstilt akkurat i tide til dåpen av to nybygde autoline-båter i Ervik Havfiske, MS Vestkapp og MS Frøyanes Junior.

Prosjektet har utviklet seg og blitt mer omfattende underveis, og bærer preg av lokalpatriotismen hos Ervik Havfiske, som er opptatt av lokal verdiskaping i nærmiljøet. Entreprenør for prosjektet har vært Dragebygg, som har base på Leikanger, en stor aktør i byggebransjen i området.

Talgø MøreTre AS har levert Concise kledning og bryggedekke til Stad Hotell.

INFORMASJON – Stad Hotell

Kategori: Hotell
Adresse: 6750 Korsen, Stadlandet
Byggherre: Ervik Havfiske Gruppen
Entreprenør: Dragebygg AS
Arkitekt: ART Arkitekter og Ingeniører / Magne Bergseth / Dragebygg
MøreRoyal®: Concise kledning – liggende
Profil/ Dimensjon: 22×123
Farge: RY.20 oker
MøreRoyal®: Bryggedekke
Profil/ Dimensjon: 34×145
Farge: RG.25 grå
Ferdigstilt 2019

Andre hotell i MøreRoyal®

Kilde: bygg.no / fiskeribladet.no
Foto: stadhotell.no