Concise kledning – med skjult innfesting

Fasaden får stadig økt fokus, og vi er opptatt av både funksjon og design. Kledningen skal være enkel å montere, helt ferdigbehandlet ved montering og trenge lite vedlikehold. Samtidig skal boligen være estetisk flott og gjenspeile eierens personlige smak. Det gjør at stadig flere velger dobbeltbehandlede materialer som MøreRoyal, som nå har lansert skjult innfesting for den perfekte finish.

Skjult innfesting – når finishen teller

Spiker/skruehoder vil på ferdig fargesatte materialer som MøreRoyal ikke bli overmalt, og kan da bli svært synlige, spesielt på mørke farger. Det stiller store krav til presisjon fra snekker for å unngå å få skeive rader med blanke spikerhoder som preger fasaden.

Dette har MøreRoyal løst ved å ta i bruk skjult innfesting på vår unike, spesialutviklede kledning. Med skjult innfesting vil skruer/spiker bli liggende gjemt i en not og fjær-lignende profil, og dette gir en homogen overflate uten skjemmende skruer på veggen. Særlig på mørke flater er dette en stor nyvinning.

Profilen er testet og godkjent av Norsk Treteknisk Institutt.

Kledning med skjult innfesting – stående

Kledningsbord med rettkant benyttes til stående leggeretning. Kledningen leveres i 2 bredder (98 og 123 mm). Disse kan også kombineres, noe som gir nye designmessige muligheter.

Profilen har en underleppe med et spor som viser hvor skruen skal sitte. Denne dekkes av overleppen på neste bord som legges over. Concise® stående kledning har sawcut overflate, faskant og leveres med endepløying i fallende lengder.

stående_concise kledning

Concise dobbelfals rettkant

Se produktet her

 

Kledning med skjult innfesting – liggende

Kledningsbord med 25º skrå benyttes til liggende leggeretning. Den skrå profilen sikrer avrenning og hindrer at vann blir liggende på horisontale flater. Også denne kledningen leveres i 2 bredder (98 og 123 mm), noe som gir de samme designmulighetene som for den stående profilen.
Profilen har en underleppe med et spor som viser hvor skruen skal sitte. Concise liggende kledning har sawcut overflate, faskant og leveres med endepløying i fallende lengder.

liggende_concise kledning

Concise dobbelfals 60 grader

Se produktet her

 

Festemidler

Til innfesting av både stående og liggende Concise kledning med skjult innfesting skal det brukes rustfrie A2 eller syrefaste A4-skruer. I maritime miljøer og saltholdige kystmiljøer brukes alltid syrefaste A4 skruer. Når det gjelder dimensjon anbefaler vi terrasseskrue båndet syrefast 4,2 x 55, eller maskinspiker coil syrefast ringspiker 2,5 x 65.

Se bilder og artikler

Enebolig med Concise kledning i setersvart og Concise terrasse i grå

Enebolig med Concise kledning i setersvart og Concise lektegulv i grå

Les mer om Novium sin flotte funkisbolig på Kjelsås – og deres grunner til å velge MøreRoyal

Les mer om Concise kledning i vår brosjyre