Hytteeldorado på Kvamskogen

På et fjellplatå i Hardanger, delt mellom kommunene Kvam og Samnanger, finner vi hytteparadiset Kvamskogen. Med sin fjellnære beliggenhet, har Kvamskogen i en årrekke vært stedet mang en bergenser har tatt turen for å gå på ski. Kvamskogen er også et av de største og tetteste hytteområdene i landet.

Og det er her, med ryggen til vakre Byrkjefjell, at en ny drømmehytte i 2022 så dagens lys. Med både kledning, tretak og terrasse i MøreRoyal, har hytteeierne Holmboe skapt seg et hytteparadis som oser både kvalitet og kos – som jo er hele poenget med en hytte.

Vakker utenpå og innvendig

For å realisere hyttedrømmen, gikk Holmboe til Montér Kvam, som bisto med både tegning og levering av byggevarene. Med tanke på den fenomenale utsikten over Kvamskogen, skulle det bare mangle at hytten ble designet med store vindusflater. Det gir god utsikt, og samtidig godt lysinnslipp.

Selve hytta er laget med rene linjer og har en veldig tydelig planløsning. Utsikten har hele tiden vært i tankene, med vinduer mot Kvamskogen på hele «fremsiden». Hytta utgjøres av to store bygg som henger sammen med et litt lavere parti i midten. På den ene siden er soveromssonen med soverom både oppe og nede. Og på den andre siden ble det et stort oppholdsrom med bare én etasje. Store vinduer og god takhøyde sørger for mye naturlig lys og et behagelig rom å finne roen i.

Lokale krefter forent på Kvamskogen

Som nevnt ble hytten både tegnet av og forsynt med materialer fra Montér Kvam. I tillegg har hytten sysselsatt lokale aktører til det meste av arbeid og løsninger. Entreprenør Johan Skeie AS, en etablert aktør i Kvam kommune, har utført både grunnarbeid, betongarbeid og tømrerarbeidet.

Med seg på laget har det hatt den lokale rørleggeren i Kvam, Brekke og Lie VVS, mens elektro-arbeidet ble utført av KG Elektro AS, som er basert litt lengre unna – på Frekhaug.

Vi må også nevne interiørdesignet på hytten. For det levnes ingen tvil om at det er norsk trevirke som er «front and centre» på Holmboe-hytten. Interiøret er sterkt preget av panel og listverk fra VYRK, så den eksklusive følelsen som kommer med skikkelig, norsk trevirke.

Dønn strøkent med MøreRoyal

Vi er nå likevel her for å snakke mest om MøreRoyal, og Holmboe-hytten har i våre øyne vunnet Jackpot med både terrasse, kledning og tretak!

Grunnen til at det ble montert MøreRoyal var enkelt og greit fordi hytteeierne ville ha det! Og verdien av MøreRoyalen er delt hos både planleggende og utførende ledd.

MøreRoyal krever lite vedlikehold og er fin og holdbar. Og så er den ferdig når den har kommet på veggen.

May Linn Vik, Montér Kvam

Noe som stemmer. MøreRoyal leveres fiks ferdig, klar til montering og uten annet behov for etterbehandling enn at du må huske å olje inn kappendene.  

MøreRoyal kommer med 50 års råtegaranti, og når det kommer til vedlikeholdet trenger terrassebordene etterbehandling først etter 6-7 år, mens kledningen tåler alt mellom 10-20 år – avhengig av de lokale forholdene.

Det regner vi som god holdbarhet i kombinasjon med lavt vedlikeholdsbehov. Som igjen fører til mindre tid brukt på vedlikehold, som igjen betyr mer tid til det hyttelivet handler om: å puste med magen, nyte kaffekoppen til utsikten og ta livet med ro. MøreRoyal er en investering i egen fritid.

Og jammen ser det bra ut også.

Foto: Inge Kjetil Tordal

Produkter brukt:

Produktfoto av MøreRoyal kledning: Dobbelfals rettkant med fuge i setersvart

Dobbeltfals rettkant med fuge, 19×148 svart

Se produktet her

Rektangulær kledning, 19×98 og 19×148 svart

Se produktet her

Takbord med 2 spor, 21×148, svart

Se produktet her

Produktfoto: MøreRoyal terrassebord UNO i grå

Terrassebord UNO, 28×120, brun og grå

Se produktet her

INFORMASJON – Holmboe-hytta

Kategori: Hytte
Byggherre: Holmboe
Arkitekt: Montér Kvam AS
Entreprenør: Johan Skeie AS
MøreRoyal: Kledning, terrassebord og tretak
Profil/dimensjon: 19×98 og 19×148 (kledning), 21×148 (tak), 28×120 (terrassebord)
Farge: Svart, brun