PROSJEKT: Årnes Barnehage

Da Årnes Barnehage skulle bygges i 2018 var det lite å si på tempoet. Consto hadde et tøft tidsskjema på 9 måneder for å få bygget ferdigstilt, men klarte det med nesten to måneders margin. Årsaken? Gode grunnforhold, bruk av elementer og godt samarbeid mellom alle involverte.

Årnes barnehage
Foto: Byggeindustrien
Årnes barnehage
Foto: Byggeindustrien
Årnes Barnehage
Foto: lilleark.no

Om prosjektet

Årnes Barnehage ble bygd på et område hvor det tidligere lå en tennisbane, noe som forenklet hele byggeprosessen. Med enkle grunnforhold ble fundamenteringen effektivt fullført, slik at fokuset kunne være på bygging og ferdigstillelse av barnehagen.

Consto valgte også å benytte elementer ved byggingen av Årnes Barnehage, og understreker at de ikke ville vært i nærheten av samme byggetid dersom alt skulle blitt plassbygd. Ved å benytte elementer oppnådde man samtidig økt kvalitetskontroll, lite administrasjon på byggeplass og redusert avfallshåndtering, for å nevne noe.

Årnes Barnehage består av åtte avdelinger for til sammen 120 barn, med tilgang til blant annet sanserom, formingsrom, bibliotek og vannlekerom.
Utformingen av barnehagen er det Lillestrøm Arkitekter som står bak. Utvendig har bygget fått et spennende og variert uttrykk ved å kombinere royalbehandlet kledning med lektepanel og fasadeplater. Det er benyttet MøreRoyal i fargen grå, i kombinasjon med cembritplater i de ulike avdelingenes farger, som harmonerer med hverandre.

Talgø MøreTre AS har levert kledning i fargen RG.25 grå til prosjektet Årnes Barnehage.

INFORMASJON – Årnes Barnehage

Kategori: Barnehager og skoler
Adresse: Kjuushagen 11, Årnes
Størrelse: Ca. 1.700 kvm.
Byggherre: Nes Kommune
Entreprenør: Consto
Arkitekt: Lillestrøm Arkiteter
MøreRoyal®: Kledning
Farge: RG.25 grå
Byggeperiode 2017 – 2018

Andre barnehager i MøreRoyal

Kilde: Byggeindustrien / bygg.no