PROSJEKT: Enebolig på Averøya

Idyllisk beliggende blant staute furutrær på Averøya i Møre og Romsdal finner du dette arkitekttegnede huset til Linda Rånes og hennes familie. Her ble lite overlatt til tilfeldighetene under byggeprosessen, og både ute og inne bærer boligen preg av et bevisst og balansert materialvalg. Og sluttresultatet – det ble deretter. Ta en titt, og la deg begeistre du også!

Espen A. Istad - Studio Istad
Espen A. Istad - Studio Istad
Espen A. Istad - Studio Istad
Espen A. Istad - Studio Istad
Espen A. Istad - Studio Istad

Om prosjektet

Da Linda og familien skulle skape sitt drømmehjem ble danske funkishus over ett plan en naturlig inspirasjonskilde, og sammen med arkitekt fikk de tegnet og utformet et hus som passet perfekt til deres ønsker og behov. Familien er i etterkant av prosjektet fulle av lovord om sin samarbeidspartner, Einar Mork Snekkerverksted, som bistod med både arbeid på tomten og selve byggeprosessen, og loste dem trygt i havn.

Innendørs ble det lagt vekt på at materialene skulle spille på lag, og kontraster mellom røff microsement på gulv, florlette gardiner og nyanserte vegger i varm fargepallett skaper både et spennende, men også harmonisk uttrykk. Kjøkkenet fikk ekstra oppmerksomhet, da dette var et av husets viktigste rom for Linda og familien, og valget falt på et kjøkken levert av HTH. For å bryte med betongen valgte de fronter i heltre, som gir et lunt og moderne tilsnitt til boligen.

Utvendig skal kledning fylle flere funksjoner, den skal beskytte mot vær og vind, men samtidig gi riktig estetisk uttrykk. For Linda og mannen var det viktig å velge en kledning som var værbestandig, og som også krevde lite og enkelt vedlikehold. De endte opp med MøreRoyal® i fargen setersvart, og valgte en smalere dimensjon er det de fleste bruker, for å gi huset litt særpreg eller «det lille ekstra».

Og totalen? Står til terningkast 6, spør du oss.

Saken om eneboligen på Averøya var først publisert i Bymagasinet.

Talgø MøreTre AS har levert MøreRoyal® kledning i setersvart til prosjektet.

INFORMASJON – Enebolig på Averøya

Kategori: Eneboliger og rekkehus
Adresse: Averøy kommune (Møre og Romsdal)
Byggherre: Privatkunde
Entreprenør: Einar Mork Snekkerverksted
MøreRoyal®: Kledning
Farge: RS25 setersvart
Ferdigstilt 2019

Andre eneboliger og rekkehus i MøreRoyal®

Kilder: Bymagasinet
Foto: Espen A. Istad – Studio Istad