Det lille ekstra til terrassen – plantekasser

For mange av oss holder det lenge med en relativt ordinær, om enn robust og til og med vakker, terrasse. For andre faller tanken på en helt vanlig terrasse litt, tja, flatt. Men hva om det fantes en ganske enkel og effektiv måte å puste litt ekstra liv i uteområdet på?

En som kan bidra med inspirasjon og som har løst denne utfordringen selv er vår gjestedesigner, Gunn Berit Fineidet. På Flatåsen i Trondheim har Gunn Berit, også kjent som Instagram-kontoen @hus10a, laget sin egen lille oase på det som bare kan kalles et begrenset areal. Gunn Berit var tydelig fra starten av at hun ville puste liv i oasen sin med grønne planter.

En effektiv og enkel måte å få grønt inn i uteområdet på er å bygge seg noen stilige plantekasser som kan matche resten av omgivelsene, og ikke minst passe inn i helheten. På en ganske liten flekk med plen innimellom rekkehusene på Flatåsen, ville Gunn Berit lage seg et nytt og vakkert uteområde.

Her har du en oppskrift til en hjemmelaget plantekasse
Her finner du flere DIY-oppskrifter

Dynamisk uterom med plantekasse

En av nøklene for å lykkes med uteområdet er god planlegging og en helhetlig tankegang. Da Gunn Berit bestemte seg for å lage terrasse på den lille hageflekken hun hadde til rådighet, så fikk hun hjelp av Hagedesigneren Alfa Krogh til å planlegge, som blant annet gjorde at terrassen ble bygd opp i to nivåer.

Og med å bygge plantekasser oppnådde Gunn Berit to ting: de grønne plantene hun ville ha, og en vakker innramming av terrassen i samme, robuste materialer som resten av terrassen: MøreRoyal.

Et annet tips til dynamikk i uteområdet er å tenke soner. På Flatåsen bygde Gunn Berit som sagt terrassen i to nivåer. Videre plassbygde hun kombinert sittebenk med oppbevaringsrom, der plantekassen også fungerer som bakvegg.

En ekstra liten wow-faktor er at Gunn Berit og mannen fikk lagt opp en stikkontakt på den ene plantekassen. Da kan man ta med seg både varmeelementer, ladere eller kanskje til og med et vaffeljern ut på terrassen uten noe mer styr!

Å pynte plantekassen

Designmessige løsninger kan man bryte ganske langt ned for å finne fram til akkurat det uttrykket du er ute etter. Tipset fra dem som forstår seg på dette handler stadig om den helhetlige tankegangen. Kanskje tvinger det seg frem et kompromiss?

For Gunn Berits del så likte hun MøreRoyal grå best, men gråfargen harmonerte ikke med omgivelsene på Flatåsen. Derfor bestemte hun seg for den brune MøreRoyal-fargen. Og den brune fargen harmonerer også mer naturlig med de grønne plantene!

Les mer om farger i MøreRoyal her

Et grep Gunn Berit gjorde for å pynte litt ekstra på uteområdet var å montere spiler i svart MøreRoyal på plantekassene og sykkelrommet. En smakfull og harmonisk kontrast som løfter terrassen enda et hakk!

Foto: Nathan Lediard/Lediard Foto AS