MøreRoyal-kledning – fiks ferdig til fasaden

I dag er både kvalitet, sporbarhet og miljøhensyn med på å påvirke hvilke materialer vi velger å benytte oss av i en byggeprosess. I kvalitetsvurderingen inngår også en vurdering av hvilke behov materialene stiller til etterbehandling og vedlikehold etter de har kommet opp på veggen. Her kommer MøreRoyal med et sett unike fordeler: kledningen vår kommer fiks ferdig fra fabrikk til fasade – og krever kun lite og enkelt vedlikehold over tid.

MøreRoyal – fiks ferdig fra fabrikk til fasade

MøreRoyal kledning Lediard Foto
Foto: Lediard Foto AS

Når kledningen skal opp på veggen på restaureringsprosjekter eller nybygg er første punkt å få opp stillaset. Men hvor mange prosesser må egentlig kledningen gjennom før stillaset omsider kan plukkes ned igjen? Ubehandlet og grunnet kledning krever flere strøk med beis eller maling, spiker og skruehull må forsegles – og delvis beiset eller malt kledning må få nytt toppstrøk etter kort tid.

MøreRoyal kan som en av få trekledninger levere en one-stop-shop-løsning. Kledningen er 100% ferdigbehandlet, klar til å skrus på veggen, uten behov for ekstra toppstrøk. Med andre ord; MøreRoyal kommer fiks ferdig fra fabrikk til fasade.

Og du – velger du Concise kledning kan du også skjule alle festemidler i not og fjær. Skjult innfesting gjør monteringsjobben enda mer effektiv – og gir samtidig en plettfri fasade, helt uten synlige spiker eller skruer.

Vedlikeholdsvennlige materialer er en investering i egen fritid

MøreRoyal kledning på enebolig i Surnadal Lediard Foto
Foto: Lediard Foto AS

MøreRoyal er dobbeltbehandlede materialer som først trykkimpregneres, og deretter kokes i olje under vakuum. Impregneringen kapsles inn i treet og sørger for effektiv beskyttelse overalt – nesten som en ekstra beskyttende regnfrakk. Denne behandlingen gir treet lang holdbarhet, selv med påvirkning fra vær, vind og sollys.

Dobbeltbehandlingen MøreRoyal-materialene går gjennom, gir et vedlikeholdsbehov som er langt mindre og enklere enn for mange andre typer trevirke. Faktisk vil en MøreRoyal-kledning først trenge påfyll av olje etter 10-20 år.

Les mer om vedlikehold av MøreRoyal-materialer

MøreRoyal kledning på Surnadal Sparebank
Foto: Lediard Foto AS

Selv MøreRoyal trenger noe løpende omtanke

Når det kommer til levende tre vil det alltid være behov for litt omtanke for å ivareta treets kvaliteter og egenskaper. Her kommer man generelt langt med en årlig husvask – uansett type behandling.

Fargene på MøreRoyal vil imidlertid påvirkes av ytre krefter. Hvor ofte du ønsker å friske opp fargene med olje blir en smakssak og individuell vurdering, da mange forhold vil påvirke hvor fort fargene blekner. At fargene blir dusere med tiden betyr ikke at materialene har mistet sin kvalitet, oljen er nemlig kokt inn i treet og sørger for at de fortsatt er beskyttet.

MøreRoyal – den moderne tolkningen av norsk trekultur

De karakteristiske MøreRoyal-fargene er høyt verdsatt over hele landet vårt. Mange vil påstå at MøreRoyal blir enda vakrere etter noen år i vær og vind, andre velger å friske opp fargene av estetiske årsaker. MøreRoyal symboliserer uansett det tidløse og naturlige uttrykket i trekulturen vår – tolket på en moderne måte.

Les mer om fordeler med MøreRoyal