PROSJEKT: Enebolig på Bolsøya

I pakt med naturen har Sara og familien på fire skapt sitt eget paradis på Bolsøya i Molde. Sara er selv arkitekt og hjernen bak designet, hvor hun har hentet inspirasjon fra både gapahuker og fuglehus. Utstrakt bruk av tre, andre naturlige materialer, skreddersydde løsninger og en balansert fargepalett har dannet grunnlaget for en bolig som sklir naturlig inn i omgivelsene, tett på sjø og natur.

Setersvart kledning // Bymagasinet
Foto: Espen A. Istad – Studio Istad
Setersvart kledning // Bymagasinet
Foto: Espen A. Istad – Studio Istad

Om prosjektet

Blant svaberg og blandingsskog finner du huset til Sara og familien idyllisk plassert tett på sjøen. Her har kjærligheten til friluftsliv og naturen vært en rik kilde til inspirasjon, noe som har resultert i et hus med spennende arkitektur. Utvendig er huset holdt i mørke toner, og huset danner et naturlig bakteppe for naturen og tomten utenfor.

Det er Fugelsnes Bygg som har vært totalentreprenør for prosjektet, og en naturlig sparringspartner undervegs i prosessen. Utvendig falt valget på naturlige og vedlikeholdsvennlige materialer, hvor MøreRoyal® kledning i setersvart er kombinert med fasadeplater fra Cembrit. Totalinntrykket er moderne og stramt, og ved å bruke samme materiale på tak og vegger har man oppnådd et helhetlig og gjennomført uttrykk.

Foto: Sara Brubæk Bua – BBW Arkitekter AS

Også innendørs har familien valgt å benytte lokale håndverksbedrifter og leverandører med fokus på kvalitet. Trappen er utviklet i samarbeid med Melby Snekkerverksted, og de åpne hyllene i stua er spesialtilpasset av Nesje Møbelfabrikk. Vinduene er levert av Nordvestvinduet.

Les mer om prosjektet hos arkitektene BBW.

Saken om eneboligen på Bolsøya var først publisert i Bymagasinet.

Talgø MøreTre AS har levert MøreRoyal® kledning og tretak i setersvart til prosjektet.

Foto: Sara Brubæk Bua – BBW Arkitekter AS
Foto: Sara Brubæk Bua – BBW Arkitekter AS

INFORMASJON – Enebolig på Bolsøya

Kategori: Eneboliger og rekkehus
Adresse: Bolsøya, Molde kommune (Møre & Romsdal)
Byggherre: Privatkunde
Entreprenør: Fugelsnes Bygg AS
Arkitekt: Sara Brubæk Bua , BBW Arkitekter AS
MøreRoyal®: Kledning
Farge: RS25 setersvart
MøreRoyal®: Tretak
Farge: RS25 setersvart
Ferdigstilt 2019

Andre eneboliger og rekkehus i MøreRoyal®

Kilder: Bymagasinet