PROSJEKT: Sagastad

Lar du deg fascinere av vikingtiden? Da bør du ta turen til museet Sagastad på Nordfjordeid. Her finner du et kunnskapssenter av nasjonalt format, fullspekket med kulturhistorie, ritualer og mystikk. Hovedattraksjonen er det 30 meter lange Myklebustskipet, et av verdens største vikingskip. Bygget er noe helt for seg selv, og vi er stolte av å ha levert både lekter og tretak til dette unike prosjektet.

Sagastad
Sagastad
Sagastad
Sagastad
Sagastad

Om prosjektet

Selv om bygget i seg selv er spektakulært er det rekonstruksjonen av Myklebustskipet som er det viktigste trekkplasteret, og som skal trekke ca. 30.000 besøkende til Nordfjordeid årlig. Det er firmaet Bjørkedalsbåt AS som har bygd skipet, som også skal benyttes ute på fjorden. Det originale skipet antas å ha tilhørt Kong Audbjørn av Fjordane, som falt i slaget ved Solskjel rundt år 876.

Sagastad skal være et kombinert kunnskaps- og opplevelsessenter hvor de tilreisende får utvidet sin kunnskap om vikingtiden. Selve bygget har vært både interessant og utfordrende å oppføre, på grunn av sin unike, asymmetriske arkitektur, tegnet av Arild Wåge. Man tror at også arkitekturen blir en attraksjon i seg selv.
Stiftinga Sagastad står bak prosjektet, og entreprenør har vært Veidekke Entreprenør.

Besøk hjemmesidene til Sagastad og les mer om museet

Talgø MøreTre AS har levert lekter og tretak til Sagastad.

Tretak blir bare mer og mer populært på både hytter og hus. MøreRoyal® tretak er vakkert, varig og miljøvennlig, og ikke minst prisgunstig sammenlignet med andre naturtak.

INFORMASJON – Sagastad

Kategori: Museum / Offentlig bygg
Adresse: 6770 Nordfjordeid
Byggherre: Stiftinga Sagastad
Entreprenør: Veidekke Entreprenør
Arkitekt: Nordplan
MøreRoyal®: Lekter
Profil/ Dimensjon: 48×48
Farge: RS.25 setersvart
MøreRoyal®: Tretak
Profil/ Dimensjon: 21×98 / 21×148
Farge: RS.25 setersvart
Ferdigstilt 2019

Andre offentlige bygg i MøreRoyal®

Kilde: sagastad.no / bygg.no
Foto: Jørn Olav Løset